Et mysterium fra 2. verdenskrig her i Norge

Hagelin (nummer to fra venstre) mellom minister Lunde og «Føreren» under NS' partilandsmøte i Oslo i 1942 (med kvinnehirdlederen Olga Bjoner nest ytterst til høyre). Hagelin var handels- og forsyningsminister i Quislings regjering. NS satte ham under intern etterforskning i 1943, på mistanke om korrupsjon, og anmodet ham om å søke avskjed i 1944, noe han gjorde. Hagelin ble etter krigen dømt og henrettet ved skyting 25. mai 1946 på Akershus festning. Foto: Riksarkivet

Albert Viljam Hagelin

Det er mange historiske hendelser som er vanskelige å forstå. Denne befinner seg nær toppen. Ble minnet om den av en overskrift i Dagbladet nå i dag, og artikkelen er dessverre kun lesbar for abonnenter. Fikk rotet fram ei mappe jeg en gang laget med litt stoff om ham, og litt er en god beskrivelse, for det er ikke akkurat den enkleste personen å skaffe opplysninger om.

Den styrtrike kaffe-Bergenseren Albert Viljam Hagelin. Foto: Dagbladet http://www.dagbladet.no/nyheter/den-ukjente-historien-om-quislings-landssviknbsphjulpet-til-makta-av-styrtrik-bergenser/63943559
Den styrtrike kaffe-bergenseren Albert Viljam Hagelin. Foto: Dagbladet http://www.dagbladet.no/nyheter/den-ukjente-historien-om-quislings-landssviknbsphjulpet-til-makta-av-styrtrik-bergenser/63943559

 

Hagelin dukket plutselig opp fra intet, hjalp og finansierte Quisling og NS gjennom sine kontakter direkte inn i nazistenes leir i Tyskland, endte opp i viktige posisjoner, der den viktigste var hans post som innenriksminister i NS-regjeringen. I 1946 ble han henrettet på Akershus festning som én av flere etter landssviksaken. Styrtrike kaffe-bergensere er vi kjent med, og det er ikke så merkelig med tanke på at Bergen var en handelsby. Handel tiltrakk en viss type mennesker, og Hansa-byen var intet unntak. Det er bare det at Hagelin ser ut til å mangle mye av sin historie. Nå er heller ikke det noe aldeles spesielt når det gjelder figurer fra tidlige år i forrige århundre og framover mot, under og etter 2. verdenskrig. Jens Christian Hauge har visse fellestrekk, men han endte som seierherre og kanskje vår største makt etter krigen, mens det altså gikk stikk motsatt vei med Albert Viljam Hagelin.

Ikke vet jeg om det var kaffehuset Hagelin som fristet Adolf Hitler til kontakt, muligens ved hjelp av ei nytrukket kanne, men det påstås altså at Hagelin var i direkte kontakt med Hitler for å finansiere NS og få ham til å akseptere Vidkun Quisling som leder og kommende NS-minister. Så voldsomt mye mer interessant klarer jeg ikke å finne ut om denne mannen, bortsett fra noen koblinger til forskjellige etterretningsvirksomheter av mannlig og kvinnelig herkomst som kunne borge for en god spionroman, der navn som Axel Cappelen og Astrid Dollis Dovle-Dahlgren står øverst på lista. Det blir dessuten påstått at det var en stor dose intern murring om Hagelin innad i NS-ledelsen. Han var og er altså en gåte slik han er presentert, men den største gåten av dem alle er jo hvordan det kunne være mulig at han havnet i en slik posisjon, med slike medarbeidere og kontakter, når han var en styrtrik jøde. Hvordan kunne dette skje? Jeg tar det for gitt at alle kan så mye om historien at jeg ikke må forklare hvorfor dette er helt uforståelig. Er det noen med kunnskap om dette mysteriet, ville jeg satt stor pris på om dere kunne fortalt det dere vet. Fra Wikipedia:

Hagelin (nummer to fra venstre) mellom minister Lunde og «Føreren» under NS' partilandsmøte i Oslo i 1942 (med kvinnehirdlederen Olga Bjoner nest ytterst til høyre). Hagelin var handels- og forsyningsminister i Quislings regjering. NS satte ham under intern etterforskning i 1943, på mistanke om korrupsjon, og anmodet ham om å søke avskjed i 1944, noe han gjorde. Hagelin ble etter krigen dømt og henrettet ved skyting 25. mai 1946 på Akershus festning. Foto: Riksarkivet
Hagelin (nummer to fra venstre) mellom minister Lunde og «Føreren» under NS’ partilandsmøte i Oslo i 1942 (med kvinnehirdlederen Olga Bjoner nest ytterst til høyre). Hagelin var handels- og forsyningsminister i Quislings regjering. NS satte ham under intern etterforskning i 1943, på mistanke om korrupsjon, og anmodet ham om å søke avskjed i 1944, noe han gjorde. Hagelin ble etter krigen dømt og henrettet ved skyting 25. mai 1946 på Akershus festning. Foto: Riksarkivet
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

19 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Cate Nyvoll
Cate Nyvoll
12. oktober 2016 22:28

Det med Hitler og jøderne er nu rart, for Hitler hadde 150.000 jødiske militær/soldater, og der finnes en bok som hedder: Hitlers Jewish Army.

Vegtam Borson
13. oktober 2016 09:33

Jeg kan knapt være til synderlig hjelp i vår vandring gjennom skoddeheimen i denne saken … men jeg drister meg til å vise til et verk jeg nylig har bladd i, og hvor antall jøder rundt toppen i NsdAP blir beskrevet som rimelig stort. Kilden er Jos Rogiers: The Devils Book – med henvisning til Dietrich Bronder:

Han regner opp nesten alle Nazi-tungvekterne som etterkommere av jødiske foreldre, bestefedre eller bestemødre:
«Adolf Hitler, Rikskansler; Reischminister Rudolf Hess og Reischmarshal Herman Gøring. NsdAP – Reichsfürers Gregor Strasser; dr. Joseph Gøbbels; Alfred Rosenberg; Hans Frank og Heinrich Himmler. Reichministers von Ribbentrop (Som tidvis fraterniserte med zionisten Cham Weizmann, først president i Israel, død 1952). Funk og von Keudell. Gauleiter Glovicznik (jødeterminator); Jorden og Wilhelm Kube; Den høytstående SS-leder Reinhard Heydrich; Erich von dem Bach-Selewski og Keudell II, som delvis var engasjert i jødeutrydding. Bankieren von Straus (Viaepresident i den nasjonalsosialistiske Reichstag) og von Stein, begge store sponsorer til Hitler før 1933. General-Feltmarskalk og statssekretær Milch, stats-undersekretær Gausz. Fysikerene og gamele partimedlemer Philipp von Lenard og Abraham Esau. Utenlandsk presseoffiser Hanffstaengel ()-et av de første partimedlemmer) og professor Haushofer.»

I følge en annen kilde, Hennecke Kardel, som tilsynelatende også har lånt øre til jødiske kilder, var SS-Obersturmbahnführer Adolf Eishmann, som ble henretter i Israel i 1962, og Julius Streicher, utgiver av den antisemittiske Der Stürmer, også av jødisk slekt. Det samme gjelder, om vi skal tro Kardel, for lederen av Deutschen Arbeitsfront Robert Ley. Det blir sagt at en av hans forfedre fjernet «v» i navnet.

For å gjøre det klart: hverken Bronder eller Kardel gir oss harde bevis for sine påstander, som for eks fødselsregistre eller andre offentlige papirer. Kanskje søkte de ikke, men en annen grunn er nok at bevisene kanskje ikke finnes. Tungvekterne hadde mulighet til å fjerne eller forfalske slike papirer.

Heydrichs far synes å bli nevnt som «Heydrich, Bruno; virkelig navn Süss» i «Rimans Musikkleksikon», edition 1916. I senere utgaver ble han bare nevnt som Heydrich, Bruno. Bilder av ham skal ha blitt kjøpt opp til høye priser. I følge samme kilde beordret Heydrich fjerningen av gravstenen til sin bestemor, Sarah.

Rykter vil ha det til at mange Naziledere sørget for at fakta om deres stamtavle ikke var tilgjengelig. Og også i jødiske kretser var man av forståelige grunner lite villig til å dele slik informasjon.

Det er jo ellers et uomtvistelig faktum at mange av nazilederne så mistenkelig lite teutonske eller nordiske ut. Gøbbels for eks … i skoledagene skulle han ha hatt utnavnet «rabbi». Det blir sagt at han stammet fra sefardijøder.

Noen NsdAP-prominenser bar familienavn som var – og fremdeles er – mye i bruk blant jøder. I Grosze jüdische National-Biographie kommer navne «Hess» eller «Hesse» opp syv ganger. Navnet «Franck», Frank» eller «Franke» dukker opp tretten ganger, og «Rosenberg» er nevnt fjorten ganger.

I 1931 besøkte Alfred Rosenberg London. Han møtte Lord Beaverbrook, eier av flere store aviser. Presse-tyconen beskrev senere sin besøkende i disse ordelag:
«Han er en sterk antisemitt, er Hitlers representant, og lik mange andre som står jødene i mot, har han deres rasemerker på seg».

På en jødisk kirkegård i Budapest i Ungarn synes mange med navnet «Hitler», eller noe liknende, å ha blitt begravet.
***

Vegtam Borson
13. oktober 2016 18:12

Som en oppfølging:
I sin biografi; Goering: A Biografi, mer enn antyder David Irving at Hermann Goering var sønn av sin gudfar, Hermann von Epstein, jøde og huslege for familien Goering. Herman arvet slottet Veldenstein av sin gudfar, restaurert for 1,5 millioner mark av Epstein. Epstein sto på svært god fot med unge Hermans mor.

I følge La Nouvel Opservateur 17.10.1991 levde et av barnebarna til Martin Bormann i Israel på dette tidspunkt. Et sted hvor kun folk av jødisk blod får slå seg ned….!
—-
Av andre jøder nær Hitler i hans tidlige år, kan nevnes:
Ignaz Trevitsch-Lincoln, Ernst «Putsy» Hanffstaengl og pianohandler Bechstein, hvis kone Helene synes å ha vært som en reservemor for unge Adolf.

Særlig viktig synes bankieren Kurt von Schröder fra Cologne å ha vært. Han var nok uten tvil Hitlers «kongemaker». Han var jøde og hjalp Hitler til makten. Dette fra Otto Strasser i hans bok: Hitler et moi.
En annen kilde er «Jüdische Wochenblatt für Magdeburg» februar 1933:
«Skjønt han (Hitler) preker den mest fanatiske rase-antisemittisme, har han fått ryddet sin vei til makten av – blant alle mennesker – rasejøden Schröder, en mann som er, på toppen av dette, en bankier. Det betyr at han knapt kan bli betraktet som en predestinert supporter av det nasjonalsosialistiske program om å «bryte rentens forbannelse».

Og Schröder var vel ikke den eneste jødiske sponsoren….
***
En tanke jeg har vært opptatt av i det siste, er at den nazistiske variant av Nasjonalsosialismen jo egentlig bare er en light versjon av Judaismen …. vel antydet av Kevin MacDonald

http://vegtamborson.123hjemmeside.no/204133662/3573507/posting/den-judaistiske-lære

jan fjerstad
16. oktober 2016 03:44

Arbeiderbevegelsen/bolsjevikene som kom fra noen familier og at de inntok kjapt etter å å ha dannet regjering, som forøvrig skulle vært valgt i 1939 men svindlet vekk de bestemte fort for å bygge nye Jerusalem det var mye Mossad aktivitet/zionistitet som nå kabbalah og zion greier i tusenvis av kurs, foredrag og når det gjelder krigen så var det opptil 1,5 mill jøder i følge professor Bryan Marc Riggs v/American milytary university med de såkalte «mischlinge halvkaste»som nazistene kalte det. Og da kan jeg ikke skjønne annet en at de «visste, ble betalt,» tror de er født til det osv, i sions vise står det jo mye rart i forskjellige versjoner, kan det henge sammen slangen, blekkspruten har snart taket over alt, men særlig populær bla de israelelske regj/folk når man sier noe negativt der i gården.

jan fjerstad
16. oktober 2016 04:05

Og som en viss mann sa «A jew is a inborn communist», og den er jo treffende ang Israel og kontroll, men de har og en militærmakt der. «Zionistbankierne.»

2Q11
2Q11
10. februar 2017 23:55

Var de alle jødiske skuespillere?

Dette må jeg bare få lov til å kommentere. Meget god link hiller.pdf. Husk at vi snakker om globalister.
Sitat derfra: As another clue, it is admitted in this FBI document that Eichmann could speak Yiddish, Hebrew, and several
Arabic dialects. Really? If you wished to wipe out an entire race, would you take the time to learn
their language? Sitat slutt. Rothschildene, Rockefellerne, Bushene (Bin Laden) osv. er verden rundt med sitt skuespill i et utall roller. Også i Norge..
Uforståelig ja, men her er det bare å gjøre opp sin egen modige mening:
http://www.wellaware1.com/?s=hitler&x=7&y=6

Jan
Jan
15. oktober 2019 19:59

Om Hitler og Zionistene samarbeidet om å flytte jødene til Palestina(Israel)samtidig som jødene erklærte Tyskland krig i 1933 og England ønsket at Tyskland skulle starte marsjen mot Sovjet og,samtidig som,slik Vegtam og Jostemikk antyder,at Hitler og mange av hans medarbeidere var av jødisk slekt,samtidig som det Engelske kongehuset for meg ser mer jødiske ut enn jødene selv,da blir det jamen kaotisk oppe i mitt hode,helt til jeg tenker at,nei,om det var den ariske rase som var målet for utslettelse hele tiden,da blir det orden i kaoset i mitt hode.Den Ariske rase mistet mange under annen verdenskrig,det var dette som kanskje var planen i tillegg til at Zionistene fikk sitt Israel.
En annen sak som gir meg hodebry,det er at det er musestille om denne jødiske organisasjonen som kaller seg Chabad Hadad Lubavitch.Jeg fant en link til denne organisasjonen på Derimot,en youtubevideo om Labavitch,Trump,Putin,litt om bolsjevisme,interressant var den,den tok blant annet for seg russlands og Gorbatsjovs export av Lubavitch,er til et Europa og USA som tok de stakkars jødene imot med åpne armer.Det finnes ikke så mye info om disse mørkemennene,linker til den jødiske mafiaen er en link,men nå bruker jeg google som søkemotor,den er ikke mye verd lenger,men den er det eneste jeg har,så jeg ville vært takknemlig om noen kan si og opplyse om denne organisasjonen.Det jødiske trossamfunn og Lubavitch er etter sigende to motpoler,men vanskelig å tro.Lubavitch er etablert i Oslo,Gøteborg,Stockholm,København men med hovedsete i Washington tror jeg å huske,de er overalt og ingen skriver om de.

2Q11
2Q11
17. oktober 2019 23:03

om noen kan si og opplyse om denne organisasjonen

The Talmudic cult of Chabad Lubavitch

If you are unfamiliar with Chabad-Lubavitch, here is a brief description…

“Chabad, also known as Lubavitch, Habad and Chabad-Lubavitch, is an Orthodox Jewish, Talmudic Hasidic movement. Chabad is today one of the world’s best known Hasidic movements and is well known for its outreach. It is the largest Hasidic group and Jewish religious organization in the world…»

fra http://www.dutchanarchy.com/vladimir-putin-chabad-lubavitch-mobster-globalist-messiah/
(Hasidisme, chasidisme, er en jødisk folkelig mystisk vekkelsesbevegelse, som oppstod i Øst-Europa i annen halvdel av 1700-tallet.(snl.no))

rasismen er spirituell:
There are Jews in all shapes and colors. Jewish racism is about a spiritual racism – a belief that Jews have a higher soul than non-Jews and that non-Jews have satanic souls. This means that all religious Jews regardless of their colors and country of origin look at non-Jews as «inferior» simply because they came to believe that non-Jews have satanic souls.

In this article, I want to tell you about my experience and my understanding of the Jewish religion in general and a racist cult «Chabad» in particular.
(from Dec 19. 2017
By Michael Berg
(henrymakow.com)

https://www.henrymakow.com/2018/04/chabad-trump-family-cult.html

Jan
Jan
18. oktober 2019 15:26

Takk til 2Q11.Mye fin info.
Det som forundrer meg,det er at hvordan kan en slik organisasjon som Chabad Lubavitch gå så til de grader under radaren til alternative medier ?.Skyldes det uvitenhet ?,frykt eller utmattelsessyndrom?.
Noen søk på disse mørkemennene viser bilder på bilder av statsmenn som kneler for denne makten.Enten det er Trump,Putin,Netanyahu eller vårt eget kongehus,de tar på seg denne skalken på hodet og ser helt underdanige ut.

2Q11
2Q11
18. oktober 2019 22:48

Det som forundrer meg,det er at hvordan kan en slik organisasjon som Chabad Lubavitch gå så til de grader under radaren til alternative medier ?.Skyldes det uvitenhet ?,frykt eller utmattelsessyndrom?.

Tre gode forslag. Alternative medier kan være så mangt, som f.eks. «alternative». Men selv oppriktige sannhetssøkende mennesker som skriver i sine alternative medier er bare mennesker av kjøtt og blod hvor det er fort gjort at terrenget ikke samstemmer med kartet, ikke minst i vårt inndoktrinerende land. Tema er diskutert innenfor rammene av den nettadressen vi befinner oss på nå:
«Jeg nevnte MSM, men det er på langt nær bare der fenomenet forekommer. Fenomenet autoritetstro,..»
«Festingers teori om kognitiv dissonans omhandler i hovedsak inkonsistens mellom atferd og holdninger»

Vi må feie for egen dør først..
Minst like ille er at hvert eneste navn som er sitert er mennesker som støttet/støtter en gigantisk svindel som har kostet kanskje så mange som 250 millioner mennesker livet. Snakker vi om dårskap? Livsfarlig fanatisme? Kald beregning? Mest sannsynlig alle disse tre, og flere med dem.