Dra krakken bortått glaset

De tre vise menn og Jesus-barnet. Bilde: astrobob.areavoices.com

Vi barnebarna var så heldige at vi fikk et hjemmelaget julehefte av vår kjære bestemor/mormor da vi vokste opp. Det var egentlig et sanghefte. Bare én sang, med noter og innlimte illustrasjoner, og permer med glansa papir. Sangen var derfor en av de første jeg lærte meg teksten på, omtrent samtidig med en drøss med Einar Rose-tekster som jeg hørte på på 78-plater.

De tre vise menn og Jesus-barnet. Bilde: astrobob.areavoices.com
De tre vise menn og Jesus-barnet. Bilde: astrobob.areavoices.com

Sangen var Julekveldsvisa til Prøysen/Høyland, og  teksten til Prøysen var så god. Det var om ho Jordmor-Matja, de tre vise menn, som jeg trodde betydde vise-menn, som i visesang, og den stjerna som viste vei, og som Prøysen skrev var så god. Ingen gikk seg bort, for alle så den blunkende stjerna, og jeg maste og maste helt til bestemor kledde på meg på svarte kvelden, og vi gikk ut for å se etter den.

De tre magere

De tre vise menn er beskrevet som magere, eller magiere, jeg er ikke sikker. Det er også de tre stjernene som utgjør beltet i stjernetegnet Orion. De tre beltestjernene peker nesten rett på Sirius, og det er denne som er julestjerna, eller stjerna som forbindes med Jesus, eller Lucifer. Jeg siterer fra Wikipedia om bibelske magere:

The Magi (/ˈmædʒaɪ/ or /ˈmeɪdʒaɪ/; Greek: μάγοι, magoi), also referred to as the (Three) Wise Men or (Three) Kings.

Så fra Wikipedia om Orions belte:

They (de tre stjernene i beltet) also mark the northern night sky when the Sun is at its lowest point, and were a clear marker for ancient timekeeping.

Orion’s Belt or the Belt of Orion, also known as the Three Kings (and) the Magi.

I Wikipediaartikkelen om den høyre stjerna i beltet, Mintaka, står å lese:

In Christian astromythology, Mintaka is also regarded as the third of the three Magi on their way to Bethlehem (Sirius): Caspar, Melchior, Balthasar.

De tre stjernene i Orions belte er de tre vise menn, de tre konger. Betlehem er Sirius. Sirius er, foruten vårt tredje mest lyssterke himmelobjekt, den blinkende stjerna.

Hun er så snill den stjerna, hu blonke’, kan du sjå?

I Michael E. Bakichs bok The Cambridge Guide to the Constellations, står blant annet dette om forskjellige navn i Orion-konstallasjonen, side 22:

The Belt
The Butterfly
The Heavenly G
The Rake
The Sword
The Three Kings
Venus’ Mirror

Alt dette henger trolig sammen med det gamle Egypt. Svært mye i Bibel-historiene ser ut til å gjøre det. For dem pekte de tre belte-stjernene på Sirius, og når den ble født rundt midtsommer, markerte den flomtiden i Nilen. Denne årvisse flommen ga hele livsgrunnlaget for befolkningen langs Nilen, kanskje særlig i det øvre riket, altså det som lå lengst nedstrøms mot Giza og utløpet i Middelhavet. Sirius selv tilhører konstallasjonen Canis Major, eller Store Hund, som vi kaller den i Norge. Flommens komme er samme årstid som vi i Norge kaller hundedagene.

Ja, det var fyrste gongen som julestjerna brann,
men sea har a brønni i alle verdens land,
og såmmå å som hende er stjerna like stor
– du ser a over taket der a Jordmor-Matja bor.

God jul = Godt hjul = Godt nytt år

Sola blir født på ny, de samme dagene da vi feirer Jesu fødsel. De fire eikene på solhjulet peker nedover (vintersolverv), til venstre (vårjevndøgn), rett opp (sommersolverv), og til høyre (høstjevndøgn). Selv om Jesus var død tre døgn på en helt annen tid av året, er det et pussig sammentreff også dette. Sola er også død i tre døgn, les: det er så og si tre like lange (korte) døgn i forbindelse med vintersolverv. Så blir sola født på ny, altså står opp fra de døde, akkurat som Jesus gjorde. Man kan også telle tre dager etter dette tre-døgns dødsintervallet, og da dukker den/han opp fra de døde/blir født rundt 24-25 desember. God(t) (h)jul, med andre ord.

https://www.timeanddate.no/astronomi/sol/norge/oslo?maaned=12&year=2016

Jesus var død i tre dager, det samme som sola, før de begge står opp fra de døde. Bilde: timeanddate.no
Jesus var død i tre dager, det samme som sola, før de begge står opp fra de døde. Bilde: timeanddate.no

Det jeg har vist her er svært interessant i forhold til hva Andrew Power skriver i boka Ireland – Land of the Pharaohs. Det rituelle slaget mellom de to kongsmaktene om hvem som skulle herske i Storbritannia ble holdt i Irland, nettopp ved Boyne-elva, der Akhenatens folk (en av «Israels» tapte stammer) slo seg ned etter flukten fra Egypt. Jeg har bedt om eksperthjelp når det gjelder å få bekreftet det Power skriver om hvor stjernekonstellasjonene befant seg dagen for slaget, men har dessverre ikke fått noe svar. Jeg tviler ikke på at Power har styr på sin stjernekalender, men det er av stor viktighet for meg å få det bekreftet, for konsekvensene er så store. Håper å kunne komme tilbake til dette, for nesten alt av vår historie peker mot Egypt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

23 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrik Lid Annaniassen
Fredrik Lid Annaniassen
4. november 2016 00:05

«Jeg jeg har vist her er svært interessant i forhold til hva Andrew Power…». Skriveleifalarm.

Hvis jeg ikke husker feil tar Astroteolog Santos Bonnaci opp denne kalkuleringen ift Jesu fødsel, død og gjennoppstandelse i et av de mange foredragene som ligger tilgjengelig på youtube.

Hvis jeg finner det igjen i løpet av helgen når jeg har mer tid til å lete sender jeg link. Bonnaci og Astroteologien er uansett interessant materie, og det er nok i retning av disse miljøene du kan finne kalkulering(ene) du søker.

Veldig bra artikkel ellers. Fortsett det gode arbeidet Jostemikk! 🙂

Surrehodet
Surrehodet
4. november 2016 01:49

The Magi (/ˈmædʒaɪ/ or /ˈmeɪdʒaɪ/; Greek: μάγοι, magoi), also referred to as the (Three) Wise Men or (Three) Kings.

Siden du tar frem de tre vise menn og Magos fikk jeg bare veldig lyst å nevne denne besynderligheten om ett av våre nordmenns nokså ukjente navn i Spania.

Vikinger i Spania ble under Kalifatetet kalt Al-Magus.

«Terminologien har forårsaket tidligere forskere enorme vanskeligheter fem , men forfedre. beviser utover enhver tvil at navnet al-magus må bety Vikings, antagelig fordi visse rituelle likheter har minnet de islamske forfattere på den persiske ilddyrkere at konseptet dekker generelt.» (https://tidsskrift.dk/index.php/historisktidsskrift/article/view/31245/60218)

Vikinger ble kalt av muslimene i spania for ildtilbedere Magus, som er opprinnelse til ordet magi.

«Magi (/ˈmeɪdʒaɪ/; Latin plural of magus) is a term, used since at least the 6th century BCE, to denote followers of Zoroastrianism or Zoroaster. «https://en.wikipedia.org/wiki/Magi

«Odin is associated with healing, death, royalty, the gallows, knowledge, battle, sorcery, poetry, frenzy, and the runic alphabet» som ikke akkurat reduserer mistanken om magi var noe Vikinger kunne.

Vi skal heller ikke glemme Thor Heyerdahls bok «jakten på Odin» som argumenter godt for at nordmenn basert på Snorre kommer fra Azerbajdsjan. Det plasserer vårt folk i området svært nært Persia. Hvor ild-tilbedere hadde sitt tilholdsted som jeg kjenner til.

Fredrik Lid Annaniassen
Fredrik Lid Annaniassen
4. november 2016 15:46

Her er en Bonacci snutt du kan begynne med, som ikke er for lang. Den tar ikke for seg akkurat det nevnte spørsmålet om kalkulering av Jesu fødselsberegning, men er relevant i den større kontekst for det sporet du er inne på: https://www.youtube.com/shared?ci=ue9_I9VE5mA

Jeg kikker mer i helgen etter det nevnte utdraget fra Bonnaci foredragene om fødselsberegning, og kommentarposter fortløpende etter hva jeg finner.

God snøglad helg! 🙂

Øystein
Øystein
4. november 2016 22:19

«Sola blir født på ny, de samme dagene da vi feirer Jesu fødsel.» Ja, det stemmer, men Jesus ble ikke født når sola «snur», men han ble født på vårparten, trolig rundt medio april, trolig også 6 år før år 0. Mer om tid her: http://www.nyhetsspeilet.no/2016/08/unnskyld-har-de-korrekt-tid/

Står for øvrig ingenting i Bibelen om feiring av verken påske, jul eller fødselsdager, bortsett fra at man ikke skal feire/tilbe ting eller planeter, ei heller følge nikolaittenes lære (nikolaittene følger Saint Nicolaus = santa claus). Så kirkens menn har gjort diverse endringer, for å si det slikt, og følger verken boken eller guden de hevder å gjøre.

hetda
hetda
5. november 2016 00:55

Jostemikk, hører du med i gruppen ateister som tror på «mennesket»! ? Umiddelbare reaksjon etter å ha lest kommentaren var «å herlighed»:)

Ingrid
Admin
Ingrid
5. november 2016 01:30

Takk for en glimrende kommentar, Jostemikk 🙂

Det var nok de som forsto langt mer av det du skriver om hvis vi bare går tilbake til tiden før Vatikanet begynte å gjøre sin skade på folk.

Know thyself

One of the proverbs of the External Temple is «The body is the house of God.» That is why it is said: «Man, know thyself».[4] In the Internal Temple, one of the many proverbs is «Man, know thyself, and you are going to know the gods»

Øystein
Øystein
5. november 2016 12:20

Jostemikk: «Alle rødstrømpene dere vet. De var så sleipe at de klarte få kvinnene selv til å ta avstand fra det å være kvinne. De manipulerte dem til å ønske å bli menn. Trolig det styggeste peket de har gjort mot menneskeheten, for familiene har rast fra hverandre, og kjønnsrollene er snart snudd på hodet.» Just presis. Feminismen er en katastrofe for både kvinnene selv, men også samfunn og familie. Temaet ble tatt opp i denne velskrevne artikkelen av Flettfryd: http://www.nyhetsspeilet.no/2015/08/feminismen-en-katastrofe/
Min tese er at dette kommer til å bli verre og verre, bare se på Feministisk Initiativ i Sverige, som er feminisme på steroider og metamfetamin. Til slutt blir menn kvinner og kvinner menn, og da er alt, som du skrev, snudd på hodet. Så, det er vi menn som har sviktet egentlig, og skal dette ende på best mulig måte, må menn brette opp ermene, og vise holdninger og trygghet. Men vi har mektige motstandere, som Bilderberg, her fra «Behold a pale horse»; Silent Weapon for Quiet Wars: http://www.lawfulpath.com/ref/sw4qw/index.shtml

Jostemikk: «Det bemerkelsesverdige er hvordan de har forfalsket det opprinnelige…» Ja, og det på samtlige plan og nivåer, hvilket har gjort det vanskelig, ikke bare å lete etter sannheten, men finne den i havet av løgner, halvsannheter og nestensannheter. Riktignok har internett gjort det lettere å finne ting, men også gjort det lettere å forlede eller drukne sannheten. Løgn har alltid vært en del av maktens metoder, og én løgn medfører ofte en nye én, enten for å dekke over den forrige, eller taske til seg mer makt. Slik har det ballet på seg, år etter år, millenium etter millenium. Til slutt er hele livet og eksistensen basert på et monument av løgn, som har støpt og formet i enhver menneskehjerne. Massemedia og offentlig skole er viktige verktøy for makten, så skal vi løsne grepet, må folk styre unna disse to gjennomkontrollerte institusjonene for programmering av befolkning.

Ingrid
Admin
Ingrid
5. november 2016 12:28

Bra sagt, Øystein. Vi trenger å få tilbake våre røtter, slik at vi vet hvor vi står. I dag er våre røtter rykket opp, og vi er i hendene på en voldsom makt som rister oss hit og dit, og der bør vi ikke være!

Ingrid
Admin
Ingrid
6. november 2016 12:21

I valget mellom dem og de som ser på Jesus som godhetens og menneskehetens tapre forsvarer og hjelper, velger jeg sistnevnte syv dager i uka.

Noe jeg følger deg i. Vi må bli flere som følger det gode, og slutter å følge undertrykking og forvirring. Som Jesus skal ha sagt, skal vi ikke gå inn i kirkehus for å finne sannheten. Der finnes det bare gruppetenkning 😉 Det er ute vi finner sannheten, alene med oss selv og fri til å tenke i stillhet.

Vapaus
Vapaus
4. april 2019 01:25

Det er ute vi finner sannheten, alene med oss selv og fri til å tenke i stillhet.

Nettopp Ingrid.

…og følgelig hovedårsaken til at de er livredde for at vi skal få nok fritid til å få muligheten til å begynne å tenke.

Exactly Jostemikk og derfor blir unga nå dyttet inn i barnehager allerede fra de er på bleiestadiet og deres oppfostring blir deretter nøye ivaretatt av hjernevaskede såkalte pedagoger. Da vi var små hadde vi i det minste 6 år i frihet før den kollektive hjernevasken tok til, i dag har utvikling av selvstendig tenkeevne mye dårligere kår, skremmende. 🙁

Frode
Frode
4. april 2019 09:29

Takk for en fantastisk blogg og disk. Har selv vært såkalt Kristus fjott, og kommet til fornuft etter å studert religion / lest bibel og annet i mange år . Det er ikke noen lett oppgave å få få folk bort fra veien til helvete , som Vatikanet med sine disipler ,som nå jobber på høygir for å beholde det de kan. Slik som vår statskirke også gjør . Håper alle kan være med og dra lasset mot en lysere tid.

Frode fra bodø.

2Q11
2Q11
16. april 2019 00:55

Det er mange som kaller seg kristne som nå mener vi er i den absolutte endetiden, og at det faktisk er gode nyheter. Satan dominerer nesten fullstendig ute i den store verden. Til og med begynnende tegn på den kommende svarte sola på himmelen forsøker de mørke kreftene paradoksalt nok å skjule. Svekket solhjul med svart nav og eiker er observert. Så får hver og en håpe på nytt lys og en ny og bedre tid enn det bedrageriet vi har havnet i nå.

Håper å kunne komme tilbake til dette, for nesten alt av vår historie peker mot Egypt

Til og med Hollywood og Disney er der. Og representane for satan i dag med sine svart-hvite sjakkmønstre på gulv i losjer og Notre Dame forsøker å sette verden i brann og symbolsk rive spir:

https://youtu.be/gGDUBxl3utQ

Vapaus
Vapaus
16. april 2019 16:50

Til og med Hollywood og Disney er der. Og representane for satan i dag med sine svart-hvite sjakkmønstre på gulv i losjer og Notre Dame forsøker å sette verden i brann og symbolsk rive spir:

Interessant 2Q11,og her Her er en annen fra Disney fra 1996: