Trivelig nattetime og et par stjerneskudd

Det var flere enn et par stjerneskudd, men det ble ikke som jeg og kompisen i andre enden av telefonen hadde håpet på når det gjaldt drømmen om “rene nyttårsfeiringa”. Ikke er jeg særlig god til å ta bilder av dem heller. Har ikke bedre brukbart objektiv enn en 50mm, og det blir trangt. Bare sånn for å ha noe å skylde på. Seks sekunder lukkertid, f1,8, og ISO 800.

Stjerneskudd 5 (1 of 1)

Fy flate så mye jorda roterer på 30 sekunder. Stjerner og andre lyspunkter blir korte streker. Da fikk jeg med en litt lenger himmelstrek også. f1,8 her som på alle de andre bildene jeg bomma med, og ISO 400.

Stjerneskudd 1 (1 of 1)

Det verste er at jeg var bedt på stjernefotograferingskurs i kveld, og det glemte jeg! Ellers er det ganske mange satellitter som dukker opp på bildene, men det er ikke noe å vise fram. Et par-tre av stjerneskuddene jeg ikke klarte å ta bilder av var såpass at en i brøkdelen av et sekund mens lyset var sterkt nok, så røykstripa etter det som brant opp.

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JostemikkAmatør1 Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Amatoer1
Member

Så flott…! Stjerneskuddene du har fotografert er en del av Perseidene, et fenomen som gjentar seg rundt 12 August hvert år. Årsaken er at jorda går i bane rundt Sola, men det gjør også andre “ting”, for eksempel kometen Swift-Tuttle som har etterlatt seg rester av seg selv i sin bane. Det er disse restene Jorda kolliderer med hvert år og som gir oss de fine Perseidene. 🙂

Amatoer1
Member

Å finne fokus under stjernene er mye, mye mer krevende enn for dagligdagse snapshots. Bruk det objektivet som er av best optisk kvalitet vil jeg si. Fokus er veldig kritisk for astrofoto. Det er en fordel med vidvinkel for meteorfortografering, men hvis den optiske kvaliteten på 18-millimeteren er for dårlig, legg den til side.

Det gjør ikke noe med med stjernevandringen, det kan gi en fin effekt i seg selv. For å unngå det må du ha kameraet på en motorisert ekvatorialmontering, men et fast stativ fungerer helt greit for perseidene vil jeg påstå.