Naturen har eksplodert

Det er ikke særlig enkelt å grave i menneskelig avfall på den store verdensveven når naturen er så vakker som den er nå. Til og med de delene av den som er på hell kan være flott å se på, bare man ser nøye nok.

Har slitt litt noen dager med å finne motivene jeg har lett etter, og i går kveld var det eneste jeg fikk knipsa alle de tusener av knott som satt seg på linsa på objektivet. Det var en del som satt seg på meg også, og da de fikk selskap av myggen ga jeg F og tok turen hjem og til bingen.

Det ene er å ikke finne det en har bestemt seg for å fotografere, hvilket i går var rådyr i skogkanten og på to hogstfelt. Det andre er at når en sjelden gang får en brukbar mulighet, så klarer en å gjøre alt helt feil. Derfor tenkte jeg at jeg skulle trøste meg selv litt i dag med å gjøre noe enkelt. Det er egentlig ganske morsomt å ta slike bilder, og det kreves lite av fotografiske kunnskaper.

Løvetann 1

Løvetann 2

Smørblomst

Rohdodendron

4 thoughts on “Naturen har eksplodert

 • 12. juni 2015 at 09:47
  Permalink

  Etter å ha tatt en nøyere titt på rododendronen, har jeg kommet til at det må være en hannblomst …

 • 12. juni 2015 at 17:44
  Permalink

  For en herlig sommerdag dette har vært! Eneste jeg angrer på var at jeg under en samtale nevnte spesielt at dette var første gang i år det ikke blåste. Slikt straffer seg. Det er så mange vakre blomster rundt veggene nå at det er umulig å ikke la seg friste til å knipse litt bilder, og her er tre stykker jeg fikk tatt før det blåste opp. Oppfordrer alle til å ta seg litt tid til å se nøyere rundt seg nå. Det er dessverre ikke så lenge til omtrent alt er på hell når det gjelder blomstereksplosjonen som er så vakker nå.

 • 16. juni 2015 at 21:57
  Permalink

  Noen mesterverk av bilder du publiserer!
  Det er slike bilder som får pryde stueveggene her! Får jeg spørre hvilken linse du har brukt på disse bildene?
  Med tanke på den «blurrete» bakgrunnen (som forøvrig gjør bildene enda vakrere i dette tilfellet) , lurer jeg på om det er en 50 mm linse du har brukt?
  Herlig å se naturbildene dine!

 • 16. juni 2015 at 22:30
  Permalink

  På de tre blomsterbildene over, og løvetann-, smørblomst- og rododendronbildene helt øverst, har jeg brukt et Sigma 105 mm macro-objektiv, nærmere bestemt Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro.

  http://www.japanphoto.no/sigma-105mm-f-28-ex-dg-os-hsm-for-canon#.VYCEkPntmkp

  Kunne godt tatt de bildene med en 50 mm også. Den “blurrete” bakgrunnen skapes av lavt f-tall. Jo lavere f-tall, dessto flatere bildeflate blir det. Kall det gjerne smalt fokusområde. Jo flatere det er, altså jo lavere f-tall, jo mer diffust blir det som er bak. Kan også få det med litt høyere f-tall når brennvidden (forstørrelsen/zoomen) er stor, slik som med dompapen og bokfinken i epletreet i en av de andre innleggene. Der har jeg brukt Sigma 150-500mm F5-6.3 APO DG OS, som er det samme jeg har brukt når jeg har fotografert rådyrene.

  http://www.japanphoto.no/sigma-150-500mm-f5-63-apo-dg-os-for-canon#.VYCGXPntmko

  Drømte om et slikt etter noen bjørnebilder som ikke ble helt som jeg hadde håpt forrige forsommer. 105 mm-objektivet gjorde ikke helt nytta når bamsefar sto en halv kilometer unna. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: