En fantastisk innsats av Ingrid!

Fra tid til annen er vi så heldige at vi kan glede oss over resultatet av andres harde arbeide. Ingrid har gjort en super innsats for å gjøre de viktigste deler av vår historie enklere tilgjengelig.

Les først, INNLEDNING TIL REEDS BOK, og gled dere deretter over oversettelsen av første kapittel i KONTROVERSEN – KAPITTEL 1.

5 thoughts on “En fantastisk innsats av Ingrid!

 • 3. mars 2016 at 17:04
  Permalink

  Tusen takk for det, Jostemikk 🙂

 • 4. mars 2016 at 05:26
  Permalink

  Meget bra at du gjør dette, en særlig betydningsfull bok. Også i tyskland ble den oversatt frivillig og en god oversettelse, etter min mening.

 • 7. mars 2016 at 00:10
  Permalink

  Hvordan har den norske kirke blitt preget til å dyrke herrefolkets agenda mon tro?

  Carl Paul Caspari (1814-1892) var tysk jøde og endte opp som professor i Norge:
  http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/byens_gater/article750318.ece

  «Caspari var født i Dessau i Tyskland av jødiske foreldre og vokste opp med hebraisk språk og rabbinsk teologi. 24 år gammel konverterte han til kristendommen.» … «Caspari kom til Christiania og Det teologiske fakultet, først som lektor i 1847, senere professor i gammeltestamentlig teologi.» … Hele tiden i Norge deltok han i oversettelsen av Det gamle testamente og fikk dermed avgjørende innflytelse på ordbruken.»

 • 7. mars 2016 at 09:15
  Permalink

  Hvordan har den norske kirke blitt preget til å dyrke herrefolkets agenda mon tro?

  Det er vel all grunn til å stille spørsmål om hvordan alle kirker har blitt påvirket, ikke minst den katolske.
  Jeg har ingen tidligere kunnskap om Caspari. Han kan ha vært en ærlig jøde som ble kristen gjennom egen overbevisning, og han kan ha vært «en plante». Skulle jeg få visshet for noe mer, ville det kreve veldig mye lesning akkurat om ham.
  I den artikkelen du la ut link til, sies det på slutten:

  Fra 1860-årene engasjerte Caspari seg sterkt i arbeidet for den norske israelsmisjonen. I Jerusalem er i senere tid et «Casparisenter» opprettet, der visjonen er å utarbeide teologisk studiemateriell og gi undervisning på hebraisk.

  Så kan man jo bare undres over hva det egentlig betyr. I siste halvdel av 1800-tallet begynte sionismen å få sterk makt, og dersom Caspari var en representant for den, ville han i så fall ikke ha vært den eneste i Norge. Sionismen har lenge hatt stor makt i Norge, ikke minst innenfor politikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: