Problemer med bloggen

Det har dukket opp flere bugs i forbindelse med oppdateringer fra WordPress. Det dreier seg trolig om manglende kompabilitet med det temaet jeg har for bloggen. Videoer kopierer seg over fra en kommentar til en annen, og til og med over i hovedinnlegget, og det er en del annet som skjer også, blant annet med kommentarfunksjonen. WordPress gjør merkelige ting fra tid til annen, og en av deres oppdateringer gjorde at muligheten for kommentatorer å benytte såkalte quick-tags (enkle HTML-koder for tekstformatering) forsvant. Nå er det mulig å laste ned en slik som tilleggsapplikasjon, men denne fungerer ikke med det temaet jeg har valgt for bloggen.

Utvikleren av dette temaet oppdaterer ikke lenger temaet, og derfor blir jeg nødt til å finne et annet og mer funksjonelt tema. Jeg beklager dette både for dere og meg selv, for det er som regel noe herk å venne seg til stadig nye utseender for ei nettside, men jeg ser ingen annen løsning på disse problemene. Nå vet dere i det minste hvorfor ting nok en gang vil forandres, og årsaken til eventuelle barnesykdommer i forbindelse med forandringen. Håper jeg finner et enkelt og velfungerende tema, og at skiftet går forholdsvis smertefritt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

12 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Amatør1
1. desember 2015 22:07

Ser det skjer endringer. Forsiden med mange postinger var i utgangspunktet fin slik den var, det var lettere å holde oversikt på den måten. Det jeg savnet var en tidsangivelse på kommentarene i listen til høyre. Men du får velge noe som virker.

Amatør1
1. desember 2015 22:46

Fint med datoer på innleggene i listen, det jeg pekte på var egentlig dato/tid på «Siste kommentarer». Går det å få til på en kompakt måte? Ser også at avatarene er borte i «siste kommentarer», det var egentlig nyttig.

Ja, jeg savner veldig en måte å formattere kommentarene, enten med HTML eller andre koder. Det burde være innebygget, men kanskje en plugin fikser det. Ser at det fortsatt er en forside, og det er bra. Den som var før var enda mer lesbar, riktignok.

Frustrerende når ting slutter å virke helt av seg selv, ja….. det samme gjelder demokratiet.

Amatør1
1. desember 2015 23:26

Det er viktig å kunne følge med på diskusjonen, derfor er jeg enig i at det er bedre når kommentarene kommer kronologisk slik du indikerer. Av omtrent samme grunn lurer jeg på om «Siste kommentarer» burde stå øverst til høyre på forsiden? Poenget er å gjøre det lettere å se om det har kommet ny kommentar på noe uten å måtte bla langt nedover. Det var slik jeg pleide å navigere før.

Amatør1
1. desember 2015 23:54

Skjønner godt det med lunta….! Ja, vi trenger å se hvilken tråd kommentarene på forsiden hører til. Tror kanskje det holder med de 12 siste på forsiden.

Hvis trafikken blir veldig stor må man navigere på en annen måte, dvs. gå til hvert innlegg. En annen ting som kunne være nyttig var om det stod på forsiden stod under hvor mange kommentarer som var kommet totalt på hver tråd, det ville være en indikator på hva som har fanget interesse. Men ta det viktigste først!

En helt annen ting: Har du vurdert å skru på permalinks for trådene? Se Settings -> Permalinks. Per default får du nå https://www.jostemikk.com/?p=3805 istedet for https://www.jostemikk.com/problemer-med-bloggen/
Da blir det lettere å linke til utenifra og generelt mer intuitivt.

Amatør1
2. desember 2015 20:16

Dette har blitt en god løsning! Forsiden går MSM en høy gang, for ikke å snakke om innholdet!