Bankoligarkene finansierer begge sider av alle kriger og revolusjoner
Dagens Næringslivs Magasinet har en flott og viktig artikkel om War Street (Wall Street) publsert 01.08.2014, ført i pennen av Jens M. Johansson og Lars Backe Madsen.
http://www.dn.no/magasinet/2014/08/01/2159/Historie/war-street
Det er direkte sjokkerende, men desto mer gledelig, å endelig kunne lese slikt stoff hos en representant av MSM i Norge. Temaet har interessert meg lenge, og jeg har planlagt å skrive omfattende om det her på bloggen i tiden som kommer. Derfor synes det å være en god start på et omfattende problem det stort sett ties om, at bank- og finansoligarkene styrer samfunnet, og både starter (min påstand) og finansierer kriger.
Det som mangler i artikkelen er at til tross for at mengder av kjente bank- og industri-navn nevnes, har forfatterne utelatt selve høvdingen(e) blant oligarkene. De unevnelige er, nærmest selvfølgelig, ikke nevnt. Jeg lar ikke det ødelegge gleden over den svært lesverdige artikkelen. Jeg siterer utdrag:
WAR STREET
Wall Streets mektigste familier og banker finansierte nazister, kommunister og alle mulige allianser i to verdenskriger. Vi måtte ta et oppgjør med dem.
– Har du boken med deg?
– Her: «Wall Street and the Bolshevik Revolution»!
– Hysj … ikke så høyt.
– (Hvisker) Har du din?
– «Wall Street and the Rise of Hitler».
Vi står midt i Wall Street, klare til å ta et oppgjør med de største synder begått her i verdens finanssentrum siden 1914. Viktig? Ja. Lett? Nei.
PASSASJER. Den amerikanske industrimagnaten John D. Rockefeller
(til høyre) tjente seg rik på å støtte enhver side i enhver krig.
Her i sin bil i 1920. Foto: The Granger Collection/NTB ScanpixVi skal gå i forfatteren og forskeren Antony C. Suttons fotspor. Han var en London-født historiker og økonom som flyttet til USA og døde der i 2002, 77 år gammel. Ansatt i en årrekke som professor ved California State University i Los Angeles. En omdiskutert skikkelse i historiske miljøer, men også en som er blitt referert til og sitert av andre senere. Som Richard Pipes, historieprofessor ved Harvard, har formulert det: «Suttons konklusjoner er så ubehagelige for mange businessmenn og økonomer at arbeidet hans blir avfeid som ekstremt eller, oftere, helt enkelt ignorert.»
DISKREDITERT. Antony Cyril Sutton, som
døde i 2002, er en omdiskutert mann i historiske
miljøer, men også hyppig referert til og sitert.Uansett: Mye av det Sutton fant i arkiver, og annet kildemateriale, er senere blitt bekreftet og dokumentert av andre forskere og forfattere. Sutton er eksempelvis flittig sitert i Oliver Stones dokumentarserie «Untold History of the United States», som ble kjøpt inn av NRK og vist senest i vår.
…