Dagens Næringsliv om War Street

Bankoligarkene finansierer begge sider av alle kriger og revolusjoner

Dagens Næringslivs Magasinet har en flott og viktig artikkel om War Street (Wall Street) publsert 01.08.2014, ført i pennen av Jens M. Johansson og Lars Backe Madsen.

http://www.dn.no/magasinet/2014/08/01/2159/Historie/war-street

Det er direkte sjokkerende, men desto mer gledelig, å endelig kunne lese slikt stoff hos en representant av MSM i Norge. Temaet har interessert meg lenge, og jeg har planlagt å skrive omfattende om det her på bloggen i tiden som kommer. Derfor synes det å være en god start på et omfattende problem det stort sett ties om, at bank- og finansoligarkene styrer samfunnet, og både starter (min påstand) og finansierer kriger.

Det som mangler i artikkelen er at til tross for at mengder av kjente bank- og industri-navn nevnes, har forfatterne utelatt selve høvdingen(e) blant oligarkene. De unevnelige er, nærmest selvfølgelig, ikke nevnt. Jeg lar ikke det ødelegge gleden over den svært lesverdige artikkelen. Jeg siterer utdrag:

WAR STREET

Wall Streets mektigste familier og banker finansierte nazister, kommunister og alle mulige allianser i to verdenskriger. Vi måtte ta et oppgjør med dem.

– Har du boken med deg?

– Her: «Wall Street and the Bolshevik Revolution»!

– Hysj … ikke så høyt.

– (Hvisker) Har du din?

– «Wall Street and the Rise of Hitler».

Vi står midt i Wall Street, klare til å ta et oppgjør med de største synder begått her i verdens finanssentrum siden 1914. Viktig? Ja. Lett? Nei.


PASSASJER. Den amerikanske industrimagnaten John D. Rockefeller
(til høyre) tjente seg rik på å støtte enhver side i enhver krig.
Her i sin bil i 1920. Foto: The Granger Collection/NTB Scanpix

Vi skal gå i forfatteren og forskeren Antony C. Suttons fotspor. Han var en London-født historiker og økonom som flyttet til USA og døde der i 2002, 77 år gammel. Ansatt i en årrekke som professor ved California State University i Los Angeles. En omdiskutert skikkelse i historiske miljøer, men også en som er blitt referert til og sitert av andre senere. Som Richard Pipes, historieprofessor ved Harvard, har formulert det: «Suttons konklusjoner er så ubehagelige for mange businessmenn og økonomer at arbeidet hans blir avfeid som ekstremt eller, oftere, helt enkelt ignorert.»


DISKREDITERT. Antony Cyril Sutton, som
døde i 2002, er en omdiskutert mann i historiske
miljøer, men også hyppig referert til og sitert.

Uansett: Mye av det Sutton fant i arkiver, og annet kildemateriale, er senere blitt bekreftet og dokumentert av andre forskere og forfattere. Sutton er eksempelvis flittig sitert i Oliver Stones dokumentarserie «Untold History of the United States», som ble kjøpt inn av NRK og vist senest i vår.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments