Kjøttspett

Deler av familien var samlet i påsken, og mens jeg satt og ventet på at alle skulle komme, tok jeg noen bilder av småfuglene i hagen, som ser ut til å ha blitt helt hektet på solsikkefrø alle som en.

Da alle hadde kommet, var det første store at min ettårige nevø hadde på seg ei T-skjorte der det sto Jeg skal bli storebror. Etter å ha fordøyd nyheten om at jeg nok en gang skal bli onkel (eller tante, jeg vet ikke kjønnet på ungen), kom praten snart inn på fuglene, og jeg fortalte at jeg hadde tatt bilder av finker, blå-, og kjøttmeiser, og en spettmeis. Svogeren min lurte på hva slags fugl denne spettmeisen egentlig er, og det er jo et godt spørsmål. Den er verken hakkespett eller meis, selv om den ser ut til å ha noen karakteristika fra begge disse artene.

Spettmeis
Spettmeis med solsikkefrø på tidliggrønn påskeplen

Da kom svoger med spørsmål nummer to. Finnes det noe som heter kjøttspett også? Når man får en perfekt lissepasning som dette, har man ikke noe valg. Jeg svarte som jeg måtte. Ja, men det er ikke noen fugl, men årsaken til at du skal bli pappa igjen…

Slenger med et bilde av en forspist pilfink som satt på bakken og så ut til å lure på hvordan den kunne ha vært så dum at den hoppet ned fra foringsbrettet før den var helt mett, men med nok vomfyll til ikke å være særlig flyvedyktig.

Tittende pilfink

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments