Månen har vært i mange slåsskamper

Forrige kvelden var månen full. Den som er full havner ofte i slåsskamp, og slikt fører til mange arrdannelser. Månen har vært full innmari mange ganger, og det synes jaggu.

Klarte ikke unngå fristelsen denne gangen heller, og måtte sette opp kameraet for å ta noen bilder. Det er jo ikke støtt slik at været gir en god sikt, men denne gangen viste månen fram ansiktet i all sin barske prakt. Bildet under er tilført litt svart, pluss et par-tre andre justeringer ved hjelp av et fotoprogram. Det som var artig var hvor godt Aristarchus-krateret syntes som en hvit prikk der ute mot venstre, litt over midten, sånn ca. kvart på ti på urskiva. Av en eller annen grunn har jeg aldri lagt merke til dette krateret tidligere, men denne gangen syntes det svært så godt.

Klikk på bildet for full størrelse.

Månen 1. juni 2015 3

Snakk om å ha fått mange jabber og rette slag! Mangler ikke på venstre og høyre svingslag heller, og det er nok ingen grunn til å tro annet enn at det har forekommet en og annen uppercut.

Mon tro hvor mye den påvirker værvariasjonene på jorda? Det er mange hemmeligheter vi pr. nå ikke har klart å lure ut av nattens lysgud.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
2Q11Helge Leirdal Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Helge Leirdal
Guest

Månen er nok vår forrige sol. Krateri er merker etter dei stadige elektriske utladningane (ikkje meteornedslag, for då ville vel mange av krateri vore avlange?) som me ogso ser på dagens sol. Månedøgnet passar perfekt med vår innebygde døgnrytme (24 t 50 min). Storleiken er nøyaktig lik Soli frå vår ståstad, og ville dermed gjeva same mengde ljos og varme. Månen passerer over himmelen i omtrent same bane som Soli. Månen vender alltid same side mot Jordi, som ein hårturkar alltid vender same side mot hovudet. Det skal visstnok ogso finnast gamle skrifter som refererer til tidi før Månen fanst.

2Q11
Guest

Tror du er inne på noe der ja Helge.
Den offisielle beskrivelsen av månen kan ikke stemme med selvstendige observasjoner. Som Jostemikk skrev: Det er mange hemmeligheter vi pr. nå ikke har klart å lure ut av nattens lysgud.

Mange mener systemet vi lever i er sykluser. Månen synlig i perioder med blå himmel men borte etter skifte til “rød” himmel, dit vi er på vei nå med bl.a hurtig dreining av magnetisk nordpol og Schumanns resonans mot max.
I (går) kveld er(var) det ny full/fyllekule og slåsskamp i dramatiske omgivelser sett fra Østlandet:

comment image

THE SIGHTINGS ARE GETTING REAL STRANGE:
https://youtu.be/g3QrIp2Z8LI