Månen har vært i mange slåsskamper

Forrige kvelden var månen full. Den som er full havner ofte i slåsskamp, og slikt fører til mange arrdannelser. Månen har vært full innmari mange ganger, og det synes jaggu.

Klarte ikke unngå fristelsen denne gangen heller, og måtte sette opp kameraet for å ta noen bilder. Det er jo ikke støtt slik at været gir en god sikt, men denne gangen viste månen fram ansiktet i all sin barske prakt. Bildet under er tilført litt svart, pluss et par-tre andre justeringer ved hjelp av et fotoprogram. Det som var artig var hvor godt Aristarchus-krateret syntes som en hvit prikk der ute mot venstre, litt over midten, sånn ca. kvart på ti på urskiva. Av en eller annen grunn har jeg aldri lagt merke til dette krateret tidligere, men denne gangen syntes det svært så godt.

Klikk på bildet for full størrelse.

Månen 1. juni 2015 3

Snakk om å ha fått mange jabber og rette slag! Mangler ikke på venstre og høyre svingslag heller, og det er nok ingen grunn til å tro annet enn at det har forekommet en og annen uppercut.

Mon tro hvor mye den påvirker værvariasjonene på jorda? Det er mange hemmeligheter vi pr. nå ikke har klart å lure ut av nattens lysgud.

Leave a Reply

avatar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
Notify of