Månen har vært i mange slåsskamper

Forrige kvelden var månen full. Den som er full havner ofte i slåsskamp, og slikt fører til mange arrdannelser. Månen har vært full innmari mange ganger, og det synes jaggu.

Klarte ikke unngå fristelsen denne gangen heller, og måtte sette opp kameraet for å ta noen bilder. Det er jo ikke støtt slik at været gir en god sikt, men denne gangen viste månen fram ansiktet i all sin barske prakt. Bildet under er tilført litt svart, pluss et par-tre andre justeringer ved hjelp av et fotoprogram. Det som var artig var hvor godt Aristarchus-krateret syntes som en hvit prikk der ute mot venstre, litt over midten, sånn ca. kvart på ti på urskiva. Av en eller annen grunn har jeg aldri lagt merke til dette krateret tidligere, men denne gangen syntes det svært så godt.

Klikk på bildet for full størrelse.

Månen 1. juni 2015 3

Snakk om å ha fått mange jabber og rette slag! Mangler ikke på venstre og høyre svingslag heller, og det er nok ingen grunn til å tro annet enn at det har forekommet en og annen uppercut.

Mon tro hvor mye den påvirker værvariasjonene på jorda? Det er mange hemmeligheter vi pr. nå ikke har klart å lure ut av nattens lysgud.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Helge Leirdal
20. mars 2019 10:08

Månen er nok vår forrige sol. Krateri er merker etter dei stadige elektriske utladningane (ikkje meteornedslag, for då ville vel mange av krateri vore avlange?) som me ogso ser på dagens sol. Månedøgnet passar perfekt med vår innebygde døgnrytme (24 t 50 min). Storleiken er nøyaktig lik Soli frå vår ståstad, og ville dermed gjeva same mengde ljos og varme. Månen passerer over himmelen i omtrent same bane som Soli. Månen vender alltid same side mot Jordi, som ein hårturkar alltid vender same side mot hovudet. Det skal visstnok ogso finnast gamle skrifter som refererer til tidi før Månen fanst.

2Q11
21. mars 2019 00:31

Tror du er inne på noe der ja Helge.
Den offisielle beskrivelsen av månen kan ikke stemme med selvstendige observasjoner. Som Jostemikk skrev: Det er mange hemmeligheter vi pr. nå ikke har klart å lure ut av nattens lysgud.

Mange mener systemet vi lever i er sykluser. Månen synlig i perioder med blå himmel men borte etter skifte til «rød» himmel, dit vi er på vei nå med bl.a hurtig dreining av magnetisk nordpol og Schumanns resonans mot max.
I (går) kveld er(var) det ny full/fyllekule og slåsskamp i dramatiske omgivelser sett fra Østlandet:

comment image

THE SIGHTINGS ARE GETTING REAL STRANGE:
https://youtu.be/g3QrIp2Z8LI

2Q11
21. mars 2019 22:59

Storleiken er nøyaktig lik Soli frå vår ståstad, og ville dermed gjeva same mengde ljos og varme. Månen passerer over himmelen i omtrent same bane som Soli.

Her følger eksempel på at måne og sol er forbløffende like nå for tiden. Forklar meg gjerne de merkelige artefaktene i bildene. Først sola i går kl 09.20 et sted i alpene:
https://www.foto-webcam.eu/webcam/mooserboden/2019/03/20/0920

Så månen på samme sted 12 timer senere:
https://www.foto-webcam.eu/webcam/mooserboden/2019/03/20/2120

Helge Leirdal
23. mars 2019 20:58

Forklar meg gjerne de merkelige artefaktene i bildene

Ingen ting merkeleg her. Det er ein kombinasjon av refleksar og rusk i objektivet. Du vil sjå det ved å bla i bileti slik at soli/månen kjem utom kanten. «Regnbogane» er magenta-grøn fargeforskyvning i objektivet. Men forøvreg eit godt døme på at soli og månen går i omtrent same bane.

Helge Leirdal
24. mars 2019 12:25

Billeg optikk gjev mykje refleksar når soli kjem inn i biletet; eg tok nettopp dette biletet med god optikk:
comment image

2Q11
25. mars 2019 23:08

comment image

Helge Leirdal
26. mars 2019 12:03

comment image
Eg har førebels ikkje forklaring på dei mange firkantane. Trudde fyrst det kunne vera det firkanta filteret som sit framfor objektivet, men det hev ikkje same skap: det er litt avlangt. Men eg vel å tru at det er kameraet, til det motsette er bevist. (Hev i snart 50 år innan foto tallause gonger måtta forklara folk at det er kameraet deira som er syndaren, når dei trur dei hev teke bilete av UFOar og spøkelser;)
At soli er litt kantete kan skuldast blendaren, i tilfelle han er sekskanta. Men det veit eg ikkje, alt er so smått at det ikkje er råd å sjå (GoPro Hero 5).
Ein alternativ teori til falsk sol: Det er den ekte soli, men ho hev byrja bleikna (som gamlesoli – Månen – ogso tydelegvis gjorde), slik at dei hev måtta setja linser framfor for å kompensera (konsentrera ljoset meir mot Jordi). (I sofall er dei kanskje i gang med å starta opp sol #3; du fær byrja leita;) Best hadde det vore om dei hadde fått i gang gamlesoli att: då kunne eg sova 50 minuttar ekstra kvar einaste morgon resten av livet!

2Q11
26. mars 2019 21:39

Eg har førebels ikkje forklaring på dei mange firkantane.

Jeg har lite greie på det, men kan svaret finnes her. I så fall er det Helge eller NASA sine firkanter?

At soli er litt kantete kan skuldast blendaren, i tilfelle han er sekskanta.

Jeg har lite greie på det, men i en video angående sekskantet sol ble det nevnt at før kunne det være en forklaring, i moderne kamera ikke.

(I sofall er dei kanskje i gang med å starta opp sol #3; du fær byrja leita;)

https://www.youtube.com/watch?v=pI7Um0F3Zg0
Tilbake til tema månens slåsskamper i neste kommentar..