Om sperring av blog og domene

Jostemikk er på lufta igjen, etter at webhotellet nettsiden ligger på fant ut at det var en god idé å sperre både domene og nettside.

Her er begrunnelsen:

Hendelsesforløp, nedstenging av jostemikk.com

  • 12.01: Nettsiden blir midlertidig stengt. Våkne lesere sender inn varsel
  • 13.01: Mottar varsel om midlertidig nedstengning fra leverandøren, men uten begrunnelse
  • 13.01: Etterlyser begrunnelse
  • 14.01: Mottar epost fra leverandør med oppgitt begrunnelse at jostemikk.com ble nedstengt grunnet “kommentar-spam”.

Dit webhotel er suspenderet pga. kommentar-spam, hvilket typisk gøres af såkaldte robotter. Dette har været skyld i unødvendig belastning af en database-server. For at vi kan genåbne webhotellet, er det nødvendigt at du som minimum følger de to første trin herunder:

1. Du skal sørge for at få fjernet disse spam-kommentarer. Kommentarerne du skal slette ligger i tabellen «0_comments». Dette kan du gøre i databasen, som du finder under «PHP & Databaseindstillinger» i kontrolpanelet på One.com.
Du kan også se hvordan du sletter spam-kommentarer fra databasen her: http://one-docs.com/guides/removing-spam-comments/

2. Du skal desuden indsætte en midlertidig kode-beskyttelse på din hjemmeside. Det er vigtigt at dette gøres, da vi ikke kan genåbne siden før dette er gjort. Du kan se hvordan du opretter sådan en, her: https://help.one.com/hc/da/articles/115005586189-Hvordan-beskytter-jeg-min-hjemmeside-med-adgangskode-

Her er ei kronologisk liste av innkomne spamkommentarer siste 15 dager.

29:12: 2 spamkommentarer
30.12: 6 spamkommentarer
31.12: 4 spamkommentarer
01.01: 11 spamkommentarer
02.01: 2 spamkommentarer
03.01:  8 spamkommentarer
04.01: 4 spamkommentarer
05.01: 7 spamkommentarer
06.01: 10 spamkommentarer
07.01: 3 spamkommentarer
08.01: 19 spamkommentarer
09.01: 8 spamkommentarer
10.01: 3 spamkommentarer
11.01: 14 spamkommentarer
12.01: 6 spamkommentarer

Som alle kan se, er denne mengden spam for lommerusk å regne, og kan umulig begrunne leverandørens stenging av nettsiden. Fra trafikkloggen kan vi dog se, at nettsiden hadde forholdsvis høy trafikk 11.01.2020, (forårsaket hovedsakelig av en nettsidecrawler) men det er ingenting i leieavtalen for webhotellet som tilsier at nettsiden kan stenges ned ved høy trafikkbelastning. Man kan ikke stenge crawlere ute, da må i så fall internetleverandøren tilby teknologi for det, og det tilbyr de heldigvis ikke. Uten søkemotorenes «crawling» ville ingen fått et eneste søketreff som ledet til Jostemikk.

Det foreligger altså bevis (databasedump) for at det ikke var kommentarspam som fikk nettsiden stengt, det må ha vært noe annet. En kan heller ikke se at høy trafikk medfører noen rett til å stenge nettsiden.  Alle fakturaer betales automatisk, så hva kan da være begrunnelsen for å forstyrre nettsiden?

Beviselig gale begrunnelser for stenging av nettsider kan ikke sies å være positivt for omdømmet til leverandøren. Om det ikke bevisst saboteres og lyves på vegne av «noen» som ønsker nettsiden stengt, så røper det i alle fall en form for tjenesteforsømmelse og/eller grovt manglende teknisk innsikt hos personalet som håndterte saken. Med det nevnt, føler jeg at det er viktig å få fram at det fram til dette skjedde, ikke har vært noe å sette fingeren på angående denne leverandøren av web hosting. Vi går videre:

Når begge de to første trin er fulgt, kan du kontakte os igen – evt. på vores chat: http://one.com/chat . Dermed kan vi få set på genåbningen af dit webhotel. Herefter skal du følge de sidste trin:

3. Du skal sørge for at installere en Captcha eller lignende anti-spam beskyttelse. En Captcha indsætter en bogstav/tal-kombination, som skal udfyldes for at kunne skrive kommentarer, og denne kan såkaldte robotter ikke aflæse.
Du kan læse mere om hvordan du kan beskytte din side mod spam, her: http://one-docs.com/guides/protection-against-spam-comments/

4. Du kan med fordel aktivere Akismet-pluginnet, som er standard i WordPress-installationer. Dette kan også aktivt hjælpe mod kommentar-spam.

5. Til sidst skal du sørge for at tjekke at der ikke ligger nogle mistænkelige eller ukendte brugerkonti i WordPress, netop for at undgå at andre har uautoriseret adgang til din side.

Når de sidste trin er fulgt, vil du så kunne fjerne den midlertidige kode-beskyttelse, således at alle igen kan se din hjemmeside.

Nettsideleverandørens stengingsbegrunnelse stemmer ikke.  Her er fakta, samt hva som er avdekket i «oppryddingsprosessen»:

Jostemikk.com har hele tiden hatt aktivert manuell godkjennelse av kommentarer, dvs. det er mulig for alle å sende inn kommentarer, men hver kommentar må manuelt godkjennes av en administrator før den publiseres.  Regulære brukere som tidligere har fått godkjent publisering av en kommentar, kan poste nye kommentarer uten manuell godkjenning.

Akismet spamfilter (som leverandøren krever aktivert) har faktisk vært aktivert helt fra starten av nettsiden i 2014, og har avverget i overkant av 55.000 spamkommentarer over de følgende 6 år frem til i dag.

Gjennomgang av nettsidens wordpressdatabase viste at der lå 109 akismetmerkede spam-kommentarer klare for sletting, som var innkommet, omtrent daglig, jevnt fordelt over perioden 29.12.2019 – 12.01.2020, med høyest antall spam-kommentarer innsendt 8.01.2020 med 19 stk spamkommentarer – Intet av dette kan hevdes å være så belastende trafikk/aktivitet for leverandørens infrastruktur, at det skulle kunne begrunne/forsvare en suspendering av nettsiden.

Noen spekulasjoner om den egentlige årsaken til sperringen

Som mellomtittelen over nevner, er dette kun spekulasjoner. Jeg må i det minste få stille noen spørsmål, rett og slett fordi leverandøren av webhotellet bloggen ligger på ikke har gitt en gyldig begrunnelse.

Har noen i gammelmedia, de presstituerte, satt igang et nytt prosjekt/program nylig? Har noen blant dem vært mer ivrige besøkere på Jostemikk-bloggen enn andre? Jeg vet utfra statistikken at det er reale oppturer i antall lesere av sakene om 22. juli-saken hvert år den 22. juli. Den økte interessen hos vårt lands innbyggere varer også noen dager etter dette.

Re-åpning av Klimaforskning ble med på lasset!

Når en først var i farta med å få stablet ei nettside på beina igjen, fulgte sannelig Gammelforumet med på lasset. Helt sikkert til stor irritasjon for noen, men forhåpentlig til glede for andre.

Sist, og absolutt viktigst, gir jeg en stor takk til Pål. Takk for makeløs innsats, dyktighet og hjelpsomhet!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

15 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Norwaycriticalthinker
Norwaycriticalthinker
17. januar 2020 15:27

Hei Jostemikk.
Herlig at du «tar igjen» med One.com. Ta skikkelig backup av alt og helst på flere fysiske lokasjoner er nå mitt råd. Det var mye på Wayback archive som var borte. Samtidig begynte plutselig Google (NSA finansiert av InQtel i fortid) å slette/stenge faner på nettleseren og loggen! Det er liten tvil om at de ønsker kontroll på nettet og vi i Sannhetssøkerklubben» er særlig utsatt. Steigan har mange innlegg med nettovervåking – sensur og nedstenging som nå gjøres helt offisielt. Ta en tur innom http://www.steigan.no og sjekk litt selv. Steigan er som Jostemikk, skarp med pennen, men han kan ikke la alle tanker slippe til da han må være etterretlig med kildehenvisning. Injimellom linker han heldigvis til sider der sånne som oss i sannhetssøkerbransjen uttaler oss utenfor det faktisk.no / Atlantic Council m.fl tolererer av ytringer i CIA vasallandet Norge.

Kjør på Jostemikk. Du har støtte av mange.
Dere andre med facebook og andre sosiale medier, del, lenke til, kommenter og skriv mest mulig om sensur og skriv masse om de viktige sakene Jostemikk tar tak i hele tiden. Det handler om vår fremtid som frie mennesker, eller saueflokk klar for likvidasjon. Georgia Guidestones…
Se også at vi har fri energi og denne holdes skjult for akkurat det faktum og spørsmål+ Hvordan kan utenomjordiske reise rund i universet uten drivstoff på tanken. Tenk i vibrasjoner og frekvenser, energien er der. Nikola Tesla.
http://www.wheredidthetowersgo.com
http://www.drjudywood.com

Fredelig helg og takk til Jostemikk og hans nære venner Pål m.fl.
Mvh
Ø

Norwaycriticalthinker
Norwaycriticalthinker
17. januar 2020 16:01

Hei igjen Jostemikk.
Det tikket akkurat inn et innlegg fra en som jeg anser for å være pålitelig, nemlig Andrew Johnson i https://www.checktheevidence.com/wordpress/2020/01/17/kevin-spacey-and-his-accusers/
Veldig creepy med dødsfallene til alle som har kritisert Spacey og lenker til Jeffrey Epstein. Samt helt entydige lenker til Ari Behn sin kritikk av Spacey. Litt utenfor topic, men verdt å se litt på. Jeg håper jeg ikke «tråkker» på for mange. Jeg er kun opptatt av sannheten og å få belyst løgnerne så godt som mulig. Google Translate gir en god pekepinn på historien og Ari sine egne sider på Instagram gir «frysninger» til mulighetene for at Spacey (Clinton støttet) faktisk har og har hatt fingre med i spillet på overgrep og dødsfall…

Ingrid
17. januar 2020 16:13

Gratulerer med gjenåpnet nettside! Dette er en svært viktig blogg, med massevis av historisk og nåtidig informasjon.
Gratulerer også med at klimaforskningsforumet, med all sin viktige informasjon, også mye historisk informasjon, er åpnet igjen!
Så håper jeg inderlig at begge nettsider får stå i fred heretter!

Pål
Admin
17. januar 2020 19:26

One.com må nok komme på banen med en annen (og mer ærlig) begrunnelse for nedstengning av nettsiden.

Det er fullstendig UMULIG å klandre usle 109 spamkommentarer (innkommet fordelt over 15 dager) for å ha forårsaket «unødvendig belastning av en database-server».

Databasetabellene lyver ikke. Alle kommentarer – både godkjente, ikke-godkjente og spamkommentarer – får hver sitt unike numerisk løpende innkrementerende ID-nummer i tabellkolonnen «comment_post_ID».

Databasedumper av tilstanden før gjenaktivering av nettsiden er lastet ned som bevismateriale. Disse viser ingen «hull» i kommentarenes ID-sekvens. Hvilket betyr at det er BEVIST at det ikke var mer enn 109 spamkommentarer fordelt over de siste 15 dager.

One.com har i tillegg løpende tilgang til kjørende backups, en backup daglig for hver av de siste 15 dager. One.com har således full tilgang til å verifisere at deres egen påstand om nedstengningsårsak ikke henger på greip.

Vil vi noen gang få et ærlig svar om hva som var den egentlige nedstengningsårsak? Jeg holder ikke pusten i forventning.

***

Jeg takker Jostemikk for hans enormt viktige innsats og forfatterskap over flere år, sender også takk til den strålende gjengen av oppegående folk som skriver i kommentarfeltene. Her har jeg lært mye.

jostemikk.com er Norges viktigste blogg, etter min og mange andres mening. Bloggen har sånn sett blitt folkeeiendom. Og VI kan ikke akseptere forsøk på sabotering av bloggen.

Så jeg håper så mange som mulig slår ring om JOSTEMIKK.COM!……OG DELER TIL KRAMPEN TAR OSS! 🙂

Godt Nytt År til alle!

Bjarne Kjærstad
17. januar 2020 20:56

Hei, Jostemikk ! Sakralt at du er tilbake igjen . Jeg var inne i diskusjonforumet ditt med en kommentar om bombebilens «dokumenterte» ferd og «parkering» foran regjeringsbygget. Kommenterte at en eventuell bombelast var lite synlig i fjærhøyden på bilen. Skal komme med bilder av eksakt maken bil, med henholdsvis 200, 400, 600 og 800 kg last plassert i lasterommet. Har sett på videoen fra svenske aftonbladet,(ikke ditt nettsted), som er sylskarp i forhold til alt «her hjemme». Jeg har allerede vært hos merkeforhandler av Crafteren og tatt den i nøyere øyesyn, da jeg kjenner omtrent det som kan krype å gå i bilbransjen. Fikk der anledning til å la 6 mann gå inn i lasterommet.Allerede her ved ca 490 kg menneskelast, ser man markant nedfjæring særlig bak.

Ann-Kristin
Ann-Kristin
21. januar 2020 20:09

Sakralt, gitt. Dæven! Men sikkert fortjent. Takk for jobben. Uendelig viktig!

Nomad
Nomad
25. januar 2020 18:30

Det er flere årsaker for at du og mange andre opplever sensur, blokkeringer og nedstengning. Det er kun zionistiske gatekeepers som får holde på i fred. I Norge så er dem representert gjennom blant annet Det mosaiske trossamfunn, Antirasistisk Senter, HRS, Doc og Resett osv. Du må nok bare belage deg på at det vil komme mer «tull» og det trenger nødvendigvis ikke å komme fra «innenriks» eller media. De internasjonale hyenene har enorm kontroll over hva som skjer. «USA vs Russland» er en fiktiv problemstilling laget av oligarkene, men på overflaten virker det reelt og mange flere mennesker vil dø, ikke bare i midtøsten med den nye krigen mot Iran etc, men det vil også blusse opp igjen i Europa, Ukraina og Transnistria er svært utsatt. Det ser håpløst ut, men vi gir oss ikke!

Vapaus
Vapaus
25. januar 2020 21:49

Det er kun zionistiske gatekeepers som får holde på i fred. I Norge så er dem representert gjennom blant annet Det mosaiske trossamfunn, Antirasistisk Senter, HRS, Doc og Resett osv.

Jeg har etterhvert tenkt de samme tankene. F.eks. Antirasistisk Senter og Doc virker å være på helt motsatt side av hverandre. Men det fremstår mer og mer i mine øyne som et «dukketeater» hvor noen står over/bak scenen og styrer hele showet, mens «unga» sitter i salen og heier på den ene eller andre siden og ikke evner å skjønne at det kun er teater og at samme personer styrer alle dukkene. Noen tjener på å spille ut grupper mot hverandre (splitt og hersk og kontrollert opposisjon).

Nomad
Nomad
26. januar 2020 04:20

Jeg skjønner hvorfor du tror at «survival of the fittest i all hovedsak dreier seg om å være psykopat», da det meste tyder på det i dagens samfunn. Man er født psykopat eventuelt blir en sosiopat av miljøet. Bare fordi «Loke-ætten» blir «fremhevet» av spillereglene så betyr ikke at de tilpasningsdyktige er psykopater, de kommer bare lengst pga de falske spillereglene og er villig til å gå over lik for å skaffe seg makt og verdier. (Nice guys finish last). Årsaken for dette er at det er kriminelle psykopater/sosiopater som styrer verden og lager selvfølgelig spillereglene deretter. (Har vært sånn veldig lenge, The game is rigged). Vi har kommet så langt at det har gått sport i alt, dvs at tilhengere av høyre eller venstre holder med «laget» sitt uansett hva som skjer og vil forsvare «laget» sitt no matter what, som de enkle papegøyene de er!

«Noen tjener på å spille ut grupper mot hverandre (splitt og hersk og kontrollert opposisjon).» Selvsagt, og det har alltid vært sånn, men over tid (De siste 80 årene) har det blitt til en perfeksjon hvor «mennesket» har aldri opplevd en slik indoktrinering på en global skala. Det er ingen tilfeldighet at århundret med private sentralbanker underlagt BIS sammenfaller med århundret med krig!

Vi lever i den romerkatolske arven hvor individuelle individer og manko er stikkorder. Før var «sport» noe man gjorde sammen, skape bånd mellom mennesker og god helse, ikke vinne som en individualist, men fellesskap som en stamme. Av knapphet skapes det økonomi og overflod/frihet er de verste nøkkelordene til global-zionistene da det betyr mindre makt..

Vapaus
Vapaus
28. januar 2020 02:25

Respekt og omtanke for andre mennesker er fullstendig fraværende hos de som står bak, og det er det folk sliter med å fatte.

Vi har gjennom hjernevaskinstitusjonene (skolene), backet opp av barnesanger opp gjennom, blitt tutet ørene fulle av at vi kan være «forskjellige utenpå, men inni er vi like». Ikke noe kan være mer feil og det er jo utvendig vi er mest like. Denne tanken er banket så hardt fast at de fleste ikke evner å innse at det også finnes onde mennesker fullstendig uten empati, så onde at de ikke bryr seg om at de påfører andre tragedier så lenge det bidrar til å å tjene deres egen agenda om å øke sin makt og rikdom.