Ei lita nøtt å knekke

Svaret er et kjent symbol, og oppgaven er basert på to andre. Den som løser denne gåten har peiling! Kom til å tenke på dette på grunn av noe Lamestream Media skrev i dag om nordmenns tro på Djevelen. Han har imidleritid ikke noe å gjøre med løsningen, selv om flertallet nok er hjernevasket til å tro det.

Sola tegner evigheten. Korset må trille like mange ganger for at virkelighetens Frihetsgudinne skal vise oss svaret.

Hvilket symbol skal vi fram til?

18 thoughts on “Ei lita nøtt å knekke

 • 5. mai 2016 at 14:04
  Permalink

  Solkorset?

 • 5. mai 2016 at 14:11
  Permalink

  Det er riktig, Amatør1, men det er bare et redskap på veien til rett svar. Som amatør-astronom bør du ha større forutsetninger enn de fleste til å finne svaret.

 • 5. mai 2016 at 14:45
  Permalink

  Hei Eva! Jada, men det er som med svaret til Amatør1 bare en skritt på veien til det endelige svaret. Jeg gjentar:

  Sola tegner evigheten. Korset må trille like mange ganger for at virkelighetens Frihetsgudinne skal vise oss svaret.

  Sammen er dere nå nær svaret. 😉

 • 5. mai 2016 at 15:00
  Permalink

  Nei, 2Q11. Svaret ligger ikke der. 🙂

 • 5. mai 2016 at 15:04
  Permalink

  Eva vil muligens gjøre det enklere å finne svaret hvis hun forteller hvordan hun fant evighetstegnet. 🙂

 • 5. mai 2016 at 19:17
  Permalink

  Evighetstegnet kommer fra å tegne solens max hver dag i løpet av året. Kan det være at korset skal trille en gang og bli Peterskors?

 • 5. mai 2016 at 20:05
  Permalink

  Evighetstegnet kommer fra å tegne solens max hver dag i løpet av året. Kan det være at korset skal trille en gang og bli Peterskors?

  Hei Knut! Der kom du med en del av løsningen for å komme videre til Korset må trille like mange ganger. Ikke like mange ganger som evigheten, hva nå enn det skulle vært, og ikke én gang, men …:

  Det antall ganger korset (solkorset) må trille gir et annet tegn (symbol) i virkelighetens Frihetsgudinne skal vise oss svaret.

  Dere klarer denne nå. Metoden er gitt i første svar, det mangler bare et iøynefallende tall som solkorset må trille, og det astronomiske og egentlige navnet på den Frihetsgudinnen symboliserer.

 • 5. mai 2016 at 20:43
  Permalink

  Hehe! Der satt den, 2Q11! Gratulerer!

  En full jordrunde ga evighetstegnet, men også et åttetall. Solkorset går åtte runder = åtte år, som er syklusen for det rette navnet til Frihetsgudinnen, planeten Venus. På åtte år tegner den et pentagram, som er svaret på gåten.

 • 5. mai 2016 at 20:54
  Permalink

  Her har jeg tegnet inn de rette strekene for å lage pentagrammet:

  Ønsker man å vende noe skapende positivt til noe negativt, og som sådan skape noe satanistisk (symbol), kan man snu det på hodet for å skape geitehodet:

 • 5. mai 2016 at 22:53
  Permalink

  Jeg kan en del om symboler, men er på langt nær noen ekspert. Mange av de mest kjente kjenner jeg betydningen av og for, og en del er tvetydige. Mange tror feilaktig at fortidens dype og nesten uforståelige kunnskap om planetene dreier seg om astrologi, mens det i realiteten handler om astronomi. Det blir litt på samme måten som at alkemi har blitt til noe latterlig og magisk. Ikke la dere narre av slike babylonske hersketeknikker, for i realiteten dreide det seg om kjemi. Få gidder vel forsøke latterliggjøre Isac Newton, men det er kanskje bare fordi de ikke var klar over at han først og fremst holdt på med alkemi?

  NASA la en gang ut planetsymbolene på sin hjemmeside, men den siden fungerer ikke i dag, og det gjør heller ikke versjonen som er å finne på archive.org. Bildet popper derimot fortsatt opp på Googles bildesøk. De røpet kanskje for mye? Her er deres symboler, og legg merke til Venus-symbolet, altså det kvinnelige symbolet, som var et av forslagene til løsning på gåten jeg fikk privat på sms:

  http://solarsystem.nasa.gov/images/galleries/all_symbols.jpg

  Legg også merke til vår planet. Jorda er symbolisert med et solkors. Frimurere og kongelige, som ofte er begge deler, benytter solkorset til omtrent alt. De bruker også det symbolet for sola som NASA bruker på bildet over. En dag vil det forhåpentligvis gå opp for folk at NASA er like okkulte som Aleister Crowley, frimurerne, Vatikanet og de kongelige noen gang har vært. Symbolet for sola er er vel i realiteten et symbol for kjønnsorganet til Osiris, eller befruktningsakten, godt planta i sola. Det er i hvert fall et eldgammelt symbol for soltilbedelse, og kanskje bør alle tygge litt på hvorfor NASA benytter slike symboler?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_symbol

 • 5. mai 2016 at 23:26
  Permalink

  For noen år siden begynte jeg såvidt å legge ut dokumentasjon på koblingen mellom seddel- og myntpreging og frimurernes symbolbruk. Nå som vi først har kommet såpass igang her i denne gåte-tråden, kan jeg jo vise et eksempel. Sola (senterpunktet i den store sirkelen) og jorda (solkorset) preget på samme side av en femtiøring.

  Og Haakon den syvende? Jepp, du gjettet rett. Frimurer. Forlengst transformert til “en av de rette” (Guds utvalgte) lenge før han dukket opp her til lands i 1905.

 • 6. mai 2016 at 19:39
  Permalink

  Det fotoet av sola som lager et 8-tall kalles et analemma. Du må fotografere på samme tid på dagen over ulike dager i løpet av et helt år. At 8-tallet ikke er symmetrisk kommer av at jordbanen er svakt elliptisk. Høyden på sola over horisonten på de ulike dagene reflekterer årstiden. Vinkelen på 8-tallet avslører breddegraden der bildet ble tatt.

  Veldig fint bilde, jeg tror det var i 1979 at noen tok et slikt bilde for første gang, dvs. på en enkelt filmrute, digital fotografering var framtidsmusikk.

 • 6. mai 2016 at 19:48
  Permalink

  Videoen av planetene rundt Sola er egentlig litt misvisende, og da tenker jeg ikke på at sola og planetene er veldig mye mindre enn det som vises, i forhold til baneradiene. Poenget er at alle objekter i solsystemet, sola innkludert, går i bane rundt et felles massemiddelpunkt (kalt barysenter). Sola er bare mye tyngre enn de andre planetene slik at barysentret er nær Sola. Allikevel flytter barysenteret seg opptil et par soldiametere fra sentrum av sola (eller omvendt om du vil). Om du lager diagrammer basert på barysentriske bevegelser istedet for heliosentriske som her, får du ulike resultater. Det handler egentlig kun om å velge referansesystem.

 • 6. mai 2016 at 20:44
  Permalink

  Takk skal du ha, Amatør1! Alltid artig å få det forklart fra en med kunnskap. Akkurat den der med sola er jeg faktisk fristet til å gjennomføre, bare for å ha gjort det. Justere for sommertid og tilbake, ellers miste så få dager som mulig. En vanvittig måte å se jordas bevegelse gjennom et år på!

 • 9. mai 2016 at 00:14
  Permalink

  Her en annen liten nøtt, ja som dere er nøtt til å forstå.
  Studer satellittbilde og gjør en vurdering:
  http://gfx.nrk.no//uXRtHtyhzkkjvs7yrAlLIgZLvvSg4rmEl2z8FIrFe1Vg
  forstørr bildet i artikkelen her:
  http://www.nrk.no/nordland/hercules-rapporten-legges-fram-1.11303136
  Deretter kikk litt på alle disse ledende linkene og til slutt se på samme satellittbilde igjen, hva ser du da? Og hva innebærer det?
  https://timothytrespas.wordpress.com/2015/05/26/frequencies-sacred-harmonic-geometry-understanding-resonance-cymatics-and-the-chakras/
  http://educate-yourself.org/cn/pentagramhurricane17sep03.shtml
  https://www.youtube.com/watch?v=wvJAgrUBF4w
  https://www.youtube.com/watch?v=4F87vtgZjjc
  https://kachina2012.wordpress.com/2008/07/07/key-528-venus-transit-cycle-wheel-of-fortune-x/
  The VENUS TRANSIT CYCLE ALSO CONTAINS THE FIBONACCI CODE TOO, that we find on CARD X of the Tarot.
  And all initiates (worth their mercury, sulfur and salt) know the connection between the PENTAGRAM, VENUS orbits and the GOLDEN MEAN, the GOLDEN RATIO, GOLDEN TRIANGLES, GOLDEN RECTANGLES, GOLDEN SPIRALS, phi, Phi and 1, 1, 2, 3, 5, 8 AND OF COURSE MOTHER NATURE.
  YOU MUST UNDERSTAND the following too.
  YES YOU MUST.
  The 5×5 Knights Templar magic square as it turns out is a right brain algorithm for logarithmic or exponential growth.
  https://kachina2012.wordpress.com/2010/09/05/rotassator-magic-square-knights-templar-treasure-hands-of-god-theory-of-everything/
  http://www.checktheevidence.com/pdf/9-11%20-%20Finding%20the%20Truth.pdf (side 150)
  I sum, lett å lage en konspirasjonsteori om ”Siw” ? Sannheten har vi garantert ikke fått vite fra offisielt hold..
  Tilværelsen kokes ned til vibrasjon, rotasjon, frekvenser, el/elektromagnetisme og plasma? Hvor «ånd» er inkludert?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: