5 thoughts on “Å henge med nebbet

 • 10. mars 2015 at 11:34
  Permalink

  Det bildet var du heldig med! Se bare på holdningen til den tapende part, med senket hode og det hele 🙂

 • 15. mars 2015 at 15:38
  Permalink

  Med hengende nebb og laaaange sleeepende skritt, trakk gamle Andresen seg tilbake… og lot den unge innvandreren, MacQuack, overta begge to. Med hånlige skotske quack-quack-quack i ryggen, slepte han seg bortover i vannkanten langs råka, uten å gi ett eneste kvekk-kvekk tilbake. (Bra bilder, Jostemikk! Hva skyter du med?)

 • 15. mars 2015 at 16:17
  Permalink

  Canon 600D og på de siste fuglebildene har jeg brukt SIGMA 150-500mm/6,3. Da det ikke er fullformat, kan en gange brennvidden med 1,6. Objektivet er lyssvakt, men under gode lysforhold er det virkelig fattigmanns trøst.

 • 16. mars 2015 at 02:24
  Permalink

  Med kamera og linse som til sammen veier inn med noe rundt 2,5 kg, vitner bildene, tatt uten stativ, om et bra autofokus og stabiliserings system… i tillegg til en ‘stødig hånd’! Ser fram til bider fra tid til annen!

 • 16. mars 2015 at 07:34
  Permalink

  Autofokusen er rask, stille, og presis. Det de (Sigma) kaller Optical Stabilizer fungerer også bra, men jeg forsøker hjelpe til med ganske raske lukkertider. Da må ISOen opp, og så blir det litt støyplager. Har et godt stativ også, og da kan jeg gå motsatt vei med lukkertider og annet, men det passer ørlite dårlig når en er på småfugljakt. Angående vekta på utstyret så har du rett. Det er litt tungt, og ikke helt uproblematisk i enkelte situasjoner.

  Jeg holder på med å finne de mest hensiktsmessige innstillingene under forskjellige situasjoner, og det går ikke bra hver gang. Jeg kunne jo lagt ut de ti dårligste bildene jeg har tatt iløpet av de ukene jeg har hatt objektivet for å vise dette, men jeg antar de fleste har fantasi til å se for seg hva jeg mener…;-)

  Det er to telegrafister i nabolaget som jobber på høygir for tiden. Den ene har forstått hvilket sted på telefonstolpen en bør rette innsatsen, nemlig mot lokket. Dette gir en forsterkende effekt av de morsesignalene den sender, noe som irriterer den andre telegrafisten grenseløst, der den sitter og hakker i selve stolpen, og derfor må hakke dobbelt så mye for å forsøke ta igjen overfor utfordreren. Jeg har en plan om å få tatt et bilde av en av disse flaggspettene, og bruke såpass lang lukkertid at alt på bildet blir klart og i fokus, bortsett fra hodet som skal bli en uklar skygge. Legger jeg aldri ut noe slikt bilde, så vet du hvordan det gikk med den planen, Brandulph.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: