En gresk tragedie i det 21. århundre – del 1

Takk til Jostemikk for muligheten til å bidra på denne bloggen.

Myten sier at det finnes en kinesisk forbannelse «May you live in interesting times», et lett fordekt ønske om at ens motstandere får oppleve vanskelige og urolige tider. Slike tider opplever vi i Europa for tiden, og de som opplever det harest (foreløpig) er det greste folk.

Historien om hellas i det 21 århundre er i sannhet en gresk tragedie. Tragedien ble formelt initiert 1 Januar 2002, den datoen da greske drakmer ble erstattet med Euro. Fra det tidspunktet kunne ikke lenger greske myndigheter styre sin valutas vekslingskurs mot andre valutaer. Samtidig fikk myndighetene og privatpersoner nærmest ubegrenset tilgang til lån med tilsynelatende lave renter. For et land som Hellas var dette en oppskrift med forutsigbart katastrofalt utfall. Egentlig var Hellas ikke kvalifisert etter EU sine regler til å bli med i Eurosonen, men som de fleste vil være klar over er regler til for å brytes når det underliggende motivet fra EU er å danne en autoritær stat. Hellas fikk derfor hjelp fra sin egen korrupte elite og fra banken Goldman Sachs, tallene ble pyntet på og vips var Euroen gresk valuta. Husk dette når regelrytterne i EU idag snakker om «institusjoner» i EU og «reformer» i Hellas.

Etter at Hellas var innlemmet i Eurosonen var det pengeutlånernes sin tur. Store privateide tyske, franske og andre banker pøste på med lån til Hellas for prosjekter som OL i Aten 2004 samt en mengde andre kostbare prosjekter. Den voldsomme tilgangen til lånt kreditt førte til en kunstig boom, og ingen tenkte tilsynelatende på at disse pengene skulle tilbakebetales.

Så kom den store boligboblen/bankkrisen i USA i 2008 der Lehman Brothers stod for historiens største konkurs. Plutselig var den økonomiske boblen i Europa på rask retur, og Hellas befant seg i 2010 i en situasjon der man ikke kunne betale tilbake lånene man hadde tatt opp, landet var konkurs. Hadde Hellas fortsatt med Drakmer, kunne man skrevet ned valutaen drastisk og jobbet seg ut av problemene ved å gjøre eksporten mer attraktiv og turismen billigere for utlendinger. Men Hellas var låst fast i Euroen og hadde ikke denne muligheten.

Under normale omstendigheter ville de private bankene som hadde ytt lånene til Hellas måttet avskrive disse som tapt. Men omstendighetene var ikke normale, Europa levde og lever som kjent i «interesting times». Dersom bankene hadde avskrevet lånene, ville dominobrikkene begynt å falle. De private bankene ville gå konkurs med enorme rignvirkninger for det autoritære EU-prosjektet. Og det kunne man jo ikke tillate.

Istedet begynte politikken kjent som «extend and pretend». Den såkalte «Troikaen» (EU, den europeiske sentralbanken [ECB] og International Monetary Fund [IMF] ) kom på banen og «hjalp» Hellas med enda flere lån, denne gangen 110 milliarder euro fra europeiske skattebetalere. Men det mange ikke er klar over er at  denne «hjelpen» ikke var hjelp til Hellas eller det greske folk, men en hjelp til de private bankene i Tyskland, Frankrike og andre steder. Via dette geniale trekket hadde man sørget for å redde de ansvarløse private bankene ved hjelp av euorpeiske skattebetaleres penger, samtidig som man draskisk økte gjelden til Hellas.

Som gjengjeld for denne «assistansen», måtte så Hellas betale med «reformer». Troikaen krevde store kutt i gresk økonomi, noe som medførte at gresk Bruttonasjonalprodukt (BNP) sank med 25-30%, noe som medførte massearbeidsløshet, særlig blant unge. Landets mulighet til å betale de stadig større lånene ble stadig mindre, fordi den greske økonomien ble stadig mindre som resultat av denne «austerity»-politikken. Det hele var en klassisk ond sirkel som matematisk sett bare kunne bli verre og verre. Dette visste åpenbart økonomene i EU. Du kan sikkert hevde at situasjonen langt på vei var selvforskylt av den korrupte greske eliten, men EU hadde også aksjer i skyldspørsmålet. Men spørmålet om skyld var på dette stadiet helt irrelevant. Det et rasjonelt menneske ville spørre om var: Hvordan sørge for at mest mulig av lånene ble betalt tilbake?

Det Troikaen gjorde med sin «austerity»-politikk var det motsatte, de sørget for at det ble mer og mer usannsynlig at Hellas ville kunne betale tilbake sine lån. Ved at den greske økonomien krympet stadig mer, ble det stadig mindre rom for å generere overskudd til slik tilbakebetaling. De tradisjonelle greske problemene med innkreving av skatt gjorde det heller ikke lettere. EU så en annen vei nok en gang, mens Goldman Sachs og JP Morgan igjen ble engasjert til å trikse med regnskapene. Resultatet er at når vi har kommet til 2015, så er den greske gjelden 180% av BNP – et svimlende tall, fullstendig hinsides enhver mulighet for tilbakebetaling.

EU sin «austerity»-politikk fører til reduksjon av BNP, noe som gjør gjeldsproblemene stadig større. Det er som om noen skulle ville dette.

Under er gjengitt et meget interessant intervju fra Juni 2014 med Yanis Varoufakis, mannen som seinere skulle bli gresk finansminister i Zyriza-regjeringen i 2015. Her forklarer Varoufakis med lett forståelig og glimrende engelsk om situasjonen slik den var ifjor. I år er som kjent situasjonen mye verre, og dette blir tema i del 2.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jostemikk
Admin
6. august 2015 08:33

Velkommen som forfatter, og takk for et godt innlegg om en viktig sak, Amatør1!

Hellas fikk derfor hjelp fra sin egen korrupte elite og fra banken Goldman Sachs, tallene ble pyntet på og vips var Euroen gresk valuta. Husk dette når regelrytterne i EU idag snakker om «institusjoner» i EU og «reformer» i Hellas.

På mange måter er det en ABC i hvordan kuppe et land og legge mulighetene åpne for billige oppkjøp. Det har skjedd før, og det kommer til å skje igjen. Det er slik de rike og mektige blir enda rikere og mektigere. Du nevner det selv, og jeg siterer dette også, for det er viktig at folk forstår:

Det er som om noen skulle ville dette.

Hele EU-prosjektet dreide seg i utgangspunktet om felles valuta, og årsaken til dette ønsket var å delegere enda mer makt til bankoligarkene.

Istedet begynte politikken kjent som «extend and pretend». Den såkalte «Troikaen» (EU, den europeiske sentralbanken [ECB] og International Monetary Fund [IMF] ) kom på banen og «hjalp» Hellas med enda flere lån, denne gangen 110 milliarder euro fra europeiske skattebetalere. Men det mange ikke er klar over er at  denne «hjelpen» ikke var hjelp til Hellas eller det greske folk, men en hjelp til de private bankene i Tyskland, Frankrike og andre steder. Via dette geniale trekket hadde man sørget for å redde de ansvarløse private bankene ved hjelp av euorpeiske skattebetaleres penger, samtidig som man draskisk økte gjelden til Hellas.

Dette er et viktig poeng. Da Europas “demokratiske” regjeringer begrunnet ranet av egne innbyggeres penger måtte de si at det var for å hjelpe Hellas og innbyggerne der for å skaffe seg et alibi for den kriminelle handlingen. De regnet med at ingen ville tørre protestere særlig høylydt, for hvem ønsket vel å oppføre seg umenneskelig? De fleste med hjertelag ville selvfølgelig hjelpe et nødstilt folk. Hadde bare de Europeiske lands Kari og Ola visst sannheten som du nevner, at pengene gikk rett i lomma til de som var ansvarlige for den økonomiske kollapsen! Det samme skjedde vel i USA for noen år siden? Bankene tjente rått på sin uansvarlighet, skapte ei boble som sprakk, og ble deretter fritatt for alt ansvar og fikk tilbakebetalt sine “tap” av “hensyn” til den befolkningen de hadde lurt trill rundt.

Dessverre forteller den forholdsvis korte oligarkøkonomiske historien oss at disse beviss påførte økonomiske krisene er forløpere til storkriger.

Jostemikk
Admin
6. august 2015 10:21
Reply to  Jostemikk

De som kontrollerer økonomien, kontrollerer verden. Jeg ønsker ikke å spore av fra trådens intensjoner med denne kommentaren, å fremskaffe kunnskap om det som skjer i Hellas. Alt henger sammen med alt, og dette er ment som en utfyllende kommentar om noen av de kreftene som står bak det vi ser utspille seg i forbindelse med den greske tragedien.

David Korten er en amerikansk forfatter og tidligere professor ved Harvard Business School. Han er en ramsalt kritiker av det finansielle systemet, og gir mer enn gjerne et slag i mellomgulvet på de som promoterer viktigheten av at stadig ferre eier stadig mer. Han uttalte under et intervju i 2006:

My claim is that we do not have a market economy, but a capitalist economy. Capitalism and the market are presented as synonymous, but they are not. Capitalism is both the enemy of the market and democracy. Capitalism is not about free competitive choices among people who are reasonable equal in their buying and selling of economic power. It is about concentrating capital, concentrating economic power in very few hands, using that power to trash everyone who gets in their way.

Mange har sett faresignalene, og like mange har forsøkt advare, så som denne krasse uttalelsen fra en avhopper om hva Trilateral Commission med Rockefeller i spissen egentlig har som agenda.

Prominent thinkers and politicians have criticized the Trilateral Commission as encroaching on national sovereignty. In his book With No Apologies, former conservative Republican Senator Barry Goldwater lambasted the discussion group by suggesting it was «a skillful, coordinated effort to seize control and consolidate the four centers of power: political, monetary, intellectual, and ecclesiastical… [in] the creation of a worldwide economic power superior to the political governments of the nation-states involved

Goldwater, Barry; coauthored with Stephen Shadegg (1980). With No Apologies. Berkley. p. 299. ISBN 0-425-04663-X.

Det neste henter jeg fra noe jeg skrev i på Klimaforskning.com i et av mine forsøk på å få folk til å løfte nesa opp fra Hockeykøller, CICERO UiO, og dommedagstruslene til Jansen, Drange et al. Sitat:

Her har dere Rockefeller Foundation i forbindelse med Cop 17:

http://www.rockefellerfoundation.org/news/events/climate-month/climate-month-news-resources
Her i samarbeid med EU om en bærekraftig utvikling og veien fram mot en ny verdensorden.
Her er UNEP og Rockefeller Foundation, ClimateWorks Foundation

Så kan dere jo tenke dere hvordan de har fått fokus bort fra seg selv ved å lure trollene til å påstå at det er IPCC-skeptikerne som er sponset av Big Oil. Hersketeknikk og hjernevasking på høygir, ikke sant?

WWF er som alle nå vet grunnlagt på Shell-penger. Og hvem var det som sto bak Shell den gangen, og solgte aksjer til den nederlandske dronningen slik at hun ble blant verdens rikeste mennesker? Den britiske grenen av Rothschild-familien. Samme familie som har huset flere av Bilderbergmøtene, ei gruppe der David Rockefeller har vært en av lederne i tiår.
Hvem blir sponset av Shell, foruten WWF? CRU Hadley, klimasenteret i England der Phil Jones er direktør.

Om deres viktigste støttespillere i Norge:

Dette er et rovdyr under angrep. Det har det vært hele tiden. Det er av uhyre viktighet at vi klarer stoppe det. Problemet er den smule uenighet som ser ut til å eksistere angående hvordan vi skal klare stoppe angrepet. Konsensus blant skeptikerne ser ut til å være at vi skal godsnakke oss ut av faren. Jeg har hele tiden ment stikk motsatt. Dette er en krig. De som fortsatt mener at «den snilleste gutten i klassen» vil finne fram, bør sporenstreks ta seg en tur til Svalbard, søke opp en sulten hannbjørn, og forsøke godsnakke den fra angrep.

De siste årene har vi sett at alarmistenes fanesaker har smuldret opp en etter en. Dette til tross, ser vi at våre politikere, forskningsmiljøer, og MSM kjører hardere og hardere på. Det vi ser er klimaprostitusjon satt i system. Jeg er av den bestemte oppfatning at det vil være uten virkning å fortsette å kappe hodene enkeltvis av dette klimahydramonsteret. For hvert hode vi kapper av, vokser det bare ut et nytt. Eller to. Vi må stikke kniven i hjertet på klimamonsteret, slik at blodforsyningen til hodene stopper opp. Dette monsteret heter ikke Jansen, Drange, eller Benestad. De representerer bare hvert sitt hode. Monsterets navn er totalitær, politisk fanatisme, og dette monsteret lever av vårt blod og våre penger.
Hvor finner vi dette monsteret? Ser vi på det nasjonalt, har jeg tatt opp dette mange ganger, med foreløpig resultat at folk forsvinner både til høyre og venstre. (Mest venstre.) Gudmund Harlem var kommunist.

http://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Medlemmer_av_Mot_Dag

Da datteren Gro var 10 år gammel, flyttet familien til USA på Rockefellerstipend.

http://www.aftenposten.no/spesial/article3035140.ece

Rockefeller har i generasjoner støttet eugenikk, «bærekraftig» utvikling og totalitær klimatvang, blant annet gjennom FN-systemet, Club of Rome og en rekke organisasjoner de selv har bygget opp.

Gro Harlem regnes som frontfiguren til Agenda 21.

http://no.wikipedia.org/wiki/Brundtlandkommisjonen

Gro Harlem, medlem av Council on Foreign Relations (Rockefeller).

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,152.msg1335.html#msg1335

Gro Harlem er medlem av Club of Madrid, en søsterorganisasjon av Club of Rome (Rockefeller).

http://www.clubmadrid.org/

Vi har Stoltenbergfamilien, der Jens Stoltenberg besitter styreverv innen klimarelaterte organisasjoner under FN, og familien er aksjonærer i selskaper som produserer medisin, og Camilla Stoltenberg er direktør for Statens institutt for folkehelse (Rockefeller).

http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239&trg=Content_6490&Main_6157=6261:0:25,5532&MainContent_6261=6490:0:25,7100&List_6347=6343:0:25,7100&Content_6490=6560:62626::0:7114:1:::0:0

Thorvald Stoltenberg er med i Trilateral Commission (Rockefeller).

http://en.wikipedia.org/wiki/Thorvald_Stoltenberg

Mange av Norges viktigste samfunnstopper innen MSM, politikk og næringsliv er med på Bilderbergmøter (Rockefeller).

http://en.wikipedia.org/wiki/Bilderberg_Group

Jens Stoltenberg deltar i aktivt klimasamarbeid med CNN-grunder Ted Turner, som også var og er en viktig økonomisk bidragsyter til Club of Rome (Rockefeller).

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,594.msg22972.html#msg22972

Vi må dra klimahodene våre opp av klimasanden for å klare se klimavirkeligheten. Eller klimauvirkeligheten. Det har aldri hatt noe som helst med klima å gjøre. Det er big banking, big oil, big totalitarianism, og det biggeste av alt, NWO.

Sitat slutt.

Pokker til folk

Vi har dermed en samfunnselite i Norge som utad representerer folket, men som innad i lukkede miljøer med skremmende makt backet opp av århundrer med dominant rikdom støtter oligarkenes kurs mot verdensherredømme, det såkalte NWO/Den nye verdensorden. Denne nye verdensordenen er bank- og finansoligarkenes, og noen burde undersøke lovligheten av at norske “demokratisk” valgte ledere får sponset utdannelsen sin og deretter arbeider i skjul for private økonomiske interesser. Det er vanskelig å se at vi noen gang har hatt større landssvikere enn disse menneskene. Stoltenberg- og Harlemslekta har i mange tiår stått solid plantet med begge bein i disse kriminelle foretakene, og nå har siste blad på grena til Stoltenbergerne blitt plantet som ny generalsekretær i NATO. Jens Stoltenberg er utdannet samfunnsøkonom, og jeg må innrømme at jeg fra tid til annen har lurt på om dette er på grunn av, ikke til tross for, at den tidligere statsministeren har et snev av dyskalkuli. Det er ikke de smarteste i klassen som  når høyest innen politikk i vårt land. Seriøst. Se på dem.