Global temperatur slik satellittmålingene til NASA/NOAA forteller oss at den er

Dataene jeg har lagt til grunn i dette innlegget er fra den nye Beta-versjonen til Spencer- Christy og Braswell. De kan lastes ned her:

http://vortex.nsstc.uah.edu/data/msu/v6.0beta/tlt/

De ny-reviderte dataene er fortsatt oppe til revidering, og kommer til å være det en stund. Det ender forhåpentligvis med en noenlunde akseptert forskningspublikasjon iløpet av et år eller to. Det er allikevel liten grunn til å tvile på dataene slik de nå er presentert. Fra og med 2005 begynte dataene i UAH-serien til de tre forskerne å vise et positivt avvik over landområdene kontra havet i forhold til det den andre satellittserien viste. De som har lyst til å lære om dette, kan gjøre det her:

https://okulaer.wordpress.com/2015/03/08/uah-need-to-adjust-their-tlt-product/

Den andre leverandøren av globale satellittdata, RSS/MSU & AMSU, har sine data for nedlasting her:

http://data.remss.com/msu/graphics/TLT/time_series

Husk at alle temperaturdata lagt til grunn i klimasaken, absolutt samme hvilke leverandør de kommer fra, i realiteten er “data”, ikke data. I de fleste tilfeller vil feilmarginene være større enn trenden. Dette til tross så antar jeg at de to satellittseriene, begge 1979-2015, er de beste vi kan forholde oss til.

Noen temperaturtall å tygge litt på

Statistikk global temperatur satellittmålinger

April global UAH satellitt

Hvorfor er så mange av de varmeste årene å finne i dette årtusenet?

Fordi det er varmt. Vi befinner oss på toppen av en kurve, eller vi har muligens passert den toppen og er på vei nedover hvis de temperatursyklusene naturen gir oss fortsetter med samme hjerterytme en kan ane fra tilgjengelige temperaturdata. Dessuten er satellittmålingene en moderne oppfinnelse, og dataene for hele år gjelder kun fra 1979. 60- og 70-tallet var to kalde tiår globalt sett. Og angående akkurat det, globalt, så er hele opplegget med globale temperaturmålinger helt av skaftet. Det gir ingen mening. Dette blir det mer om i neste innlegg, som blir det siste om klimasaken i denne omgang.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Spiren
Spiren
9. mai 2015 00:07

Jostemikk har skrevet utallige ganger, at alt henger sammen med alt.

Climate change is UN-led hoax to create ‘new world order’ – Australian PM’s adviser
http://rt.com/news/256861-climate-change-un-hoax/