Mer om det lysende objektet på himmelen

Har vært så heldig å få hjelp av Pål til å dra så mye opplysninger ut av bildene som mulig, og de er satt opp på en montasje i kronologisk rekkefølge med tidspunktet for når hvert enkelt bilde ble tatt. Det er ikke så enkelt å forsøke gi noe vettug svar på hva dette var, men kanskje var jeg for rask når det gjaldt min tvil om at det kunne være en såkalt kinesisk lykt? Klikk for full størrelse:

UFO-montasje

Det er interessant å se hvor raskt det skifter farge og form. Faktisk fra et sekund til et annet, men var det en kinesisk lykt, kan jo variasjonene komme av at flammen blafret i vinden den natta jeg tok bildene. Her er en link om en som meldte fra om en UFO nord på Vestlandet, men som nok hadde vært vitne til ei slik lykt. Jaja, det var jo en UFO for ham, så lenge han ikke visste hva han hadde sett.

http://www.rbnett.no/lokal/molde/article493149.ece

Hotlinker til et av bildene fra artikkelen:

12
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JostemikkAmatør1Mr Crowley Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Mr Crowley
Guest
Mr Crowley

Melder meg frivillig til oppseding. ☺

Mr Crowley
Guest
Mr Crowley

Kritikk av fortskrivningssyndrom er avleggs…hehe.

Amatoer1
Member

Hvis dette er en punktlyskilde fotografert om natta, så er det du ser kun turbulens i atmosfæren, sannsynligvis i kombinasjon med kamera som ikke er stasjonært. Prøv å filme en lyssterk stjerne under samme forhold.

Amatoer1
Member

Nå vet ikke jeg hva du så, men en punktlyskilde behøver ikke være en stjerne, det kan være en satellitt. ISS er noen ganger synlig fra sørlige Norge og er meget lyssterk.

Bildene i artikkelen ligner veldig på mange av bildene jeg selv har tatt med teleskop, der tirbulensen i atmosfæren vrir og vrenger på bildet, dette er spesielt tydelig ved høy forstørrelse.

se f.eks. https://www.youtube.com/watch?v=bZV_g57pto4
(gjennom teleskop, merk effektene nær fokus). I Norge er det som regel mye kraftigere turbulens, spesielt lavt på himmelen.

Jeg vet som sagt ikke hva du så, men det ligner hva jeg har erfart som veskrevet.

Amatoer1
Member

ISS var kun et eksempel, selv om den er lyssterk. Det finnes mye rart på himmelen, så det er ikke alltid lett å konkludere, alternativene er mange.

Her er forøvrig ISS passasjer sett fra Oslo http://www.heavens-above.com/PassSummary.aspx?satid=25544&lat=59.9139&lng=10.7522&loc=Oslo&alt=5&tz=CET

Ikke helt lovende for dette problemet.