Om ‘fossilt brennstoff’ og Brontosaurer

Denne bloggen har som gjennomgangstema å kaste lys på det som ikke er slik det ‘eliten’ hevder. Det viser seg at svært mye av det mediene presenterer er oppdiktet og rent ut forfalsket. Det handler om både kriger og terrorhandlinger som ikke er helt slik vi blir matet inn til å tro. Det handler om makt og kontroll. Ved å skremme folk med ulike påståtte farer oppnår eliten makt over folk flest, slik for eksempel H.L. Mencken en gang sa det:

«The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.»

Vi blir hele tiden bombardert i mediene og av politikerne med uendeligheter av skremsler og påstander som ikke har noen rot i virkeligheten. En viktig teknikk for å gjennomføre dette er ved utspekulert bruk av retorikk. Ta for eksempel begrepet ‘fossilt brennstoff’. Dette er et retorisk knep for å fortelle deg at oljen i verden er laget av dyre- og planterester og derfor vil ta slutt hvis vi bruker for mye. Derfor må du gjøre som de sier, du må bruke lite og betale mye.

Er oljen fossil? Kommer den fra Brontosaurer og slikt? Hva om vi gjør et tankeeksperiment og antar at all oljen kom fra Brontosaurer, hvor mange av dem ville vi trenge da? Vi har brukt ca 135 millarder tonn olje siden utvinningen startet en gang på 1800 tallet og fram til 2009. Se How Much Oil Have We Used?

Hver Brontosaurus veide ca 30 tonn, og var en god del større enn deg og meg:

bronto11

Vi antar så at hver av dem bidrar med 10% av sin vekt i levende live til olje etter sin død. Da får vi 135 milliarder tonn / (0.1*30) tonn = 45 milliarder. Hvis vi så legger til oljen vi har forbrukt etter 2009 kan vi runde av til 50 milliarder Brontosaurer! Jeg minner om at verdens befolkning er litt over 7 milliarder mennesker.

Men, sier du. Det er vel ikke bare Brontosaurer, tenk på alle plantene osv. Ja, tenk på det. Da må det ha vært ganske mye planter (og Brontosaurer!) på Jupiters måne Titan, for der er det faktisk svært mye mere hydrokarboner enn på jorda: Titan Has More Oil Than Earth

Kanskje noe å tenke på neste gang neste gang noen sier ‘fossilt brennstoff’?

 

18
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
SpirenAmatoer1Jørи Gåsvær (@Jeopard)JostemikkAmatør1 Recent comment authors

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Øystein
Guest
Øystein

Olje er ikke fossilt, men et organisk stoff, hvor oljebrønnene fyller seg opp igjen – sakte riktignok i menneskelig øyne men den er fornybar. Det var Rockefeller (hvem ellers) som kom på dette, slik at olje kunne være en mangelvare, får å få makt og høyere pris. Forresten finnes det fremdeles dinosaurer, av ymse slag i ulike deler av verden, men det vil ikke geologer, naturforskere, naturfotogarfer og media skrive om.

Brandulph Christophersen
Guest

Hmmm?…

Fossil: The remains (or an impression) of a plant or animal that existed in a past geological age and that has been excavated from the soil.
Organic: Relating or belonging to the class of chemical compounds having a carbon basis

En utmerked video som tar for seg kull, olje og gass som jeg lastet ned for et par år siden er denne, hvor ‘saurier’ utgjør en helt underordnet del. 😉 om https://www.youtube.com/watch?v=e44ydPIQGSc

Jostemikk
Admin

Fint at du introduserte et så viktig tema om noe “folk flest” aldri har hørt om, Amatør1. Eksemplet med brontosaurer er fordømt godt. Ta de største av de største, som du gjorde med brontosaurene, og sett enkle tall på det. Hvis vi skal leke litt videre med disse tallene, kan vi for eksemplets skyld si at 90 % av dem ble spist eller endte opp som ikke-oljeproduserende kadavre og solblekede knokler på overflata. Da nærmer vi oss stygt en halv billion brontosaurer …

Hvalfangerne som kokte ut olja av hvaler, lå vel på omtrent 10 % av total kroppsvekt i utvinning av olje for 50 tonn med spermhval. Jeg kan ikke kjemien, eller den påståtte kjemien bak, men en kan vel anta at 10 % produksjon/omdanning til olje av total kroppsvekt for brontosaurer er et høyt estimat. La oss si 5 %, og vi er oppe i en billion døde brontosaurer. Vi kan spille videre på at vi har funnet 1/3 av olja etter dem, og da er vi oppe i ca. tre tusen milliarder døde brontosaurer.

Som Brandulph skriver, så kan naturlige prosesser ha ført til oljeproduksjon gjennom nedbrytingen av biologisk og organisk materiale, men sannsynligheten for at det er naturlige geologiske prosesser som står bak brorparten av produksjonen av den olja som hentes opp virker å være stor. Titan er et godt eksempel på dette. Den norske Wikipedia-siden om metan er et skrekkeksempel på ren klimapropaganda, men jeg siterer litt derfra til tross for dette:

https://no.wikipedia.org/wiki/Metan

Miljøforhold
Metan dannes som et sluttprodukt fra anaerob nedbrytning av visse typer organisk materiale, og derfor kalles gassen også sumpgass og gruvegass.

80 % av den metan som finnes i miljøet, kommer fra menneskelige aktiviteter, primært fra landbruk.

Det må ha vært forbannet mange bønder og mye organisk materiale på Titan. Overflata må ha vært som et lappeteppe av åkre og enger. Eller så kan vi bruke Occams barberkniv, og si at den enkleste forklaringen er den beste også når det gjelder metanproduksjon, og at det er snakk om geologiske prosesser, ikke biologiske. Dette gir oss et stort problem, for gjelder dette både gass og olje, er hele verden blitt lurt trill rundt til å betale ågerpris på fornybar energi som moder jord selv lager og gir oss av i overflod. Å påstå at det er snakk om begrensede ressurser har gitt noen muligheten til å tilegne seg skammelig med makt og rikdom. Den unaturlig høye prisen, samt bløffen om warmageddon grunnet forbruket av olja og gassen, har fratatt mennesker i den tredje verden muligheten til å leve et liv som folk i den vestlige verden har tatt som en selvfølge i generasjoner. En kan være fristet til å kalle det planlagt og organisert massedrap.

Spiren
Guest
Spiren

original artikkel: http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/f-william-engdahl/sinnlose-kriege-um-erdoel.html#sdendnote6anc

Artikklen under er forkortet. Og oversatt maskinelt fra tysk til norsk.

En gruppe av utvalgte russiske og ukrainske forskere fra ulike felt (da var det fortsatt Sovjetunionen) i begynnelsen av 1950-tallet ble bestilt av Stalin for å gjøre Sovjetunionen helt uavhengig under den kalde krigen av vestlige oljeimport.

De strålende russiske forskere oppdaget at olje ikke er av biologisk opprinnelse, men oppsto abiotiske,som også ble demonstrert senere, er at det stadig produseres olje dypt i mantelen og så nær aktiverer mot overflaten, alt etter de geologiske forhold. Den roterende Jordens kjerne fungerer som en gigantisk radioaktiv “ovn” som stadig skaper nye hydrokarboner – olje, gass, kull, selv diamanter og andre sjeldne hydrokarboner.

Bare nylig, litt mer enn 60 år senere, hypotesene av russiske forskere ble bekreftet nettopp ved den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA.

NASA bekreftet oljeforekomster på andre planeter
Nær-infrarøde bilder av Saturn måne Titan, ved NASAs Cassini ble lagt til, for tiden går i bane rundt Saturn, bekrefter eksistensen av store metan innsjøer på overflaten av månen. Den største av disse metan ansamlinger dekker et område på 2400 km2 og er minst en meter tykke.

Krajuschkin forklart i detalj og med alle vitenskapelige flid, ble undersøkelsesmetodene som brukes konstruert på grunnlag av sin hypotese om at abiotiske hydrokarboner finnes i krystallinsk formasjoner. I detalj beskrev han de vitenskapelige testene som de har utført med den oppdaget petroleum for å bekrefte sin teori, olje og gass ikke er nær overflaten (som det antas den rådende teorien om fossil opprinnelse olje), men av stor dybde ca 200 kilometer dukket opp. Undersøkelsen faktisk bekreftet opphavet til olje og naturgass fra en stor dybde.
Krajuschkin gikk i detalj dybden på hullene, oljestrømmen og andre detaljer. Noen av hullene varierte over fire kilometer inn i jordskorpen. Noen brønner har brakt mer enn 2600 fat råolje per dag.

Ifølge professor Vladimir Kucherov, en ledende abiotiske geofysikere og geochemists, er noen av Russlands største oljeforekomster utenfor Vest-Sibir er i oljefeltene i Romaschkino i Tatarstan i regionen Ural-Volga i en Dybde på nesten fem kilometer under overflaten. I disse dybder kan ingen forvente levninger av dinosaur .
V. A. Krajuschkin og andre russiske oljeeksperter har interessant bekreftet at oljeforekomster lade opp i alle de store oljefeltene og trolig også i mindre felt i løpet av tiden fra dypet av jorden.

Jordens kjerne er som det var en gigantisk kjernefysisk “ovn” som stadig produserer hydrokarboner under de rådende forholdene i ekstreme trykk og ekstremt høye temperaturer, og dette deretter av kolonnen, også referert til som “migrasjonskanaler,” presset inn i mantelen. Når det gjennom visse mineralforekomster som ferritt fotturer, kan de sjekke i komplekse hydrokarbonkjeder som forvandles til petroleum.

Overalt på planeten/jorden er det oljeforekomster. Det er rett og slett absurd og vanvittig når land som Saudi-Arabia, Qatar, Tyrkia eller USA, England og Frankrike går til krig for å få denne oljen under deres kontroll.

Spiren
Guest
Spiren

INEOS Intrepid leaves USA carrying first shale gas shipment to Europe
The INEOS Intrepid, the world’s largest LNG multi gas carrier, today left the Marcus Hook terminal near Philadelphia bound for Rafnes in Norway carrying 27,500m3 of US shale gas ethane.
http://www.ineos.com/news/ineos-group/ineos-intrepid-leaves-usa-carrying-first-shale-gas-shipment-to-europe/