Bislet Bilutleie-bilen på Utøya

Dette med Bislet Bilutleie-bilen på Utøya er ikke enkelt å bli klok på. Det er et problem dette her, først og fremst fordi Bislet bilutleie blir nevnt som utleier av en av bilene Anders Behring Breivik leide, men også dette med at bilen ikke står synlig nevnt i skipsloggen til MS Thorbjørn, og helt tydelig har blitt fraktet over i tidsrommet mellom Gro Harlem Brundtlands ankomst på Utøya den 22. juli 2011, og tidspunktet da ABB dukket opp på samme sted.

http://no.wikipedia.org/wiki/Bombeangrepet_p%C3%A5_regjeringskvartalet#Bomben

Eksplosjonen var forårsaket av en gjødselbombe på ca 950 kilo, plassert i en varebil av type Volkswagen Crafter, utleid fra Bislett Bilutleie til oslomannen Anders Behring Breivik.

Hvor har personen som redigerte inn denne teksten hos Wikipedia funnet opplysninger om at bombebilen var utleid fra Bislet Bilutleie? I 22. juli-dommen står det at både bombebilen (Volkswagen Crafter), og fluktbilen (Fiat Doblo), den han dro til Utøya med, begge var utleid av Avis bilutleie. Hvem som eide bilene kan jeg bare svare på i fluktbilens tilfelle, for den var eid av DNB.

Leiebilene fra AVIS parkert på Vålstua Gård.
Leiebilene fra AVIS parkert på Vålstua Gård.

Wikipedia-fantastene har nå hatt fem år på seg til å korrigere dette med Bislet Bilutleie som utleier av bombebilen, men det er ikke gjort. Kanskje noen mener at påtalemyndighetens etterforskere og tingrettens dom tar feil? Selv heller jeg til at Wikipediaartikkelen er misvisende når det gjelder dette. Når det gjelder den lignende kassebilen som sto parkert ved siden av kaia på Utøya, var den helt tydelig fra Bislet Bilutleie, for reklamen for utleiefirmaet er klistret på hele siden av bilen. Det var imidlertid ingen Volksvagen. Det var ikke en Mercedes heller, som vakta hos DSS i regjeringskvartalet fortalte politiet da han varslet om feilparkeringen og eksplosjonen. Den store, hvite kassebilen på Utøya var en Opel Opel Movano (registreringsnummer DN61610), og hvis den ikke var påført falsk logo, var den utleid fra Bislet Bilutleie. Jeg nevner dette fordi det er påstått annet steds at Bislet Bilutleie ikke leide ut Opel Movano i 2011. Jeg har forsøkt finne ut av dette selv, uten hell, men her er påstanden der dette blir nevnt:

http://forum.hegnar.no/post.asp?id=17606434

Varebilen som var avbildet på Utøya er en leiebil fra BISLETT BILUTLEIE. Det er en Opel Movano med reg.nr. DN61610.

http://img546.imageshack.us/img546/5918/vansa.jpg

http://www.dagbladet.no/2011/11/25/nyheter/terror_i_oslo/innenriks/terrorangrepet/auf/19145843/

Så har jeg sjekket:
Avis har ikke Crafter på sine utleiesider.
Bislett har ikke Opel Movano på sine utleiesider, men de har Crafter. De har også MB Sprinter (MB rapportert av vakten i regjeringskvartalet) og Fiat Doblo (bilen Breivik brukte til Utøya). Kan alle disse bilene knyttes til Bislett Bilutleie?

Bislet Bilutleie-bilen dukket opp etter at Gro kom til Utøya, men før ABB kom dit

Mange som har forsøkt forstå hva som skjedde den 22. juli 2011 har nevnt denne Bislet Bilutleie-bilen på Utøya. Noen har lurt på om den sto der hele dagen, eller hadde stått der enda lenger, mens andre har stilt spørsmål om den var med på den turen med MS Thorbjørn som fraktet ABB til utøya. En ting vi kan vite med sikkerhet er at den ikke sto på Utøya da Gro Harlem Brundtland kom for å holde tale der den 22. juli 2011. Da sto den på landsiden. Like sikkert er det at den sto der da media begynte å publisere bilder fra Utøya mens dramaet stadig pågikk.

I NRK-dokumentaren 22.07.2011, følger et filmteam Gro Harlem Brundtland på ferden over fra landsiden til Utøya med MS Thorbjørn. Her ser vi Bislet Bilutleie-bilen stå parkert rett ved siden av kaia på landsiden.
I NRK-dokumentaren 22.07.2011, følger et filmteam Gro Harlem Brundtland på ferden over fra landsiden til Utøya med MS Thorbjørn. Her ser vi Bislet Bilutleie-bilen stå parkert rett ved siden av kaia på landsiden.

På bildet over har MS Thorbjørn akkurat lagt fra kai på turen over til Utøya. De to neste bildene viser området der Bislet Bilutleie-bilen senere sto parkert, området rett til høyre for kaia på Utøya.

Gro Harlem Brundtland med følge iferd med å legge til kai på Utøya med MS Thorbjørn. Ingen leiebil fra Bislet Bilutleie er å se.
Gro Harlem Brundtland med følge iferd med å legge til kai på Utøya med MS Thorbjørn. Ingen leiebil fra Bislet Bilutleie er å se.
Gro Harlem Brundtland med følge iferd med å legge til kai på Utøya med MS Thorbjørn. Ingen leiebil fra Bislet Bilutleie er å se på dette bildet heller.
Gro Harlem Brundtland med følge iferd med å legge til kai på Utøya med MS Thorbjørn. Ingen leiebil fra Bislet Bilutleie er å se på dette bildet heller.

Det er mulig at loggføringen for MS Thorbjørn var generelt mangelfull, og at det er årsaken til at frakten av Bislet Bilutleie-bilen ikke står oppført i loggen. Et eksempel på at den er mangelfull er at det ikke står noe om frakten av Gro Harlem Brundtland til Utøya, kun returen, og da notert som Ekstrabåt, frakt av Gro.

Skipsloggen for MS Thorbjørn den 22. juli 2011 nevner ikke frakten av bilen fra Bislet Bilutleie, en frakt som må ha skjedd i tidsrommet mellom Gro Harlem Brundtlands og Anders Behring Breivik ankomst til Utøya.
Skipsloggen for MS Thorbjørn den 22. juli 2011 nevner ikke frakten av bilen fra Bislet Bilutleie, en frakt som må ha skjedd i tidsrommet mellom Gro Harlem Brundtlands og Anders Behring Breiviks ankomst til Utøya.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

%d bloggere liker dette: