De bombesprengte brikkene faller på plass

Denne saken er oppdatert den 9. juni 2017.


I filmen til Johan Christian Tandberg ser vi fire interessante personer. Den ene er den rødhårede damen med stiletthæler. Den andre er den andre hjelpemannen, han jeg i en kommentar nylig har døpt til skjorteflakmannen. Den tredje er høyst sannsynlig han jeg har kalt bombemann nummer tre, mens den fjerde er ukjent. To av disse er på det sperrede Getty-bildet. La oss ta en titt.

Først en liten påminnelse. Jeg begynner med den rødhårede damen med stiletthæler, hun som plutselig dukker opp fra intet og stjeler fokus fra kameramann Ole-Tommy Pedersen og andre som oppholder seg i det området. Dette bildet er tatt ut av filmen etter bildene som kommer under, og som er fra filmen til Johan Christian Tandberg.

Den rødhårede kvinnen med stiletthæler som dukket opp og lagde voldsomt vesen av seg et lite minutts tid, før hun forsvant ut av bildet, bokstavelig talt, for godt.

Så en påminnelse om den tredje bombemannen og skjorteflakmannen. Legg merke til det hvite merket foran på høyre side av låret til den tredje bombemannen. Tilsvarende skal vi snart se på andre bilder.

Den første hjelpemannen med hvite sko, den andre bombemannen, og den tredje ved enden av Y-blokka, samt skjorteflakmannen litt lenger vest på plassen.

Så til bildene fra filmen til Tandberg. Ca. 1 min og 30 sek ut i filmen, og noen få sekunder framover. Her er ser vi skjorteflakmannen, det som trolig er den tredje bombemannen, en ukjent mann med tilsvarende mørk uniform, samt den rødhårede kvinnen med stiletthæler. Hennes jobb var å stanse to intetanende forbipasserende mørke menn, mens hun fullstendig overså de tre førstnevnte. Før jeg legger ut disse bildene uten noen flere kommentarer, det meste er allerede nevnt, legger jeg ut den kort video-snutten jeg har redigert ut av den opprinnelige videoen.


Oppdatering 9. juni 2017:

Tidligere på tidslinja den 22. juli 2011 og det som skjedde i Regjeringskvartalet, dukket to av disse karene opp ved enden av Finansdepartementet i Akersgata. Der samles de sammen med et par andre, og vi tar en nærmere titt på dette. Det første bildet er klippet ut fra videoen fra ca. 37 sekunder til 50 sekunder.

De som er markert med nummer 2 og 3 er de samme som fra bildene lenger opp i artikkelen, men jeg viser dem også her, og de bildene er tatt ut av filmen til Johan Christian Tandberg:

De to andre er hentet fra 03.02 av den første filmen:

Jeg er helt sikker på at disse har mye interessant å fortelle fra terrordagen i Oslo.

 

8 thoughts on “De bombesprengte brikkene faller på plass

 • 2. juni 2017 at 00:13
  Permalink

  Er det noen som kjenner igjen disse typene? To av disse er på Getty-bildet som er slettet for bruk av nordmenn, så det er ikke uten grunn at jeg spør.

 • 9. juni 2017 at 10:17
  Permalink

  Du vet svaret, vi finner samme personer i bildesekvensene dine over fra Tandbergfilmen..
  De har alle et oppdrag..

 • 9. juni 2017 at 10:27
  Permalink

  Du vet svaret, vi finner samme personer i bildesekvensene dine over fra Tandbergfilmen..
  De har alle et oppdrag.

  Ja, jeg vet svaret. Så gjenstår å finne ut av om de er viktigst som vitner, eller om fokus må være enda mer kritisk enn som så, eller om det dreier seg om begge deler. Et par av disse andre er det jo enkelt å hente ut detaljerte bilder av senere i filmen. Legg merke til alle de forskjellige karakterene som ikke virker stresset, ikke ønsker hjelpe skadde, og egentlig virker mest interessert i ingenting. Det er mange reaksjoner blant karakterene på Johan Nygaardsvolds plass som har sterkt avvikende oppførsel.

 • 9. juni 2017 at 17:35
  Permalink

  Jeg har ikke kontroll på hvem er hvem her, men han som
  kommer bærende på en grønn pose er vel en av dem dere «kjenner».
  (0:46 til 0:54) Stusset litt på at han så den andre veien like før han kom til gruppen som sto der og «ventet» og for meg virket det som posen ble senket litt og en av de ventende gjorde en «ta imot» bevegelse.

 • 9. juni 2017 at 18:20
  Permalink

  Jeg har ikke kontroll på hvem er hvem her, men han som
  kommer bærende på en grønn pose er vel en av dem dere «kjenner».
  (0:46 til 0:54) Stusset litt på at han så den andre veien like før han kom til gruppen som sto der og «ventet» og for meg virket det som posen ble senket litt og en av de ventende gjorde en «ta imot» bevegelse.

  En god observasjon, og det er en like god mulighet for at du har rett. Det ser slik ut. Jada, jeg har en grei kontroll på hvem disse fire mennene er, og har allerede lagt ut flere bilder av tre av dem. Han gråhårede er imidlertid en jeg ikke bevisst har koblet til denne saken, men det finnes gode scener fra ham senere i filmen der vi ser hans ansikt veldig klart. Han er, for å si det forsiktig, et svært viktig vitne i saken. Det samme kan sies om han med jakka som allerede står der da resten av gjengen dukker opp fra intet. Han slenger rundt og står i nærheten av alle de kjente scenene fra filmen som jeg allerede har publisert i flere artikler. Han kan vi også identifisere, uten at jeg vet hvem han er av den grunn. Han er også et svært viktig vitne. Jeg ordlegger meg litt forsiktig her. En interessant person som jeg ikke vet mer om er den kvinnen som ser ut som å ha jobben som kamel, eller pakkhest. Hun kan ha vært der tilfeldig, men hun bærer sannelig på en del. På andre siden av Høyesterettsplass står det på dette tidspunkt kun en motorisert tohjuling igjen der de to vaktene sto kort tid tidligere. Over denne henger det nå det som ser ut til å være ei svart eller ei mørkeblå drakt/kjeledress, og en mørk hjelm. Noe av utstyret ser ut til å ha blitt fjernet senere, noe dette også ble, i likhet med bagen og den mulige hjelmen på kanten av bassenget der den høye blonde nordmannen skiftet fra mørke klær til lyse sivile klær.

 • 9. juni 2017 at 19:00
  Permalink

  Jeg har oppdatert artikkelen med noen interessante bilder.

 • 17. mai 2018 at 07:11
  Permalink

  Hva med den unge mannen i en slags hatt og grønn t-skjorte som holder mobilen opp til øret iført lilla plasthansker? Han er på vei nedover Akersgata i retning Stortinget, og kan sees i de siste sekundene av Ole-Tommys youtube-video. Det er interessant at de tre fra militærpolitiet som dukket opp i Grubbegata kort tid etter at det smalt hadde på seg den samme typen lilla plasthansker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: