De manglende tomhylsene på Utøya

I fire år har jeg klart å overse dette med påtalemyndighetens påstand om antall skudd i levende og døde ofre sett opp mot antall tompatroner (tomhylser) som ble funnet på Utøya. Jeg reagerte ikke før jeg ble fortalt om dette uforklarlige avviket nå i vinter.

Arbeidet med å lese om de enkelte ungdommenes skuddskader var lite trivelig. Antall skudd og hvor de ble truffet, står for hvert offers vedkommende, døde og overlevende, i tiltalebeslutningen. Den kan leses her:

https://no.wikipedia.org/wiki/Fil:Tiltalebeslutning_mot_Anders_Behring_Breivik.djvu

Jeg har gitt de forskjellige ofrene samme nummer som i tiltalebeslutningen. I noen få tilfeller står det “truffet av flere skudd”, altså ikke spesifisert, kun at de ble truffet av flere kuler. Her har jeg satt antall treff til tre. To av dødsofrene døde av andre årsaker, og dette er kommentert.

Antall skudd på Utøya

Her fra vitneforklaringene i rettssaken:

http://www.nettavisen.no/nyheter/3388886.html

Dette fant politiet på Utøya

Politiet fant 189 patronhylser på Utøya. 189 hylser ble funnet på Utøya – 92 fra pistolen og 97 fra rifla. Politiet vet at det ble avfyrt flere skudd, men at en rekke hylser ble kastet i vannet og ikke er funnet. Politioverbetjent Morten Støen i Kripos har beregnet at Breivik avfyrte 121 pistolskudd og 176 rifleskudd – altså totalt 297 skudd.

Først vil jeg nevne dette med tomhylser kastet i vannet. Jeg antar at Støen i Kripos snakker om at våpnene kastet tomhylser ut i vannet da skytteren befant seg i strandsonen, ikke at skytteren selv plukket opp tomhylsene og kastet dem ut i Tyrifjorden. Det var politiets etterforskeres oppgave å finne disse tomhylsene, og politiet har selv vist fram bilder av tjenestemenn og –kvinner liggende over båtriper med vannkikkert, vadende langs land på grunt vann, og dykkere som så etter mulige omkomne og må vi anta, tekniske bevis. Tomhylsene burde ha blitt funnet, om de lå på land eller under vann.

På Wikipedia bekreftes det om Kripos’ estimerte antall skudd:

https://no.wikipedia.org/wiki/Massedrapene_p%C3%A5_Ut%C3%B8ya#Skytingen

Ut fra gjenværende ammunisjon er det estimert at det totalt ble løsnet 297 skudd. 121 med pistolen og 176 med rifla.

Det ble skutt mot både båter og svømmende ungdom – noen skudd traff, andre bommet

Det ble i tillegg skutt i vegger og møblement på og i bygningsmassen på Utøya. Vi vet derfor utfra politiets egne utsagn og framlagte fotodokumentasjon at mange skudd ble avfyrt uten å drepe eller skade mennesker. Det er samme hvordan man ser på disse regnestykkene, de går ikke opp. Noe er galt.

Det estimerte antall skudd avfyrt

Det er 297 skudd. Antall registrerte skudd som traff ofrene er 244. Dette betyr at Anders Behring Breivik, en fullstendig uerfaren og utrent skytter, kun bommet med 53 skudd. Mange disse er registrert som nevnt over, og vitner i båtene har fortalt at de måtte huke seg ned da de ble skutt på. Den lille båten til AUF på Utøya ble brukt av flyktende ungdommer, og denne ble skutt på så mange ganger da de rodde/kjørte vekk fra Utøya at den sank da de kom til fastlandet. Ingen ombord ble truffet.

Politiets forklaring om dette skarpskytter-esset

Tomhylser og kuler fra Breiviks våpen

Anders Behring Breivik er omtalt som en person fullstendig uten praktiske egenskaper av sin onkel, som raskt ga opp å øvelseskjøre med ham. Han har aldri vært skytter eller jeger, og dette erkjenner politiet. Hvordan kunne mannen da være så ufattelig treffsikker den dagen? Ifølge politiet fordi han hadde sittet flere år og spilt voldelige spill på Play Station. Skjønner dere? De har ingen ting. Ikke en eneste logisk eller fornuftig forklaring. Kun påstander. De tekniske bevisene de forsøker presentere etter beste evne, bekrefter ikke deres konklusjoner, de svekker dem.

Den eneste fornuftige konklusjonen vi kan trekke av disse opplysningene er at det enten har blitt oppgitt for mange ofre, for få skudd, eventuelt begge deler. Det er oppsiktsvekkende at det i en sak av så gigantiske proporsjoner ikke skal være mulig for påtalemyndigheten å få til en eneste ting slik at vi kan slå oss til ro med at de har gjort en god jobb og funnet alle de viktige svarene om hva som skjedde den 22. juli 2011. Var de ikke oppgaven voksne? Fikk de for få ressurser å sette inn i etterforskningen? Var saken så prestisjefull at alle de dyktigste etterforskerne ble tilsidesatt, slik at mennesker med politiske ambisjoner slapp til? Spørsmålene må jo stilles, og det er flere. Har politiet rotet seg så til de grader inn i en endeløs rekke løgner at dette er årsaken til at det etter hvert ble umulig å holde seg unna en nesten like lang rekke selvmotsigelser? Det finnes selvsagt en annen mulighet, og det vil være til det beste for de etterlatte og direkte impliserte at den er korrekt. Jeg kan være så dum at jeg ser brister i logikk og faktapåstander der ingen slike finnes. Har jeg helt eller delvis rett, kan vi ikke stole på myndighetene i det landet vi bor, og betydningen av dette er fæl å tenke på.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

22 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Knut Berg
Knut Berg
27. desember 2015 23:29

Om man virkelig skal være helt åpen, fins det en tredje mulighet. Noen som husker boken til Jeremy Hoff som alle riksmedier advarte godtfolk å lese? ( http://www.dagen.no/dagensdebatt/lederartikkel/leder/22.-juli-ekstremismen-239461 )

Her kan man lese begynnelsen av boken gratis:
http://www.22juliprofetien.com/wp-content/uploads/2015/05/Boken_22juliProfetien_første2kapitler.pdf

Kapittel 1 : «Dagen da alt gikk galt» gir en kort oppsummering av den offisielle kosher-historien om handlingsforløpet den skjebnesvangre datoen. Men selv denne kosher-utgaven av 22/7 virker så usannsynelig at man, om man virkelig legger til grunn at politivesenet her i landet har en samlet IQ under mitt eget skonummer, må ende opp med en metafysisk forklaring på den underliggende årsaken.

…Hvis man da ikke ender opp med den eneste konklusjonen som naturlovene og vår fysiske virkelighet gir muligheter til: Handlingen er kaldt og kynisk utført av bakmenn og kvinner som har sittet med muligheten til å sette i gang et slikt scenario. Her har dessverre bare Breivik (som var ruset den aktuelle dagen) bare vært en bonde på sjakkbrettet.

Og hvorfor har vi til nå ikke sett noen bilder av Breivik i alle disse årene??? Hvem skriver alle disse brevene fra cella til «Norges farligste fange»? Fra å være jødeelsker er ham nå visst blitt nazist, og imorgen muhammedaner?

Vi blir rett og slett holdt for narr av disse politiske kommisærene innenfor vårt «eget» embetsverk. Skal man bare spille dum og la disse psykopatene få herje på til de iverksetter sin neste «terroraksjon» som tilfeldigvis bare tjener deres sak mot folket?

22/7 Cui bono?

Mr Crowley
Mr Crowley
28. desember 2015 11:12

Jeg har selv en rifle i samme kaliber (ikke samme produsent). Og husker godt at en kompis av meg prøveskjøt denne på ca 30 meters hold mot en ølboks som omkom momentant under testen. Prøveskytteren la uforvarende hånda si på løpet etter 1. skudd var avfyrt. og kunne fort konkludere med at løpet var glovarmt etter kun dette skuddet.
Senere satt jeg samme våpenet i benk hos en våpenforhandler, 5 skudd ble skutt på omtrent 40 sekunder. Avviket var da på 100 meter 12,9 centimeter. Dette er ikke nødvendigvis malen for hvor mye presisjonen forandrer seg med progressiv varmegang i våpenet, men det gir en pekepinn.
I følge det jeg leser i dette innlegget ble det avfyrt 176 skudd fra Rugeren, men også et stort antall fra det andre våpenet. Hele skyteseansen var vel over på ca 91 minutter, og det krever vel ikke så mye omløp for å forstå at Rugeren ville mistet mye av sin påståtte presisjon i løpet av denne tiden.

Test Ruger Mini 14 Target rifle.

Mr Crowley
Mr Crowley
28. desember 2015 13:20

Finnes det noen oversikt over hva slags, og hvor store skader ofrene hadde etter skytingen? Kaliber 223 har stort sett jaktammunisjon som flytter seg mellom 980 og 1390 mps, dette lager etter erfaring på jakt meget store skader og avrivninger. En rev kan være «eksplodert» på 130 meters hold med kaliber 223 ladet med 45 grains jaktammunisjon. Mens på kortere hold (25 til 50 meter) har jeg rene gjennomskytinger på rev uten at ammunisjonen har ekspandert.

Mr Crowley
Mr Crowley
28. desember 2015 16:17

Hehe… Hvor mange kuler fra en kaliber 223 må til under vannlinja til båten for å senke den? Har noen en lignende båt stiller jeg rifla og jaktammunisjon til disposisjon for testing av av dette. Ved skyting mot 6 mm kryssfinerplate fra 100 meter, med jaktammunisjon ble hullet etter kula i gjennomsnitt 5 mm store. Kulene ekspanderte ikke ved anslag grunnet høy hastighet.

2Q11
2Q11
29. desember 2015 00:21

Det er bra Jostemikk at du markerer at julefreden er over for de ansvarlige bak lureriet.
Min oppfatning er rett og slett at vi ikke kan stole på noe(n) som helst i media om disse tema.
Jeg tør ut fra min etterforskning påstå at det er god grunn til å tvile på alle vitneutsagn fra Utøya også.
I regjeringskvartalet har Jostemikk sine innlegg klart vist at flere vitneforklaringer etter smellet der, ikke er troverdige. Det kan virke respektløst å hevde dette, men jeg tar det fulle ansvar alene når jeg spør om tallet på drepte på Utøya er like feil som antall skudd og tomhylser.
At det foreligger en konspirasjon er sikkert. Men er følgende regissert for såkalte konspirasjonsteorier, og forsøk på balanse mellom troende konspirasjonste(oreti)(n)kere? Ønske om jevn polarisering mellom øst- og vestmakt mistanker i forhold til skyld (Putin vs mossad-CIA). Sannheten er at de er sammen om det? (Globalistene styrer i «alle» land):
«Statsminister Jens Stoltenberg hadde 20. juli ein samtale med Russlands statsminister Vladimir Putin.»
http:___//www.regjeringen.no/nb/dep/smk/aktuelt/nyheter/2011/stoltenberg-diskuterte-utvikling-med-put.html?id=651742

-Mange norske fotografer er frustrerte over at de ikke fikk dokumentert Utøya-tragediens sanne ansikt:
Mangler bilder fra 22. juli
Det finnes bare et fåtall bilder som dokumenterer det som skjedde på Utøya. Norske fotografer tok ingen av dem.
http___://www.klassekampen.no/article/20150722/ARTICLE/150729962

Jeg mener det er grunner til å tvile på rettsmedisinere og kirurger i denne saken, som:
-Sjefskirurg Colin Poole ved Ringerike sykehus, der minst 16 av ofrene fra Utøya ble behandlet for skuddskader. Han hevder at Breivik brukte dum-dum-kuler under massakren.
– Dette er ikke kuler du får kjøpt over disk i Norge, sier Poole til VG Nett.
Det var nyhetsbyrået AP som første gang skrev om Pooles uttalelser.
– Disse kulene mer eller mindre eksploderte inne i kroppen på ofrene. All energien fra kulene ble overført til vevet, sier Poole til AP.
Overfor VG Nett understreker sjefskirurgen at han brukte et språklig bilde da han snakket med journalisten fra AP.
Men de indre skadene de var påført var helt forferdelige. Fragmentene er så bitte små at jeg aldri har sett noe lignende, sier Poole til VG Nett.
– Vi hadde store problemer med å tolke røntgenbildene og CT-bildene fra pasientene. Kulene hadde fragmentert til bittesmå biter som nesten ikke syntes, sier Poole.
– Effekten inne i kroppen er som tusener av nålestikk, illustrerer han overfor AP.
Ekspanderende ammunisjon, på norsk også kalt blyspiss- eller hullspissammunisjon, er påbudt ved storviltjakt i Norge, fordi den øker sjansen for at dyret blir drept, ifølge Wikipedia.
– Dumdum-kuler er en litt gammeldags samlebetegnelse på all ekspanderende ammunisjon. Jeg er selv storviltjeger, og har en del erfaring med ammunisjon, sier Poole.
http:___//www.vg.no/nyheter/innenriks/terrorangrepet-22-juli-anders-behring-breivik/lege-breivik-brukte-spesialammunisjon/a/10080715/
Regissert for konspirasjonsteorier, og rolleinnhaver («Poole») har andre og viktigere roller å ivareta(?):
http___://www.ringblad.no/nyheter/avdelingsoverlege-colin-poole-er-dod/s/1-97-7175979

Jeg tror at mye er skuespill styrt for å så stadig nye varianter av teorier. Presidentdrapet i Dallas for over 50 år siden mener jeg er et skoleeksempel på hvordan sannheten er blitt skjult ved hjelp av massiv falsk informasjon som peker i allle retninger, bortsett fra den riktige, nemlig at ingen president ble drept. Anti NWO, spill for galleriet enten det er(var) JFK, michael Jackson eller Putin. Det tror nå jeg. Konspirasjon gir inntektsmuligheter for de som vet. Mye åpenhet og fantasi må til for å forstå hvordan Hollywood og britisk adel kan være dominerende representert i AUF og på «norsktoppen». Tenk infiltrasjon over generasjoner og doble identiteter..
Fra TV8 Buskerud: Det var flere personer som skjøt på Utøya
https://www.youtube.com/watch?v=ZLDyCN4oRIY

Neste fra min side: oppfølging Olssøn(s) og Putin(s)..

Amatør1
29. desember 2015 13:00

Det er nye opplysninger for meg at Stoltenberg snakket med Putin 20. Juli 2011, og at dette ble publistert på regjeringen.no 21. Juli 2011 som påvist. Det kan være relevant.

Om det lar seg gjøre ville det være mildt sagt svært interessant å få bekreftet/avkreftet påstanden om at Stoltenberg visste noe på forhånd og tok dette opp med daværende statsminister Putin 20. Juli.

Ole Freeman
Ole Freeman
5. januar 2016 22:11

Hva med ballistics test av kuler? Aldri hørt det bli nevnt noe om dette noe sted jeg.

Sebastian
Sebastian
6. januar 2016 17:06

Nå vet jeg at Sandy Hook var en vits men kan det være Israel som står bak angrepet på Utøya med bakgrunn til støtten de har gitt Palestinia slik som denne fyren nevner:
https://www.youtube.com/watch?v=FHApBhUUA30
https://hendersonlefthook.wordpress.com/2014/12/11/was-israel-behind-norway-terror-attacks/

Sebastian
Sebastian
6. januar 2016 22:19

Ja, jeg tror også noen må innsiden må ha visst noe og bidratt på et eller annet vis. For mye hendelser og tilfeldigheter til at dette ikke kan stemme.

Hein Halvorsen
Hein Halvorsen
6. februar 2016 02:43

Dum Dum kuler er en frase så det er sagt, ofte brukt i skadedyrbekjempelse, Et knøttlite dyr bør heller ikke lide og hurtigekspanderene kuler er en effektiv løsning derav hullspiss. En halvautomatisk rifle kaster hylser ut og lader om så lenge du har skudd i magasinet og kaster ut hylser i hytt og pine. Skal jeg sette en slags konklusjon måtte det bli en 221 kaliber halvautomatisk rifle med hullspisskuler som lett kommer over 1000 meter i sekundet har blitt brukt på Utøya. Så du trenger ikke være proff for å drepe et menneske med et slikt våpen det er omtrent bare å peke og fyre løs et så stort mål som en en menneskekropp får ikke flytt seg stort når et prosjektil på 1000 m i sekundet kommer.At A.B. Breivik bommet med så mange skudd er nesten usannsynlig, jeg mener du må være en DÅRLIG amatør eller fullstendig kortsluttet i nøtta for å bomme slik.
Leser en del kommentarer om kjøp av såkalte dum dum kuler over disk det er ikke noe som er direkte ulovlig, det gir muligens bedre presisjon men skal du spise det du har felt så glem det,