Hadia Tajiks venninne frøs på beina på Utøya den 22. juli 2011

Hun og venninnen var så heldige at venninnen hadde glemt gummistøvler den regnfulle dagen på Utøya den 22. juli 2011. Venninnen hadde kalde føtter, og derfor valgte de å dra før Anders Behring Breivik kom. Halvfete uthevinger i sitatet under er gjort av meg.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/-Jeg-hater-ham-Men-i-prinsippet-mener-jeg-at-alle-fortjener-en-ny-sjanse-7804283.html

Det er gått et døgn. Hadia Tajik tar imot oss på kontoret sitt. Et lite rom, men et rom med utsikt rett ned på Karl Johan. Hun snakker om terroristen, som også jaktet på henne den regnvåte 22. juli 2011. Men heldigvis hadde Hadias venninne glemt gummistøvler og frøs på beina. De to dro fra Utøya like før han kom.

Tid kan oppfattes rimelig forskjellig, men å kalle de to venninnenes avreise å ha skjedd like før han kom synes å være en ørlite dramatisk betraktning. De to dro nemlig med MS Thorbjørn, en tur som ble loggført 2 timer og 20 minutter før Anders Behring Breivik ble plukket opp på landsiden. Fra 22. juli-kommisjonens rapport:

Logg MS Thorbjørn 22. juli 2011

14:40: ekstrabåt, frakt av Gro

Hadia Tajik er en av deltakerne i rikspolitikken som sterkest beskytter sitt privatliv. Dette kan leses litt om i Aftenposten-artikkelen linket til innledningsvis, og jeg har respekt for hennes ønske om å ikke dele private detaljer med pressen. Hun er heller ikke mer fanatisk når det gjelder dette enn at hun gjerne drar på premierer med venninnen sin og lar seg fotografere av sladderpressen:

http://www.vg.no/rampelys/norsk-film/tuva-digger-reodor-felgen/a/10136196/

Bildespesial: Se hvem som var på «Flåklypa»-premiere

Hadia Tajik kom med venninnen Ellen Cecilie Eriksen på «Flåklypa»-premiere.

De to venninnene
KLARE FOR FLÅKLYPA: Hadia Tajik hadde med seg venninnen Ellen Cecilie Eriksen på filmpremiere.
Foto: Helge Mikalsen.

Så var det dette med dagens tilgang til kameraer og muligheter for å publisere alt mulig rart på et blunk

Årsaken til at jeg visste at Hadia Tajik var med MS Thorbjørn på samme tur som Gro Harlem Brundland da de dro fra Utøya skyldes enkelt og greit at folk i våre dager tar bilder i både tide og utide. Grunnen til at jeg har nevnt Tajiks venninne Ellen Cecilie Eriksen skyldes det samme. Det var hun som frøs på føttene. Hun som hadde glemt gummistøvlene.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/terrorangrepet-22-juli-anders-behring-breivik/skal-ha-oensket-aa-ramme-gro-harlem-brundtland/a/10080735/

Gro Harlem Brundtland Ellen Cecilie Eriksen og Hadia Tajik

Rett og slett flaks at de reddet livet bare fordi Ellen Cecilie Eriksen hadde glemt gummistøvlene den dagen …

2 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

10 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Pål Elnan
Pål Elnan
12. april 2016 20:34

Tror du må sette en pil på gummistøvlene også, det er så vanskelig å se dem. Hadde de enda hatt en mer iøynefallende farge.

Amatør1
12. april 2016 21:05

Hmmmmm….. godt observert. Det stinker.

Stargazer
Stargazer
12. april 2016 23:40

Det er ikke sikkert at det er Ellen som er venninnen som glemte støvler og frøs på bena? Jeg finner ikke noe navn i den sammenheng mener jeg.

Amatoer1
13. april 2016 21:36

http://www.rudpedersen.com/ellen-cecilie-eriksen

Mine uthevninger:

Ellen Cecilie Eriksen is a Public Affairs Consultant at Rud Pedersen’s Oslo office

Ellen is specialized in public affairs, strategic communication, crisis communication and political analysis.

Before her career at Rud Pedersen, Ellen worked as press and information consultant for the Norwegian Armed Forces Home Guard Staff and prior to that, the Norwegian Armed Forces Cyber Defence.

She has worked with news reporting for Norwegian Broadcasting (NRK) and news anchoring for the Norwegian commercial radio channel, P5.

Ellen also has a background as information advisor and press contact for the Labor Party parliamentary group and campaign advisor for the Labor Party in Norway. At the Norwegian Parliament, she worked with the Standing Committee on Health and Care Services and the Standing Committee on Energy and the Environment.

Ellen has a Bachelor Degree in radio journalism from Volda University College in Norway, and has studied political science, psychology and Spanish language at the University of Oslo.

Stargazer
Stargazer
13. april 2016 23:08

De var helt klart en del av Eliten, de som forlot Utøya tidlig den dagen, så jeg er helt enig Amatoer1….Det stinker. Hvordan tolker man dette, en forsnakkelse? Hvis alle vet at det var èn, hvorfor sier hun «De»? Sjekk blikket hennes, i pausen rett etterpå. Fra 6:05 ut i videoen, «Så skøyt de jo mot båten…» https://www.youtube.com/watch?v=TPGW7dPpNPU

jan fjerstad
19. april 2016 19:00

jeg lurer på om det er rett at vi skal bli fratatt våre militære våpen etter endt tjeneste og hva om vi skulle bli angrepet igjen da finner de såkalte feige herrer på andre siden av kloden med nøklene til div våpendepot hvist de ikke allerede har solgt eller ødelagt de som i 2 verdenskrig da vi fikk kommunist statsminister Gerhardsen til selvutnevnt statsminister mflg av statskuppet i 1939 den regjeringa etter krigen var ulovlig.

Ove Jan Ludvigsen
Ove Jan Ludvigsen
29. mars 2018 07:32

Er der noe «MUFFENS» her? Denne venninen til Hadia Tajik, har jo faktisk støvler på seg, sterke røde sosialistisk fargede støvler – Hmmmmmmmmmmmm – ?