Oppdatering om Anders Behring Breiviks rute fra Oslo til Utøya

Jeg er ikke videre stolt over den første presentasjonen jeg hadde om ABBs antatte kjørerute fra Oslo til Utøya. Her er et nytt forsøk, og ruta er den antatt sannsynlige etter påtalemyndighetens utsagn om hvor han ble observert. Vi begynner med vitnet som så ham kjøre fra parkeringsplassen ved Hammersborg torg (1), mot kjøreretningen i Møllergata, der han stoppet for et rødt lys som ikke finnes, husk han kjørte mot kjøreretningen, og tok av til høyre og nedover Hausmannsgata. Politiet observerte ham i tunnelen ved Bjørvika (2) der han kjørte forbi dem, videre observerte en annen politibil ham da han kjørte forbi den amerikanske ambassaden ved Henrik Ibsens gate (3). Det står beskrevet at han kjørte forbi sitt tidligere hjem der moren fortsatt bodde ved Skøyen (4). Deretter observerte politiet ham nok en gang, denne gang på E18 ved Lysaker (5). Neste observasjon er ved politistasjonen i Sandvika (6). Deretter står det ikke om flere observasjoner før ved Nesveien ved campingen rett før Utøykaia (7), før han var framme ved kaia (8).

Anders Behring Breiviks antatte kjørerute fra Oslo til Utøya

Full veibeskrivelse ved hjelp av NAFs ruteplanlegger kan sees her.

Tidspunktene for de forskjellige observasjonene i tidslinjetabellen jeg benyttet i forrige innlegg er fortsatt korrekte, men den estimerte tiden for den nye antatte kjøreruta er 1 time og 4 minutter. Påtalemyndighetens antakelse for tiden kjøreturen tok er 1 time og 5 minutter. Se altså bort fra tidsangivelsen på 58 minutter på diagrammet under.

Vitnet som observerte personen vi antar var ABB, vi vet det ikke, da han satt seg i Fiaten ved parkeringsplassen ved Hammersborg, forklarte at bilen kjørte mot kjøreretningen i Møllergata. Vitnet antar selv at han sto utenfor spisestedet Revolver da han stå bilen svinge ned Hausmannsgata. Det er en avstand på drøye 250 meter, men så vidt jeg kan forstå er det fri sikt hele veien, så det burde ikke være noe problem. Dette med at sjåføren stanset for rødt lys er en umulighet da han kjørte mot kjøreretningen i ei enveiskjørt gate. Jeg antar at vitnet mente at sjåføren måtte stoppe for annen trafikk, før han fortsatte til høyre og sørøstover ned Hausmannsgata. Her er en bildeserie ved hjelp av Google Earth Streat View, og den begynner rett utenfor spisestedet Revolver, og avslutter der Hausmannsgata tar av mot høyre.

Ved Revolver Møllergata

Møllergata mot Hausmannsgate

Møllergata mot Hausmannsgate 2

Møllergata mot Hausmannsgate 3

Møllergata-Hausmannsgata

På det siste bildet, det rett over, går Hausmannsgata til høyre. Det var dette som førte til at jeg måtte revurdere hele kjøreruta, samt det at ABB i avhør har sagt at han kjørte forbi sitt og morens hjem på Skøyen. Jeg kan ikke se muligheter for særlig store avvik fra den kjøretua jeg har presentert her. Finner noen allikevel en sannsynlig feil, så vær snil å gi beskjed.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments