Hvem sto bak 22. juli-terroren?

Det er en god mulighet for at jeg har avslørt den andre bombemannen her i dette innlegget. Har jeg rett, er det en israeler fra Mossad, og han er kjent for å ha vært en av de såkalte dansende israelerne i New York under 11. september 2001-terroren. Nå minner jeg for første gang om at jeg kan ta feil. Det skjer en gang til i innlegget. Husk dette, men vær vennlige å studer det jeg nå legger fram. Håper alle studere det jeg skriver og de bildene jeg legger ut så nøye og kritisk dere er i stand til.

La ikke dette innlegget ta fokus vekk fra det som viser når bombemannen blir konfrontert av vitner, eller brukt det mot den saken om jeg tar feil her. Etter tvil presenterer jeg det for å få hjelp og slippe sitte alene med stoffet.

Jo mer jeg har gransket 22. juli-terroren, desto sikrere har jeg blitt på at djevelen er å finne i detaljene. Terroristenes tilsynelatende vellykkede djevelskap møtte på et problem som plager makten mer og mer, det elektroniske samfunnet. Folk har mobiltelefoner de kan filme med, og det riksfjernsynskanalene filmet og presenterte, ble i det store og hele kopiert av folk før fjernsynskanalene rakk å fjerne det fra sine Internettsider. Så er det alle de som forlengst har forstått at noe er galt med hele 22. juli-saken, og i fire år har gransket alt de har kommet over. Noen av disse starter blogger for å presentere sine funn, mens andre liker å stå mer i bakgrunnen, kanskje ved å kontakte bloggerne og sende dem ting de har funnet og lurer på betydningen av, eller for å fortelle om noe de er helt sikre på, og ønsker skal komme fram så folk skal bli klar over det. Ikke minst har granskerne elektroniske hjelpemidler som gjør det enklere å få fram nødvendige detaljer og å presentere eventuelle funn på en forståelig måte.

Før dere lesere videre må dere huske på en ting, glem det ikke en eneste gang mens dere leser resten av innlegget og studerer bilder, at denne gang beveger jeg meg på tynn is. Grunnet dårlig kvalitet på bildene jeg har å forholde meg til, er dette mildt sagt usikkert stoff. Da jeg allikevel presenterer det, er det fordi likheten mellom en person som befant seg i New York 11. september 2001 og en som gikk i Akersgata mot VG-huset, rett og slett er slående. Andre kan mene noe annet, og foretell for all del om uenigheten i en kommentar. Fortell hvor det er anatomiske avik i ansiktet, og hva avviket består i.

De dansende israelerne

Jeg skal ikke gå i detalj om disse gale menneskene, bare nevne at det er skrevet svært mye om dem etter 11. september 2001 og terrorangrepet som blant annet pulveriserte World Trade Center. En kvinne observerte disse israelerne da det første tårnet forsvant, der de ga hverandre high fives, jublet og danset i ren lykkerus over at katastrofen var et faktum. De hadde dessuten rigget til fotoutstyr og filmet det hele. Disse dansende israelerne var selvfølgelig Mossadagenter, og her er de så alle kan ta en god titt på ansiktene deres.

De fem dansende israelerne

På grunn av dette med at 22. juli-djevelen gjemmer seg blant alle detaljene, har jeg studert nærmest bilde for bilde i flere timer av filmer som ble gjort i sekundene og minuttene etter at det smalt i regjeringskvartalet. Mange av videoene en finner på Youtube er av ymse kvalitet. Mannen vi skal ta en nærmere titt på nå har jeg studert mange ganger tidligere, men klarte ikke helt å sette brikkene på plass før jeg fikk et bedre bilde tilsendt. Fram til da hadde jeg brukt for mye tid på dette med at han hadde på seg blå latexhansker, og latt dette spore meg av til studier av andre personer med tilsvarende håndbekledning den dagen. Ikke misforstå, dette er også av stor viktighet, men det fikk meg bort fra det viktigste, nemlig ansiktet til denne mannen. På grunn av det forholdsvis gode bildet jeg fikk å studere, slo det meg plutselig at denne mannen hadde jeg sett tidligere. Ikke i Oslo, men i New York. Her er mannen. Caps, shorts (leggene er klippet bort av meg i redigeringen, men dere får se de rått avklippede/knivkuttede buksebena i andre bilder), blå latexhansker, grønn t-skjorte, snakkende i mobiltelefonen. Muligens med en sigarett mellom fingrene på venstre hånd. Sannsynligvis kjeivhendt. Gående på brosteinene i Akersgata i retning VG-huset. Han kommer rett fra området der bombemann nummer to ble konfrontert av de to modige vitnene.

Caps, grønn t-skjorte, shorts, mobiltelefon og blå latexhansker

Dette er, for å si det mildt, usikker vitenskap, men jeg skal ta det et godt stykke videre. Legg merke til håret, den lange og smale nesa som er spiss. Legg også merke til den fettklumpen/kulen som synes i venstre munnvik. Det kan godt være et naturlig trekk, men det er svært fremtredende. Se hele ansiktsformen, det er hjerteformet. Legg merke til haka, og sjekk de smale øynene. Her er flere bilder som jeg har satt sammen til en montasje.

Den dansende i montasje

Det sies at alle har en dobbeltgjenger, og hvor sant det enn er, skal det mye til at den dansende israelers dobbeltgjenger befinner seg ved nok et terror-årsted ti år etter 11. september 2001-hendelsen i USA, på et annet kontinent. Det er én ting som taler mot at det er samme mann, og det er tidsaspektet etter terroren i USA. Er mannen med latexhanskene og capsen ti år eldre enn den dansende israeleren fra New York i 2001? Ansiktsformen stemmer. Øynene. Det lille vi ser av håret. Munnen med særtrekket ved venstre munnvik. Den lange, smale og spisse nesa. Halsen. Alt stemmer, men det har altså gått ti år siden forrige hendelse. Nå vet jeg ikke sikkert at bildene av den dansende israeleren er ti år gamle. De er sannsynligvis fra et fjernsynsprogram der de “renvasket” de dansende antisemittene, men jeg klarer ikke å finne ut når det programmet ble laget. Nå legger jeg ut noen skjermdump fra samme Youtubefilm.

Seconds after the bomb attack in Oslo july 22nd 2011 – Uploaded on Jul 27, 2011, der fotografen la ut denne kommentaren:

Uploaded on Jul 27, 2011

I shot this from Akersgata, about 100 meters from the main entrance. Recording started about 20-30 sec after the blast.
Foto: Ole-Tommy Pedersen, ScanpixNTB (Norwegian News Agency)

Jeg beklager at jeg ikke har klart å fikse innstillingene på bloggen som gjør at bildene blir forstørret når man klikker på dem. Denne innstillingen forsvant i forbindelse med oppdatering til nytt tema for Bloggen. Jeg skal få fikset dette iløpet av morgendagen, og lagt ut større bildefiler. Enn så lenge er det viktig for meg å få ut dette, slik at dere som leser dette kan komme med kritikk/kommentarer.

Legg spesielt merke til at han har på seg en “shorts”, og at denne helt tydelig er kuttet med kniv omtrent ved knærne. “Shortsen” har samme farge som uniformsbuksa til bombemannen/-mennene. Legg også her merke til den tydelige fettflekken/naturlige hevelsen utenfor venstre munnvik, samt alle de andre signalementene jeg allerede har beskrevet, så som smale øyne, lang og smal/spiss nese, ansiktsform og hår.

Untitled 6

Untitled 8

Untitled 9

Untitled 10

Untitled 11

Untitled 12

Untitled 14

Untitled 15

Untitled 16

Det siste bildet er det siste jeg fikk ut av filmen ved hjelp av det programmet jeg bruker som videoavspiller. Derfor er det mørkt, for det er frosset akkurat da filmen fader ut i svart. Det tredje siste bildet er det eneste jeg har rukket forstørre og fotobehandle ørlite.

Latexhanskebombemannen (1 of 1)

Her kan en ane skyggen etter lomma på utsiden av venstre lår, og det er forenlig med ei uniformsbukse. Jeg tror dette er den andre bombemannen. Ta forbehold om at det kan være den samme de påsto parkerte den såkalte bombebilen, men slik det ligger an nå, med det jeg har funnet som jeg ikke har publisert, tror jeg det var flere såkalte bombemenn. Jeg kommer tilbake til denne saken, men enn så lenge vil jeg sette pris på kommentarer. Kjenner noen denne mannen, så si fra. Det er fælt å tenke på at jeg kan ha rettet mistanke mot en uskyldig forbipasserende. Men så er det dette med at ansiktet er helt likt den dansende israeleren fra New York-terroren, med alle særpreg så like at det er skremmende. Og glem ikke buksa som er rått kuttet av ved knærne. Dette kan være bombemannen på vei vekk fra åstedet.

84 thoughts on “Hvem sto bak 22. juli-terroren?

 • 20. september 2015 at 22:50
  Permalink

  Filmen med intervju av den aktuelle israeleren er fra 2004 (se 2:12 i følgende video)
  https://www.youtube.com/watch?v=1XXmQDGSfTU
  Det er flere klipp med ham du sammenligner med.

  Dermed er tidsdifferansen mellom bildene ca 7år.

 • 20. september 2015 at 23:14
  Permalink

  Takk!

 • 21. september 2015 at 10:47
  Permalink

  Veldig merkelig å gå med latexhansker på offentlig sted. Hva likheten gjelder med «dansende israeler» er jeg imidlertid usikker.

  Hva med mannen i den gule T-skjorta, mørke avkuttede benklær og mobiltelefon som ser ut til bevisst å gjemme seg bak latexmannen for «vår» kameramann? Hva er det han har hengende på både venstre og høyre hofte?

  Og se på den tykkfalne jødisk og skyldig utseende mannen med blå piquet-skjorte i forgrunnen.

  Eller den halvt smilende mannen med hvit bukse og rød paraply foran ham igjen?

  Jeg ser visst bare skumlinger her.

 • 21. september 2015 at 11:29
  Permalink

  Takk for svar, Northolsen. Vi får holde oss til de det er grunn til å ta en nærmere titt på. Den eldre herremannen lar vi være. Han i den gule T-skjorta er interessant, for er de to et par, kan det svekke hypotesen fordi han ser svært ung ut. Jeg kommer med et ganske omfattende svar til deg og som en generell kommentar under denne bare den er klar.

 • 21. september 2015 at 12:02
  Permalink

  Vi må ta en nærmere titt på den avskårne buksa, som med lårlomme og i farge kan være ei uniformsbukse av typen politiet bruker. Det betyr selvsagt ikke at det er ei politibukse, den bare ligner.

  Ambulansen bakerst i bildene dukket meget raskt opp. Den kan sees i filmen fra Youtube som danner grunnlaget for disse bildene og bildene og videoen jeg har presentert om den andre bombemannen. Der nede kan det ha blitt behandlet skadde, og mannen med blå latexhansker, caps og avskåret bukse kan ha hjulpet til med skadde der nede, før han bega seg videre, og det kan forklare de medisinske hanskene, og det kan forklare hvorfor buksa er skitten. Han kan ha ligget på bakken for å hjelpe til å stabilisere hardt skadde mennesker. På bildene nærmer han seg Akersgata 45 og VG-huset.

  Hvis mannen er bombemannen som forsøkte gjemme seg bak det tjukke treet, kommer han fra riktig sted. Jeg har blitt spurt om resten av utstyret, og om mannen har en stor bag der han bærer med seg resten av uniformen/hjelmen. Nei, har bærer ingen slik, men det er det en på andre siden av gata som gjør. Han kan meget vel være en uskyldig og tilfeldig bivåner av tragedien, men han vrir seg unna/snur seg hver gang fotografen retter kameraet mot ham. Å ta en nærmere titt på ham må være legitimt, for det ville være av stor viktighet for eventuelle gjerningsmenn å få av seg uniformene og få fraktet dem med seg for ikke å etterlate bevis på åstedet. Jeg legger bare ut et bilde av ham, men de interesserte finner ham som sagt i filmen, og kanskje dere klarer observere noe viktig? Han dukker opp første gang etter drøye 5 minutter av filmen. Han befinner seg helt til høyre i bildet, og har en lignende caps som shorts-mannen. Han ser ut til å bevege seg formålsløst, og i en sekvens av filmen ser det ut til at peker og gestikluerer til seg selv, for ingen andre ser ut til å være i kontakt med ham. Denne oppførselen gjorde at han snudde seg med ryggen mot fotografen.

  Se på alt dette med kritiske øyne, men vær også klar over at den andre bombemannen måtte ut av området. Da er det naturlig å lete etter ham blant tilfeldig forbipasserende. Vi har funnet en interessant person som passer godt, og vi har funnet en person med en bag stor nok til å skjule en hjelm eller to, samt resten av utstyret, så som pistoler, uniformsjakker og annet. Mannen kan selvfølgelig bare være en arbeider i vann- og kloakkvesenet på vei hjem med sine høyst legitime og illeluktende uniformseffekter.

 • 21. september 2015 at 13:02
  Permalink

  Hva med den løpende mannen bærende på en stor grønn plastpose med kuler (hjelmer) på? Kommer fra åstedet, tidlig i filmen på ca. 0:45, beveger seg mot høyre i bildet.

 • 21. september 2015 at 14:25
  Permalink

  At bombemannen eventuelt kuttet av beina på uniformsbuksa bør vi anta ville vært en god idé i seg selv for å fjerne litt av uniformseffekten den ellers ville gitt, for å gå mer i ett med mengden. Kan det også ha vært slik at han følte seg presset til dette, fordi bukseleggene var kliss våte, og at dette ville gjort ham mer utsatt for å bli observert da han gikk ut av området? Jeg kan ta feil, men når en tar posisjoner og vinkler i betraktning, kan det virke som om han ble presset ut i det ene bassenget på plassen.

 • 21. september 2015 at 16:59
  Permalink

  Supert, Amatør1. Da er det klarlagt, og vi kan anta at han ikke hadde noe annet valg enn å kappe av den våte delen av uniformsbeina for å komme seg trygt og usett bort fra stedet forbrytelsen ble gjennomført.

 • 21. september 2015 at 18:28
  Permalink

  Jeg stusser over fargevalget til de «interessate» personene. En «irrgrønn», en «neongul» og en med orange bukse. Hadde nok valgt en annen farge hvis jeg ønsket å forsvinne i mengden – men dreide det seg om å få øye på hverandre var det jo smart.
  ( har ikke sett filmen og burde vel gjøre det før jeg mente noe)

 • 21. september 2015 at 19:03
  Permalink

  Finnes ingen smartere måte å gjøre seg uinteressant på, Hetda. Ingen ville være så dumme at de brukte en sånn T-skjorte osv. Du får forsøke se på dette med den avskårne uniformsbuksa til en mann som kanskje var i vannet få minutter tidligere. Legg merke til alt det andre også. Hver eneste detalj.

 • 21. september 2015 at 21:55
  Permalink

  Jeg vil påstå at med de siste innleggene her inne har vi et klart gjennombrudd i etterforskningen av hva som skjedde i regjeringskvartalet i sekundene og minuttene etter smellet. I hvor stor grad har politi, PST, medier og myndigheter bidratt til dette gjennombruddet? Eller for å si det slik: På en skala fra 0-10, med hvor stor glede betaler du NRK kringkastingsavgiften i morgen? Hvor 10 er med den aller, aller hjerteligste glede. Og etter å ha sett denne reportasjen? -sjekk antall journalister og bildekvalitet:
  http://www.nrk.no/norge/breivik-pa-rekogniseringsrunde-1.7981936
  Det kan da ikke være så vanskelig å ødelegge bilder at 11 joursatanister må settes på jobben?
  Har noen kapasitet til det, bør hver og en journalist i NRK granskes av folket, fortrinnsvis ikke av jesuitter (bukken og havresekken). Deretter TV2. Og så videre. Gratispassasjerer og/eller sabotører er det i all statlig virksomhet, ikke minst på universitetene. Mange med multiple identiteter. Mer penger til (etter)forskning og utdanning går hvor? Hvor skal vi sende regningen for utført arbeid? For egen del betaler jeg gjerne for å få lov til å fortsette. Men lisensen..

 • 21. september 2015 at 22:26
  Permalink

  Interessante «bilder», de må jo ha vært telefakset et par runder for å bli så dårlige. Nei, dette er heller ikke noe bevis for at ABB var i regjeringskvartalet, det er umulig å vite hvem som er på de bildene eller når de er tatt.

  Ingen bør tro at overåkingskameraer gir så dårlig bildekvalitet, disse bildene får en til å tro at kvaliteten er bevisst nedgradert. I Photoshop gjør man slikt enkelt ved å f.eks. legge på et raster, gjøre om til monochrome og øke kontrasten drastisk slik at man ender opp med noe som er betydelig dårligere enn fotorafier fra samme område mer enn 100 år tidligere
  http://www.oslobilder.no/OMU/OMu.F24693?query=%22regjeringsbygget%22&count=93&search_context=1&pos=4

 • 22. september 2015 at 06:50
  Permalink

  2Q11, du har helt rett, det bildet var ikke så gammelt. Takk for påpekningen! Derfor retter jeg opp med dette bildet fra 1906 ved Høyesteretts plass og daværende regjeringsbygg (nåværende finansdepartement), komplett med hest og vogn:
  http://www.oslobilder.no/OMU/OB.Y1509

  Hadde «bildene» fra 2011 av den påståtte ABB vært av 1906-kvalitet hadde de vært mer troverdige. På samme måte som vi ikke aner hvilken person som hadde på seg hjelm og visir i Grubbegata, aner vi ikke hvem personen i stripete genser er på «telefaks-bildene». Ingenting av dette er fungerende bevis på at ABB var i regjeringskvartalet på noe tidspunkt den dagen.

  Det er mildt sagt bekymringsfullt å observere at alle bildene av det som hevdes å være ABB er bevisst degradert i kvalitet, og at ingen har reagert på det.

 • 22. september 2015 at 09:01
  Permalink

  Godt sett, Northolsen, men jeg ser ikke den personen som interessant pr. nå. Dette skjer mens bombemannen fortsatt har på seg utstyr og holder på å rydde opp et eller annet i området Y-blokka/høyblokka. Den mørkhårede damen lenger ut i filmen, hun som forsøker holde folk borte fra området der bombemannen akkurat har blitt avslørt, er mye mer interessant. Kan ha vært satt inn i et krisetilfelle slik at bombemannen skulle få en mulighet til å gjøre seg ferdig og skifte klær uten at flere filmet eller konfronterte ham. Senere i filmen ser vi henne i rask gange mot og over Akersgata i retning der ambulansen sto. Hun har svært høye stiletthæler. Når hun forsøker stoppe fotografen, prøver hun hele tiden å unngå å bli filmet rett forfra. Det var mange deltakere i det teamet som sprengte regjeringskvartalet, som seg hør og bør, og erfaringen tilsier fra slike organiserte aksjoner.

 • 22. september 2015 at 09:40
  Permalink

  Takk til både Amatør1 og 2Q11 for svært viktige bidrag og betraktninger! Ja, det er mildest talt bekymringsfullt. Myndighetene og de som jobber for dem med sikkerhet og etterforskning har siden dag én vært klar over at dette var en planlagt aksjon med flere kriminelle terrorister. Det er trist som noe. Befolkningen har hele tiden blitt lurt trill rundt av mennesker som har som jobb å arbeide for oss, ikke utenlandske interesser eller særinteresser for egen fordel, det være seg penger eller rent ideologisk utfra tilhørighet i ekstremistiske -ismer. De eneste som kan få stoppet dem og få sørget for rettferdighet og ei trygg framtid er befolkningen i dette landet. Da må imidlertid dette spres til så mange som mulig, og alle må hjelpe til. Det er forresten oppsiktsvekkende hvor taust det har blitt på enkelte personer og nettsider. Jeg ønsker ikke at noen skal nevne noen av disse nettstedene, for vi må gi folk litt tid til å tenke gjennom dette slik at de klarer forstå betydningen av det. Rom ble ikke bygget på én dag, og det er mange opplysninger folk må få rekke å sortere og fordøye.

 • 22. september 2015 at 11:03
  Permalink

  Grønn og gul T-skjorte opererer sammen, noe som kan sees fra 5:44 – 5:50 i filmen. De er langt i bakgrunnen, men umiskjennelige for så vidt – begge med halve benklær. De synes på meg å være raskt på vei MOT åstedet. Litt senere dukker de opp på andre siden av fortauet på vei ut igjen fra åstedet – slik vist på bildeserien over. Dette tyder vel på at gul T-skjorte ikke kan være identisk med basseng-mannen?

 • 22. september 2015 at 20:09
  Permalink

  De kommer da fra området ved Y-blokkas ende mot Akersgata? Personellet som var på saken og arbeidet for å gjennomføre terroren på stedet måtte bort derfra. Da går de ikke i full uniform med hjelm, særlig ikke etter at en av dem ble oppdaget og forsøkt konfrontert. Han kuttet av buksebeina, satt på seg sko, tok av seg overdelen og hjelmen, og gikk ut fra åstedet. Noen måtte hjelpe til med å frakte uniformseffekter og våpen bort. Dette tar plass, og en stor bag eller en diger koffert er sannsynlige hjelpemidler. Da bombemannen ble konfrontert av de to vitnene, måtte han få hjelp. Denne hjelpen helt sikkert opp, og slik saken ser ut, er den «uniformerte» kvinnen et mulig og viktig objekt. Det var nok en strek i regningen, for sannsynligvis var hun ment å være en observasjonspost i høye hæler og anonym kontorbekledning. Ikke noe av dette er sikker vitenskap, men de som skulle funnet ut av dette forlengst, har sviktet ofrene, de etterlatte, og det norske folk totalt. Den andre bombemannen var der, det er avklart. Så måtte han bort. Det sier seg selv. Da kan vi ikke gjøre annet enn å lete etter mulige kandidater, og han i den grønne T-skjorta, jeg kommer tilbake til han i den gule, er en soleklar kandidat. Han går der med ei riktig uniformsbukse med skade/skitt på hofta, og beina på den buksa er helt tydelig kappet rått og upresist av.

  Jeg skal se nøye gjennom dette mange ganger til, Northolsen. Finner jeg noe som bekrefter de ankepunktene du kommer med, skal jeg skrive om det med det samme. Takk for bidraget!

 • 22. september 2015 at 20:54
  Permalink

  Takk, det var oppklarende bilder, både m.h.t. kronologisk og geografisk oversikt.

 • 22. september 2015 at 21:01
  Permalink

  Mange spørsmål fortsatt, men tusen takk for glimrende artikkel, som virkelig har vekket interessen min for 22-juli bombingen. Jeg føler meg som en slapp elev som nå plutselig innser behovet for å lese etter.

 • 22. september 2015 at 21:10
  Permalink

  Fortsett å stille spørsmål, Northolsen. Mener du at du har rett og jeg feil, så gi deg ikke etter første omgang selv om jeg ikke ser det du mener. Er såpass sliten etter hardkjøret de siste dagene at jeg vil være istand til å overse elementære og enkle ting, men jeg vil fortsette å lese alle kommentarer grundig, og forsøke svare like grundig på dem. Vi må alle hjelpe hverandre gjennom både saklig kritikk og et klapp på skuldra fra tid til annen. Det er en fæl sak å jobbe med dette her. Fryktelig leit.

 • 22. september 2015 at 21:52
  Permalink

  Jeg er litt usikker på noen av dine identifiseringer, men det synes utvilsomt at den gule og den grønne har operert sammen og vandret opp og ned Akersgata (minst). I lys av nærbildene vi har sett om hvordan de oppfører seg og likheten med den-du-vet, er dette ikke mindre enn svært mistenkelig. Virkelig flott arbeid!

  Summen av indisier/bevis begynner å bli meget påtrengende…

 • 22. september 2015 at 22:33
  Permalink

  Noen som synes det er noe rart med dette bildet fra Oslo rett etter bomben smalt? http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01958/line_1958778c.jpg

  Hvordan kan man ha så mye blod i ansiktet men ikke noe i håret? Er det skuespillere/ markører her også?
  http://www.metaphorimages.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/07/women-oslo_1953587c-600.jpg

  Det er mye som ikke stemmer, og flere av dem som jobbet der, har fått taleforbud av PST av en eller annen grunn…

 • 22. september 2015 at 22:52
  Permalink

  Hei, Eddvin, og takk for kommentaren. Jeg har brukt svært mye tid på å studere bildene av ofrene, og har fra tid til annen lurt på en del, men det var virkelige ofre den 22. juli 2011, og det gjør dette til et håpløst tema å ta opp. Jeg kritiserer det ikke, for alle steiner må vendes, men jeg klarer det ikke selv fordi jeg er redd for å såre dem som ble drept og skadd den dagen. De drepte og skadde står i sterkt kontrast til hva som skjedde ved Sandy Hook, Boston Marathon, Charlie Hebdo osv, som var en ren svindel gjennomført av de samme kreftene som sto bak 22. juli-terroren, men disse sakene hadde ikke ofre. Alt var bare en eneste stor bløff. Håper du fortsetter å lete etter dette hvis du mener å være på sporet av noe, og håper like gjerne at du kommenterer det du finner her på bloggen. Jeg trenger hjelp, for saken er så komplisert og omfattende. Men akkurat når det gjelder ofrene, kan vi ikke være uhyre varsomme alle sammen?

 • 22. september 2015 at 23:16
  Permalink

  Her er jeg svært enig med Jostemikk. Det vi driver med er å forsøke å finne fram til sannheten, til støtte for dem som ble rammet. Vi må ha respekt for ofrene som uten tvil var mange. Det er forståelig at man spør om det kan være uklarheter angående ofrene, men det bør kreves svært sterke beviser og maksimal varsomhet før man går den veien. Det er ingen spøk å bli truffet av knust glass, og det var folk som ble truffet av knust glass.

  Likeledes må vi ha respekt for alle som stiller spørsmål, men når det gjelder ofrenes troverdighet vil jeg anbefale at man trippelsjekker og kryssjekker, for vi ønsker ikke å påføre noen problemer, tvert imot. Vi bør fokusere på gjerningspersoner som har deltatt i å skape dette.

 • 23. september 2015 at 00:01
  Permalink

  Oppfølging til saken disse «telefaksbildene» (som jeg kaller dem). Her er et interessant poeng, muligens:

  http://www.sott.net/article/232675-Oslo-terror-attacks-Zionism-rears-its-ugly-head-again
  On several occasions, according to his journal, he suspected that authorities unknown were on to him because he was being tailed and watched. Despite this, he manages to succeed with his mission. Since the attacks, the Norwegian police have said that they were taken completely by surprise; they had no idea who he was and he was on no watch-list. Yet the police anti-terrorist unit apparently called out his name when they landed on the island.On pointing out this contradiction, journalists were told that police had managed to identify Breivik from CCTV footage of him at the scene of the ‘car bomb’.

  Har noen sett disse bildene?

 • 25. september 2015 at 22:01
  Permalink

  Klart det har noe for seg, Spiren. Det er viktig. For det første var hele Libya-skandalen et juridisk, folkerettslig og grunnlovsmessig sett en forbrytelse. Mulig at noen, og vi vet alle hvilke nasjon som står i sentrum for svineriet i Midtøsten, ikke syntes det var greit at Norge skulle trekke seg så raskt ut. Saken er vel imidlertid den hvis jeg husker rett, at den 22. juli 2011 var norske jagerfly med på å bombe deler av Libyas infrastruktur tilbake til steinalderen, og det er jo vanskelig å se at vi kunne gjøre mer enn å ødelegge en nasjon én gang.

  En generell kommentar om det som har skjedd. En eller flere nasjoner kan ha Norge i kne. De kan besitte et utpressingsmiddel så voldsomt og så skremmende, at norske myndigheter var villige til å gjøre hva som helst for å skjule hvem som sto bak 22. juli-terroren. Jeg lanserte muligheten for at hele verden blir holdt gissel allerede på gammelforumet, og da gjorde jeg det i forbindelse med terroren mot Japan med tsunamien og det som skjedde ved Fukushima-reaktorene. Om denne muligheten er reell får andre bygge videre på. Det kan være en del-forklaring på i det minste enkelte hårreisende politiske avgjørelser de siste fjorten årene. Jeg tar meg ferie fra all graving, for særlig dypere enn jeg har klort, spadd og gravd nå, tror jeg ikke så mange kan påstå å ha gjort.

  I vinter skal jeg fortelle dere om hvorfor gud hører dere fra samme hvor dere ber, og så skal vi ta en titt på hvem Isis er, nei, ikke den amerikanske og israelske terrororganisasjonen, men den opprinnelige, den vi alle kommer fra. Den kvinnelige og livgivende entitet. Så tenkte jeg det kunne være greit å endelig fortelle hvem det var som bygde de fantastiske byggverkene for mange tusen år siden.

 • 1. oktober 2015 at 10:41
  Permalink

  Det ser ut til at han eldre mannen i blå la coste t skjorte har et håndvåpen i sin venstre lomme. Dette blir til høyre på bildet. Det er også et vgtv kamera på bildet som må ha fått disse personene på film. Noen som vet om det er mulig og finne dette hos vg ?

 • 1. oktober 2015 at 18:28
  Permalink

  Lars sier:

  1. oktober 2015, 10:41

  Det ser ut til at han eldre mannen i blå la coste t skjorte har et håndvåpen i sin venstre lomme. Dette blir til høyre på bildet. Det er også et vgtv kamera på bildet som må ha fått disse personene på film. Noen som vet om det er mulig og finne dette hos vg?

  Hei Lars. Godt observert, og godt spurt. VG og andre blant mediene har mange timer med film, og sikkert tusener av bilder som de kunne vist fram. Når det gjelder pistolen, så vet jeg ikke. Regner med det var mannen på bildet du mente? Noe har han i den lomma eller på innsiden av buksa, men om det er en revolver/pistol klarer jeg ikke se. Det er i hvert fall ikke noe naturlig biologisk, for å si det sånn. Han dukket opp fra “intet”, og smatt inn foran gutta i shorts/avkappede bukser. Nå har alle tidspunktet i filmen, så kan jo flere ta en titt.

 • 1. oktober 2015 at 20:05
  Permalink

  Ja, bra jobbet. I ettertid nå ser det ut for meg at det er fire personer som er samkjørt. Legg merke til sist omtalte person som kommer fra høyre i bildet og timer videre gange med de andre tre. Se så absolutt filmen fra nøyaktig fra 6.30 og ut!
  Det er normalt ikke pent å granske hva folk har under klærne, men er det lov å spekulere i at disse to «gamlingene med (unaturlig?)mage» transporterer noe utstyr for gutta som har ryddet åstedet? En vest under den lyse blå skjorten?
  http://postimg.org/image/sb27ur03d/

 • 1. oktober 2015 at 22:39
  Permalink

  La Coste mannen er jeg temmelig sikker på kommer fra den lille grønne bilen med blinkende varsellys. Bilen kjører ut i veien på 6:20 akkurat i det den gule og grønne T-skjorta dukker opp i bakgrunnen på den andre siden. På 6:31 kommer han rolig gående inn fra høyre, og synkroniserer seg med «gjengen».

 • 1. oktober 2015 at 22:41
  Permalink

  Jeg tolker bilregistreringsnummeret til KZ 24039 på den lille grønne bilen, men får til SMS-svar «uregistrert nummer» fra Vegvesenet.

 • 1. oktober 2015 at 23:16
  Permalink

  Northolsen sier:

  1. oktober 2015, 22:41

  Jeg tolker bilregistreringsnummeret til KZ 24039 på den lille grønne bilen, men får til SMS-svar «uregistrert nummer» fra Vegvesenet.

  Super jobb, Northolsen! Jeg blir så forbasket glad når noen jobber som du gjorde nå. Takk! Tror det er RZ24039, og den bilen har ny eier i Bergen fra 28. januar 2015. Toyota Rav. Denne bilen var imidlertid ikke bilen til den eldre mannen med mye rart i lommene. Bilen tilhørte den egentlige helten i det som skjedde på den siden av Høyblokka den dagen. Han som først gikk inn og konfronterte den andre bombemannen, før han gikk bort og fant den såkalte Mirakeljenta. Se filmen og legg merke til den hvite genseren og logoen/merket den har på venstre overarm. Vi ser han blir jaget/beordret vekk fra Mirakeljenta, og rett etterpå ser vi han i et kort glimt når han nærmer seg bilen, og i neste scene svinger den ut og kjører nedover Akersgata.

  Har mye stoff om dette nå, men har benyttet den tiden jeg har hatt foran PC-en til å sikre alle ender så godt jeg kan. Det komplottet vi opplevde den 22. juli, israelere eller ikke, er ikke annet enn et statskupp. Opplegget var som det har vært alle andre steder der det har vært terror. Øvelser helt fram til hendelsen, og så gjennomfører de det i virkeligheten. Denne saken har enorme dimensjoner over seg, og virkeligheten har rett og slett satt meg ut. Selv meg, som har vært klar over alt dette i mange år. De vi har med å gjøre er ikke mennesker, de bare ser slik ut.

 • 1. oktober 2015 at 23:26
  Permalink

  Operasjonslederen er som regel sistemann ut. Hvem det var som ledet det som skjedde i felten den dagen vet jeg ikke, men vi har sannelig mange gode kandidater nå, 2Q11. Hvem som sto i bakgrunnen og hjalp til fra kulissene derimot, det er ganske lett å forstå. Ikke noe av det myndighetene har fortalt befolkningen er sant. Det er så stikk motsatt sannheten som noe kan få blitt.

 • 2. oktober 2015 at 09:49
  Permalink

  Han har også hendene på ryggen, men ser ut som de er under jakken så tror han skjuler noe der også.

 • 2. oktober 2015 at 09:55
  Permalink

  Det jeg skulle skrive i posten over er at den eldre mannen med lyseblå skjorte har hendene på ryggen mest sannsynnelig under jakken. så er mulig han skjuler noe der. i slutten av videoen så prater han i grønn t skjorte i sin telefon. Dette høres. er det noen som kan finne ut av hvilket språk han prater ? Det er også noe som stikker ut av lommen til han med den blå lacoste t skjorten, men om det er et håndvåpen klarer jeg ikke og tyde.

 • 2. oktober 2015 at 10:03
  Permalink

  Ja, jeg ser nå at bilen tilhører helten, så da blir jo alt ødelagt hvis han skulle være sjåfør for skurken!.

  Men her tillater jeg meg å stille et spørsmål ved narrativ’et. Er det virkelig slik at helten KONFRONTERER den andre bombemannen? Kunne en ikke tolke situasjonen på helt andre måter? Vi ser helten småløper mot bombemannen, men hvorfor? Kanskje fordi han mener at det ligger skadde der, og vil hjelpe til med å rydde vekk noe? Hva skulle det konkret være i en slik kaotisk situasjon som skulle få en sivilist til å jage vekk en uniformert person? Dersom sistnevnte drev med muligens noen ledninger for å rydde åstedet, skulle det være mulig til derfra i et glimt å nærmest skjønne hele plottet og gå til konfrontasjon? Nei, mener jeg.

  Etter å ha studert filmen flere ganger – og spesielt scenene like før La Coste mannn dukker opp – så spør jeg; på hvilken annen måte kan mannen dukke opp fra ingenting, om ikke nettopp fra denne grønne bilen? Har studert denne bilen i de forskjellige små sekvensene som filmen tilbyr, men ser ingen passasjerer, så slikt sett rimer det ikke, og det kompliserer et puslespill som er vanskelig nok fra før. Likevel får jeg bare driste meg til å kaste ut hva jeg ser og tror.

 • 2. oktober 2015 at 10:55
  Permalink

  Sitter og ser på videoen om og om igjen etter 5.48 min ser man han i den gule t skjorten og han i den grønne t skjorten med de blå plasthanskene løpe imot regjeringskvartalet de er ca på høyde med bussholdeplassen utenfor vg bygget. Han i den gule t skjorten er i veibanen mens han i den grønne t skjorten er rett ved siden til venstre på fortauet Det merkelige er at de forsvinner etter 5.50 ca tror det er en liten pause i filmingen eller det er klippet ut.

 • 2. oktober 2015 at 12:35
  Permalink

  Helt riktig observert alt du sier Lars, også det med pause i filmingen. Jeg har beregnet avbruddet til å være ca 20 sekunder ut fra synkronisering med andre opptak.

  Northolsen sier:
  22. september 2015, 11:03

  Grønn og gul T-skjorte opererer sammen, noe som kan sees fra 5:44 – 5:50 i filmen. De er langt i bakgrunnen, men umiskjennelige for så vidt – begge med halve benklær. De synes på meg å være raskt på vei MOT åstedet. Litt senere dukker de opp på andre siden av fortauet på vei ut igjen fra åstedet – slik vist på bildeserien over. Dette tyder vel på at gul T-skjorte ikke kan være identisk med basseng-mannen?

  2Q11 sier:
  22. september 2015, 20:11

  Godt spørsmål. Svar:
  http://postimg.org/image/760qkaasj/

 • 2. oktober 2015 at 12:57
  Permalink

  Hvis du mener bombemannen som går via vannet så virker han til og være høy og kraftig. Jeg tror det kan være den eldre mannen til venstre med den lyse blå skjorten. Tror de andre kommer til og hjelper han i sikkerhet.

 • 5. oktober 2015 at 10:41
  Permalink

  Jeg tror Lacoste mannen kommer gående langt i bakgrunnen mellom regjeringsbygget og G-blokken ca 6.13-6.14 ut i videoen. disse bildene er uklare, men det er en person som kan ha en lys bukse og mørk overdel der. Hvis man fryser bildet så er det 1 eller 2 personer langt i bakgrunnen mellom han som går med ryggen til og hun damen til venstre i bildet med olaskjorte. Hun går foran han med de orange buksene. Jeg var i regjeringskvartalet i går og med normal gange så brukte jeg ca 17 sekunder fra der jeg tror lacoste mannen var til der han dukker opp i bildet. Det kan hende jeg er på tynn is, men håper noen kan prøve og se det samme.

 • 5. oktober 2015 at 10:51
  Permalink

  Takk, Lars. Skal se på dette nå. Holder på med å forsøke å identifisere de to godt polstrede eldre mennene. Begynner å mistenke at et visst byrå sendte inn hele A-laget for å gjennomføre terroren. Får se hva som dukker opp.

 • 5. oktober 2015 at 11:30
  Permalink

  Tror nesten det beste bildet er 6.16 ut i filmen. mannen med orange bukse er på vei ut til høyre i bildet. Det står en fotograf foran sykkelen. til høyre for han går en stor mann med mørk jakke med ryggen til. litt til høyre for han på høyde med høyblokken tror jeg la coste mannen dukker opp.

 • 5. oktober 2015 at 12:21
  Permalink

  Noe annet jeg har tenkt på også. Jeg spør heller en gang for mye en en gang for lite. Mannen i grønn t skjorte har samme plast hansker som disse i militærpoliti uniform. https://www.youtube.com/watch?v=R8DT_kjmRWo. Det er stor sannsynnelighet at mennene i grønn og gul t skjorte. Har hjulpet til med og fjerne bevis som kabler brukt til sprengning. før de kommer opp i Akersgata for og hjelpe bombemannen i sikkerhet. Da har jo hatt mellom 6 og 7 minutter fra eksplosjonen til de kommer seg rundt og opp i Akersgata. Mannen i Gul t skjorte har avskåret snekker bukse med lommer som henger utenpå. Det han henne han har kabler i disse lommenenår han er i Akersgata.

 • 5. oktober 2015 at 13:04
  Permalink

  Hvis det er han jeg tror, som du mener, så går han motsatt vei, har jakke og ikke T-skjorte, og ser langt yngre ut.

  Jeg holder fortsatt på at den lille grønne bilen kjører på La Coste mannen.

 • 5. oktober 2015 at 17:20
  Permalink

  6.16 i videon er det 4 personer til høyre for fotografen i mellom de små betongsøylene og Grubbegata. Jeg tror la coste mannen er han som er lengst unna. Han går nesten i ett med bygget som er i Grubbegata. Det er også en mulighet at han kom fra Høyesteretts plass. Da det ikke er langt fra hjørnet der til det stedet han kommer inn i kamera. Hva er navnet på sjaføren av den grønne bilen? må være mulig og evt ta en research på han.

 • 5. oktober 2015 at 18:34
  Permalink

  Fortsatt ikke sikker på hvem du mener, men han har altså kun 14 sekunder på seg fra der du mener å observere ham først til han viser seg i nærbilde, og han virker ikke akkurat lett på foten.

 • 6. oktober 2015 at 23:57
  Permalink

  Hei Lars! Jeg sliter med å gjenkjenne ham ved hjelp av den teknologien og observasjonsevnen jeg rår over for øyeblikket. Kan du ta en Print Screen og markere ham, og deretter laste opp bildet på en gratis foto-server? Flate, jeg har titta til begge øyer har blitt digre og våte, men klarer ikke bli sikker, så enn så lenge heller jeg mot Northolsens forslag om at Lacoste-mannen kom ut av bilen som står parkert der. Har noen forbindelser hos Biltilsynet/Vegvesenet, har vi jo begge bilnumrene fra videoen. Jeg vet hvem som eier begge bilene nå, men det er jo ingen trøst, for de har skiftet eier begge to etter 2011.

 • 7. oktober 2015 at 10:53
  Permalink

  På meg virker buksen hans for lys, samt at han synes å være for langt unna til å kunne rekke fram på 15 sek.

 • 7. oktober 2015 at 11:18
  Permalink

  Takk, Lars. Du kan ha rett. Her er to forstørrede og litt forskjellige versjoner hva gjelder lys/skygge.

  Nå ser det riktig nok ut som om han har glidelås på skjorta, men dette kan være en pixel-sak som skjer ved lav oppløselighet og bevegelige bilder. Han har lik kroppsform, bar høyre underarm, og minner svært om Lacoste-mannen som dukker opp på fortauet i Akersgata ganske så nøyaktig 14 sekunder senere. Vi må se etter denne mannen på det vi har av videoer og bilder der ute på det store nettet. Han har enten kommet fra Grubbegata, eller så har han krysset J. Nygaardsvolds plass tett opp mot bassenget til høyre sett fra Akersgata. Han kan ha sett annerledes ut i både klær og fasong da han gjorde det. På filmen vi bruker så ofte, ser en en mann som kler av seg mørke klær ved kanten av dette bassenget. Det skjer omtrent samtidig som vitnet med den lyse genseren med merke på høyre overarm forsøker tilkalle hjelp til det stedet den såkalte Mirakeljenta ble funnet.

 • 7. oktober 2015 at 11:32
  Permalink

  Har sjekket avstanden, og han må ha holdt ca. 11 km/t fra bildene jeg la ut til han var på fortauet. Da må han ha løpt. Som Northolsen har nevnt, virker han ikke å være så lett på foten, men umulig er det vel ikke. Vi får fortsette å grave.

 • 7. oktober 2015 at 18:04
  Permalink

  Vi får fortsette en dag kommer vi til bunns i det. En annen person jeg finner merkelig er han i blå jakke som kommer inn i videon etter 8 sekunder. Han dukker opp flere ganger. 6.04 forsvinner han ser ut som han smiler til kamera. Ser ut som han har noe rundt venstre arm. Noen som har info om denne mannen ?

 • 7. oktober 2015 at 18:41
  Permalink

  Det er observante spørsmål dette, Lars, og jeg kommer til dette bare jeg får tid. Det var nemlig både UP-soldater og Ups-soldater i farta den dagen.

 • 8. oktober 2015 at 11:52
  Permalink

  Flott funnet, Lars! Ja, det må være han. Ser akkurat like hardpakket ut under skjorta også. Siden jeg ikke har bevis for noe som helst når det gjelder denne mannen, har jeg privat fortalt andre at jeg kanskje har vært med på å kaste terror-mistanke på en uskyldig mann som ikke har gjort annet galt enn at han har puttet tyvgods fra en klesforretning under sine egne klær mens han fritt og freidig vandrer hjemover …

 • 8. oktober 2015 at 12:00
  Permalink

  Nok et godt funn, og du har rett igjen, Lars. Han går akkurat av fotgjengerfeltet på 1:08.

  Hvis noen har programvare som gjør det mulig å laste ned disse filmene, håper jeg dere gjør det. Tidligere erfaring forteller at de fleste videoer på Internett som viser kontroversielle ting har lett for å avgå med døden forholdsvis raskt når de ansvarlige for filmen blir gjort oppmerksomme på det.

 • 8. oktober 2015 at 16:14
  Permalink

  Har gått gjennom filmen et par ganger til, og det er veldig mye interessant å finne i den.

  Håper noen kan ta en nærmere titt på den blonde mannen med caps og lang nesetipp. Nesetippen synes bare på det ene bildet. Dette gjelder altså ikke han med avkappede buksebein med kamuflasjecapsen som vi har tittet på tidligere. På det første bildet får dere også god tilgang til hvordan øret ser ut, så kan dere jo se hva dere finner annet steds. Og ja, dette er et hint, men det er ikke for å være vrien. Kunne vært fint hvis andre så det jeg har sett.

 • 8. oktober 2015 at 17:31
  Permalink

  Jeg er helt kokt i hodet nå. Han kom i hvertfall fra Apotekergata gående og svingte inn til venstre på Akersgata. hvor han går oppover på høyre side. Krysser veien og havner inn med de 4 på bildene over. Krysser veien igjen. Setter seg på sykkelen og sykler mot Grubbegata.

 • 8. oktober 2015 at 17:35
  Permalink

  kommentaren over gjelder mannen med blondt hår, skinncaps. ryggsekk og sykkel.

 • 8. oktober 2015 at 18:08
  Permalink

  Takk for knallgod jobb, Lars! Hvil hodet nå, så du ikke får flipperspillhjerne som jeg har. Det holder med en sånn skalle her på bloggen. 😉

 • 11. oktober 2015 at 19:53
  Permalink

  En (muligens) ny observasjon av Lacoste-mannen fra 00:53 – 01:03 i denne filmsnutten:

  https://www.youtube.com/watch?v=sry60vuzic0

  Denne «episoden» virker på meg å være før Lars’ klipp over av Lacoste-mannen der han går mellom to ambulanser.

  Han står først rolig på hjørnet Apotekergata-Akersgata v/ VG-huset. Så beveger han seg over veien mot kameraet og ser ut til å krysse inn i Akersgata retning Regjeringskvartalet.

  Kanskje det er nå han begynner å liste seg inn bak NTB-filmeren (referer diskusjon tidligere)?

  Klippene på denne filmen virker ukronologiske. F.eks.ser en gul og grønn T-skjorte står og røyker på 00:47, mens de på 01:39-01:48 ses gående mot det stedet de «tidligere» sto og røyket.

  Hmmm… det ble tidligere hevdet her at de krysset fram og tilbake i Akersgata. Kanskje det heller er vi som blir lurt av all denne kryssklippingen? Eller begynner også jeg å bli utflippet?

 • 11. oktober 2015 at 20:40
  Permalink

  Det er forskjellige klipp fra rett etter bomben gikk av. De er ikke klippet tidsmessig riktig.Bildet hoppet på 0.53 så da starter det et nytt klipp. Kan du ta bilde og ringe rundt evt la coste mann er dårlig kvalitet på filmen. Jeg har en teori at han må komme derifra og ikke fra den grønne bilen.

 • 11. oktober 2015 at 20:41
  Permalink

  Enig med deg i dette med den gule og den grønne, Northolsen. Har aldri sett at de har gått tilbake igjen, så jeg forsto aldri det der. Tenkte kanskje jeg hadde oversett noe. Kryssklippingen kan ha spilt flere av oss et puss, og jeg har sant og si slitt litt med å få tidslinja perfekt.

 • 11. oktober 2015 at 21:27
  Permalink

  Først nå går det opp for meg at fargen på T-skjorta ikke helt stemmer. På det store bildet langt oppe i innlegget har han tydelig en mørkblå skjorte, mens her fortoner den seg som mørk grønn. Er det da fototeknisk mulig at fargene kan avvike så mye?

 • 11. oktober 2015 at 21:36
  Permalink

  Ja, det er mulig. Har sett dette i flere år når jeg har gransket bilder og film av elendig kvalitet. Det kan også komme av at folk med et slikt yrke, hvis denne Lacostemannen har et det, er rimelig flinke til å forandre utseende. Et klesplagg tas av, og en caps kastes, og vips, så er det en helt annen. En blondine kan raskt bli en mann, for å ta et annet eksempel. Så en gang et eksempel på ei blondine med rosa jakke forvandles til en mann med grønn jakke på 2-3 sekunder. Av med parykken og jakka, vreng jakka, og voila!

  Skal se nærmere på dette med Lacostemannen i morgen.

 • 11. oktober 2015 at 21:38
  Permalink

  Jeg har en venn som jobber i fotobutikk. Skal spørre han i morgen om han kan hjelpe med tekniske spørsmål evt om han kan få ut bedre bilder enn det vi klarer.

 • 12. oktober 2015 at 10:29
  Permalink

  Tror muligens tidslinja er feil ved at det første bildet i fotomontasjen til 2Q11, http://postimg.org/image/760qkaasj/, er langt seinere enn de påståtte 7 minutter etter smellet. Det handler altså om bildet av spankulerende gul og grønn langs Akersgata mot VG-huset, trolig hentet på 01:10 fra denne videoen:

  https://www.youtube.com/watch?v=kkrWmoU40ZU

  Filmen er av svært dårlig kvalitet, men også nyttig for korrigering av tidslinje. Litt seinere i filmen, ca. 01:13 – 01:22, passerer kameramannen «nesetippen» hvlende på sin sykkel på hjørnet av Regjeringsbygningen inn til passasjen mot høyblokka. Dette korrelerer med slutten av NTB-filmen hvor han leier sykkelen over gata i retning av stedet der han på refererte film ses hvilende på sykkelen.

 • 12. oktober 2015 at 15:30
  Permalink

  Her er det jeg kan bidra med foreløpig. Synkronisering mellom ulike filmer gjorde jeg som nevnt for et par år siden, så totaltiden inkludert respektive avbrudd husker jeg og orker jeg ikke å gjenfinne nå. Men her er det jeg har, stikkordet er samstemt lyd i de to omtalte filmene:
  http://postimg.org/image/b6nusaedb/
  Her en annen viktig synkronisering hvor de «skadde» venter på at masemedia er klar til å ta i mot de med f.apparatene oppover paradegata som Jostemikk skriver.
  http://postimg.org/image/wf77c4tov/

 • 13. oktober 2015 at 10:14
  Permalink

  I filmen referert til over er det også ting som kan indikere at 2Q11 kan ha rett i sin tidslinje, da den lille grønne bilen ser fortsatt ut til å være parkert i Regjeringskvartalet (i filmen referert til over). I NTB-filmen så vi jo den forlate åstedet i det gul og grønn passerte.

  Nesetippen står jo også rolig, mens vi på en annen film har sett at han krysset forbi syklende der han nå står.

  Så da skal 2Q11 fortsatt ha all honnør for solid grunnforskning.

 • 13. oktober 2015 at 10:54
  Permalink

  Northolsen sier:

  13. oktober 2015, 10:14

  Så da skal 2Q11 fortsatt ha all honnør for solid grunnforskning.

  Jepp. De sier at gode ting ikke kommer rekende på ei fjøl, men på mange måter gjorde det akkurat det når det gjelder 2Q11 og hans blikk for detaljer.

 • 15. oktober 2015 at 18:58
  Permalink

  Lars sier:

  8. oktober 2015, 10:34

  http://www.vgtv.no/#!/video/42397/slik-var-de-kaotiske-minuttene-rett-etter-smellet Her er videon fra vgtv kamaraet jeg etterlyste. Her ser man de 3 andre men ikke lacoste mannen. Er det han eldre med blåskjorte som står utenfor deli de luca etter 1.36 ?

  Til denne kommentaren svarte jeg bekreftende. Har allikevel sett litt grundigere på disse to bildene som viser den samme mannen, og hvis farger kan skifte slik fra et kamera til et annet, tror jeg vi skal være oppmerksomme på de mulige identifiseringsproblemene dette kan medføre. Den hvite pila har jeg lagt inn for å markere beltespenna. Legg merke til at han på bildet til høyre har fått på seg et slags identifikasjonskort rundt halsen.

 • 26. mai 2017 at 14:49
  Permalink

  40 dager satt yaron Scmuckh og de andre dansenende musene i fengsel » Så dette kommer til å bli værre og værre nå kommer de til å få saudiarabia til å ta og massakrere yemen og noe kommer til å skje i fra konstantinopel \ Istanbull, det første navnet har de jobbet med i mange år for at folk skal glemme konstantinopel. «

 • 26. mai 2017 at 21:48
  Permalink

  40 dager satt yaron Scmuckh og de andre dansenende musene i fengsel.

  Ja, det var vel deromkring, Jan. De slapp ut i slutten av oktober, og da hadde presset vært meget hardt fra både jøder i mektige stillinger og med dobbelt statsborgerskap, og fra Israel selv.

  Jeg er ikke ferdig med saken om disse gutta. Jeg må bare være helt sikker på hva jeg gjør med saken, og hvorfor jeg gjør det. Mange har sett ut til å mene at de var «alt for gamle» under 22. juli-terroren i Oslo. De glemmer at de var «alt for unge» når de var i New York i 2001. Gutta var 35 – 36 år gamle i 2011.

  null

 • 17. mai 2018 at 08:00
  Permalink

  Paul Kurzberg anno 2015.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: