Den uforståelige tilbakeholdelsen av ambulansepersonell

Dette er virkelig uforståelig. Vi har sett biler, tilsynelatende privatbiler, kjøre ut og inn av den delen av Akersgata som går forbi Johan Nygaardsvolds plass. Vi har sett mistenkelige personer, og vi har sett mengder av det som må være tilfeldige tilskuere/forbipasserende, men ingen abulanser kom inn på plassen iløpet av de ca. 14 minutter vi har dokumentasjon for via videoer som har dannet ei solid tidslinje over hva som skjedde etter eksplosjonen. Ikke bare det, det kom ikke ambulansepersonell inn før ved den tid. Jeg skal forsøke å sette dette uforståelige i perspektiv ved hjelp av annet som skjedde. I innlegget 22. juli 2011 – Ting å stusse over angående det som skjedde i Oslo etter bomba har jeg pekt på noen av disse uforståelige uregelmessighetene i og bruddene på en logisk handlingsrekke som hjelpepersonell burde ha utført sporenstreks etter at de kom til ulykkesstedet. Hvem nektet dem å gå inn på området? De samme som tillater to eldre kvinner på spasertur å bevege seg fritt i samme område?

På bildet til venstre ser vi at den såkalte Mirakeljenta blir båret ut på en måte jeg tidligere har beskrevet som en sekk poteter, mens det står mengder med ambulanser, ambulansepersonell og bårer rett utenfor VG-bygningen der de tre er på vei med den skadde kvinnen. Det vi ser er ikke hvordan en hardt skadd person skal behandles. Det er en dokumentasjon på hvordan mennesker ikke skal behandles etter å ha pådratt seg så voldsomme skader som hun har gjort. Legg merke til et annet uforklarlig fenomen fra bildet. De to fra politiet som bærer har i rundt 10 minutter før dette bildet ble tatt, flydd rundt og jaget folk ut av området, men to eldre fruer som ser ut som om de er på shoppingtur befinner seg til venstre i bildet, og ser ut til å komme fra Grubbegata. De to ser ut til å kose seg i godværet på en ellers overskyet dag. Sola må ha tittet fram da dette bildet ble tatt, for det er masse skygge på de fire i forgrunnen.

Den skadde mannen ved sperresteinene

Denne mannen er identifisert i avisene, men han uttalte at han ikke var så begeistret for dette, så jeg lar være å nevne navnet hans. Han ligger der helt fra fotografen bak filmen vi alle har benyttet så flittig dukket opp og begynte å filme, og han lå der så lenge vi har dokumentasjon via denne og andre filmer. Han har selv uttalt at han syntes det tok veldig lang tid før han fikk hjelp og ble fraktet til sykehuset, der han ble behandlet for alvorlige brudd- og sårskader, og senere måtte amputere det minst skadde beinet på grunn av akutt blodforgiftning. Det er flere forskjellige personer som står bøyd over ham og helt sikkert gjør sitt beste for å trøste og ta seg av det mest åpenbare de kan gjøre i en slik situasjon. Han lå der fortsatt da de bar ut Mirakeljenta, og jeg viser det med et annet bilde av da de bærer henne ut, der vi ser to av de siste sivilkledde som befant seg hos ham nederst i bildet, stadig sittende på huk ved den skadde mannen.

1455970

Hvorfor det ikke finnes synlig blod i håret hennes på dette bildet skyldes kanskje vinkelen. Politimannen må ha skiftet tak mellom dette bildet og det første. Men her har vi det altså. To livstruende skadde ofre for eksplosjonen. Den ene har ligget ca. 15 minutter på ryggen på asfalten, og den andre bæres ut på ikke-passende måte, alt sammen mens det står mengder av ambulansepersonell dit de er på vei med Mirakeljenta. Det medisinske personellet ble nektet å gå inn og hente skadde, men ingen så ut til å bry seg om at det sto mainstream fotografer der, blant annet han som tok bildene av Mirakeljenta.

Tandberg fikk gå fritt og filmet den skadde mannen

Filmen til Tandberg har vist svært mye interessant. Både om han, og om omgivelsene han festet på film. Han dukket forholdsvis raskt opp og parkerte på fortauet på Johan Nygaardsvolds plass. Bildet under er fra like før han setter seg i bilen og kjører bort for å parkere utenfor VG-huset. Det viser at den skadde mannen fortsatt lå på asfalten/brosteinene etter det som må være ca. 14 minutter etter eksplosjonen.

Raasok får besøk av ambulansepersonell

Like før dette skjedde gikk det to ambulansepersonell til venstre og mot området der de fant Mirakeljenta. Dette var imidlertid etter at hun ble båret ut, og personellet, etter hvert med båre(!), hentet en av de omkomne. Fram til dette skjedde var det eneste vi vet har skjedd at alt som fantes av medisinsk utsendt personell med ambulanser og bårer sto utenfor VG-huset og lurte på hvorfor ingen hadde bruk for dem.

Som vi husker, fikk de ikke en gang lov til å behandle og ta med seg den skadde kvinnen på fortauet utenfor VG-huset, til tross for at de helt tydelig tilbød assistanse. Rett utenfor alleen fra Høyblokka til Akersgata befant foruten den hardt skadde mannen seg, alle de blonde kvinnene med mengder av blod i året, på ansiktet og klærne. I mange minutter sto de der og hang, eller satt på fortauet, uten at ambulansepersonellet fikk komme til dem heller. De fikk tydeligvis ikke engang lov til å gå ned til det medisinske personellet på egne bein, men flyttet seg først da de i samlet flokk begynte å gå nedover Akersgata mot VG-huset, ikke for å bli tatt hånd om av egnet medisinsk personell, men for å gå inn i en rutebuss. Ingen er så dumme at dette ikke skjedde bevisst. Hvorfor skjedde det bevisst? Hvorfor fikk ikke de skadde den behandlingen de skulle ha? Ærlig talt, en kvinne som ser ut til å ha mistet en liter blod, og en annen med en diger plankebit stikkende ut fra toppen av hodet, og så blir de geleidet vekk fra ambulansene, og inn i en buss? Absolutt alt er galt med denne saken.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Northolsen
16. oktober 2015 19:59

NOU 2012: 14, Rapport fra 22. juli-kommisjonen – her står på Wikipedia et sammendrag av konklusjonene i rapporten. Det heter her at:
«Helse- og redningsarbeidet ivaretok de skadde og pårørende i akuttfasen på en god måte.»
https://no.wikipedia.org/wiki/NOU_2012:_14,_Rapport_fra_22._juli-kommisjonen

Det skulle nå vært nyttig å ha lest gjennom denne NOU-rapporten. Noen som har prøvd?

2Q11
2Q11
16. oktober 2015 23:43

Jeg har ikke prøvd å lese gjennom rapporten, det blir en nytte- kost analyse. Akkurat som andre rapporter har en konspirasjonstenker minimal tro på slikt. Det samme med ABB manifestet, uten sammenligning forøvrig. Det er helt sikkert faktadetaljer verdt å få med seg, men det er som nåla i høystakken. Løgnene er lettere å finne. Selv den omtalte Schjenken er kritisk og ønsker å hvitvaske seg ved å mene noe «riktig og viktig» om rapporten før den legges på bordet:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/terrorangrepet-22-juli-politikk-og-samfunn/vil-granske-auf-fergen/a/10015210/

Northolsen
17. oktober 2015 10:15
Reply to  2Q11

Ja, Schjenken mener noe om Utøya, men jeg finner ikke at han har ment noe offentlig om bomba i Regjeringskvartalet, en situasjon han selv øyensynlig befant seg midt oppe i. Der var det jo til gagns noe som kunne vekket liv i en gammel ambulansesjåfør.

Northolsen
17. oktober 2015 10:24

Det eneste jeg ser som kunne unnskylde ambulansefolkets handlingslammelse var at det forelå en trussel om en andre bombe. Det gjordet det vel i realiteten ikke, så langt jeg har skjønt, og det vil si at denne «trusselen» bare eksisterte oppe i hodet til inkompetente eller kyniske politimyndigheter som fikk seg til å båndlegge handlingsfriheten til alle andre redningsetater slik at man kunne slette eventuelle spor raskest mulig.

Northolsen
17. oktober 2015 10:25
Reply to  Northolsen

…. og å showe med skadeplagiater?

lars
lars
17. oktober 2015 23:28

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Regjeringskvartalet—for-og-etter-6282520.html

Ambulansene kjørte I skyttel trafikk. Mye rart man skal lese. også feil med bombetidspunktet. Selvom artikkelen ble oppdatert I oktober 2011 så star det 15.22 selvom det var kjent at bomben gikk av 15.25

Lars
Lars
18. oktober 2015 05:24

Litt spesielt at den kvinnelige politibetjenten hadde sin første dag på jobb som politibetjent. Det første oppdraget hennes var bomben i regjeringskvartalet.

http://www.nrk.no/ostlandssendingen/_-som-en-krigsfilm-1.8022419

Lars
Lars
18. oktober 2015 07:54

Navnene på de 2 politibetjentene som bærer skadde på de øverste bildene Heter Simen og Mari. Ikke funnet etternavn enda.

http://www.politiforum.no/filestore/Politiforum/Filer/PDF_av_bladet/2011/August2011.pdf

http://www.dagbladet.no/2011/09/27/nyheter/innenriks/terror/anders_behring_breivik/regjeringskvartalet/18317458/

Dette er sikkert ikke så viktig men jeg legger det ut uansett